Κινέζικος keyboard encoder τι χρειάζεται για να λειτουργήσει στο mame;

telonio

Immense Cult RetroFigure
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
4.519
Αντιδράσεις
2.369
Είπα να πάρω να δοκιμάσω δύο φτηνούς κινέζικους encoder. Προς το παρόν έχω συνδέσει μόνο το joystick για να δω αν λειτουργεί και όχι τα κουμπιά. Μόνο το κόκκινο led ανάβει με την ένδειξη D2, καμία ανταπόκριση στο mame. Όσοι το έχετε, τι μαγικά κάνετε βρε παιδιά για να λειτουργήσει αυτό το πράγμα; Είχα την εντύπωση πως ήταν plug'n'play.

15q2ohf.jpg
 
Ο ZeroDelay ειναι?

Στα Windows φαινεται? Εκανες Joystick test απο το Control Panel

Αν ναι, κοιτα και εδω
 
Nαι η κινεζιά zerodelay είναι. Στο control panel των windows xp λειτουργεί μια χαρά. Έκανα και paste στο ini του mame το δικό σου παρακάτω.

## NAVIGATION JOYSTICK CODES

#

ui_joy_up 1,1,3,1

ui_joy_down 1,1,3,0

ui_joy_left 1,1,2,1

ui_joy_right 1,1,2,2

ui_joy_start 1,0,1,0

ui_joy_pgup 2,1,2,1

ui_joy_pgdwn 2,1,2,2

ui_joy_home 0,0,0,0

ui_joy_end 0,0,0,0

ui_joy_ss_change 2,0,3,0

ui_joy_history_up 2,0,4,0

ui_joy_history_down 2,0,1,0

ui_joy_exec 0,0,0,0

Επίσης έκανα enable το joystick μέσα στο ini.

Στο default game options και στο controller maping τα έχω γυρίσει όλα σε joystick αλλά μέσα σε παιχνίδι του mame δεν λειτουργεί καμία κίνηση. Το πάνω κάτω και το δεξιά αριστερά στο listing με τα παιχνίδια του mame λειτουργεί μια χαρά. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά έχω το mameui32.0.122u1. Τι άλλο πρέπει να κάνω για να λειτουργήσει αυτό το πράγμα μέσα στα παιχνίδια;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πατα TAB πηγαινε στα Controls (στα General) και βαλε ολες τις διευθυνσεις του χειρηστηριου μονος σου και Apply
 
Tώρα θα σε τρελλάνω αλλά δεν έχω τέτοια πρόθεση σε καμία περίπτωση. Τρέχω πχ το bubble bobble και πηγαίνω στο controls/general και player 1 controls, οποιαδήποτε κίνηση και αν επιλέξω να ρυθμίσω το joystick δεν ανταποκρίνεται, δεν δέχεται κίνση από αυτό. Ενώ παίζει κανονικά στo joystick settings των windows.
 
Βγαλε ολα τα αλλα χειρηστηρια και ασε μονο αυτο.
 
Tελικά βρήκα τι έφταιγε για να παίξει το joystick μέσα στα παιχνίδια του mame. Για να μην πεδεύεται κανείς άλλος παρακάτω είναι ότι πρέπει να γίνει για να λειτουργεί το joystick στη λίστα με τα παιχνίδια του mame, αλλά και μέσα στα παιχνίδια.

Για να λειτουργεί το joystick μέσα στα παιχνίδια του mame χρειάζεται να γίνει enabled το Enable Joystick input στο Options-Default game options-Controllers. Eπίσης στο αρχείο mame ini στο Core input options κάνουμε enable (1) το joystick.

Για να λειτουργεί το επάνω κάτω του joystick στη λίστα με τα παιχνίδια, πάμε στο αρχείο mameui32 ini και στο Navigation Joystick codes που είναι κενό βάζουμε τον κώδικα του wally.

ui_joy_up 1,1,3,1

ui_joy_down 1,1,3,0

ui_joy_left 1,1,2,1

ui_joy_right 1,1,2,2

ui_joy_start 1,0,1,0

ui_joy_pgup 2,1,2,1

ui_joy_pgdwn 2,1,2,2

ui_joy_home 0,0,0,0

ui_joy_end 0,0,0,0

ui_joy_ss_change 2,0,3,0

ui_joy_history_up 2,0,4,0

ui_joy_history_down 2,0,1,0

ui_joy_exec 0,0,0,0

Έχω ένα θέμα τώρα, δεν λειτουργεί το δεύτερο joystick με τον δεύτερο encoder. Έχει συνδέσει κανείς ποτέ δεύτερο encoder μαζί;
 
Μήπως έχει κανείς ιδέα πως ενεργοποιώ το δεύτερο joystick/encoder στα windows; Μόνο ο ένας encoder μου λειτουργεί όχι ο δεύτερος.
 
Τελικά έφταιγε η παλιά έκδοση του mame. Με την έκδοση 0.186 δεν χρειάστηκε να κάνω απολύτως τίποτα. Απλά σύνδεσα τα δύο joystick και έπαιξαν κατευθείαν στο mame. Προφανώς αυτοί οι κινέζικοι controller δεν λειτουργούν ταυτόχρονα σε παλιά έκδοση του mame.
 
Πίσω
Μπλουζα