Κλασσικό "τουριστικό" κομμάτι

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rakeesh
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rakeesh

RetroDB Feeder
Αντιδράσεις
1.885
Αυτο το κομματι το ακουω απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου. Για καποιο λογο το εχω συνδεσει με διαφημισεις για το ελληνικο καλοκαιρι, τον τουρισμο και παει λεγοντας. Το ακουσα προσφατα στο συγκεκριμενο αποσπασμα των Εγκληματων :)

(απο 3:20 και μετα)

Ξερει κανενας πως λεγεται και που μπορουμε να το βρουμε ολοκληρο;

Είναι του Γιάννη Μαρκόπουλου, το μουσικό θέμα από τη σειρά του BBC "Who pays the ferryman"

Who Pays The Ferryman by Yannis Markopoulos

Πληροφορίες για τη σειρά από τη Wikipedia εδώ

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστω ρε Στρατο. Πρεπει να ειναι η πρωτη φορα που το ακουω ολοκληρο :D

Τα παω πολυ αυτου του ειδους τα Greek folk-instrumental, η όπως αλλιως :ρ

Ε, ας το συνεχίσουμε τότε με μερικά ακόμα !

Υπάρχει ολόκληρο άλμπουμ με μουσική από το "Who pays the Ferryman". Αν και το πιο γνωστό κομμάτι του είναι αυτό εδώ, αξίζει τον κόπο να ψάξετε να ακούσετε και τα υπόλοιπα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το "Επιχείρησις Απόλλων" (όπου πρωτοακούσαμε και το θρυλικό "Ζαβαρακατρανέμια").

Μια που αναφέρθηκε και Ξαρχάκος, θα ήθελα να σας θυμίσω (ή να σας αποκαλύψω) ένα εξαιρετικό "τουριστικό" άλμπουμ του με τίτλο "Ενθύμιον", από το 1978. Εξαιρετική μουσική αλλά ελάχιστα ακούστηκε, ίσως γιατί του κόλλησε η ρετσινιά του τουριστικού που παραπέμπει σε κακόγουστες συλλογές της εποχής στυλ "Greece is syrtaki". Υπάρχει ολόκληρο στο Youtube, αν και από αρκετά φθαρμένο βινύλιο, αλλά έχει βγει και σε CD. Εδώ ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια

Η μουσική αυτή σε μεγάλο βαθμό προερχόταν από ένα εμπνευσμένο (και πολυδάπανο, την εποχή που η τηλεόραση μπορούσε να φτιάξει τέτοια) πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα του 1978, με τίτλο 978, βασισμένο σε κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη αν θυμάμαι καλά, που υποτίθεται έδειχνε την πρωτοχρονιά χίλια χρόνια πριν στο Βυζάντιο. Δεν υπάρχει κανένα απόσπασμά του στο Youtube, δεν ξέρω αν υπήρχε στο online αρχείο της ΕΡΤ.

Πάντως στο τελευταίο δισκάδικο που έχει απομείνει στο Ηράκλειο (λέγεται δισκόραμα) είχε στο πατάρι διάφορους παλιούς δίσκους "τουριστικούς" τέτοιου στυλ, Dance syrtaki, Zorbas the greek κλπ. Αναρωτιέμαι γιατί δεν πουλήθηκαν ποτέ και τι γνώμη είχαν για τη χώρα μας οι ξένοι τότε :P

Πίσω
Μπλουζα