Κολόμπα [Colomba]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rinus Cesar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rinus Cesar

RetroNuts!
Αντιδράσεις
319
Αυτή τη σειρά τη θυμάστε παιδιά ??? προβλήθηκε λίγο πριν τα μέσα των 80ς σε λίγα επεισόδια [νομίζω 4-5 το πολύ] και μάς ερχόταν, αν δεν απατώμαι, από Γαλλία !!! Η σειρά αυτή ήταν βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Prosper Merimee [Γάλλου συγγραφέως που έζησε τον 19ο αιώνα] και πραγματευόταν τη "βεντέτα", αυτό το βάρβαρο, γεμάτο εκδίκηση, "έθιμο" που επικρατεί στην Κορσική [και ... όχι μόνο] !!! Η ιστορία της μίνι σειράς, λοιπόν, εστιαζόταν στη "βεντέτα" μεταξύ δύο οικογενειών στην Κορσική, όπου τα μέλη της μιας οικογένειας γυρεύαν εκδίκηση [με ... αίμα] από τα μέλη άλλης οικογένειας !!!

΄Δυστυχώς, δεν θυμάμαι περισσότερα απ' αυτή τη σειρά !!! Μόνο το ότι ήταν γυρισμένη σε κάτι υπέροχα τοπία της Κορσικής [καταπληκτική η φωτογραφία της], όπως, επίσης, και ότι είχε κάνει μια αξιοζήλευτη αναπαράσταση της εποχής, στην οποία αναφερόταν, δηλαδή στην εποχή μετά τους ναπολεόντειους πολέμους [πολύ ωραία τα κουστούμια της σειράς] !!! Κι ο λόγος που δεν θυμάμαι πολλά είναι το εξής : Με τον αδελφό μου είχαμε δει μονάχα το τελευταίο επεισόδιο, το οποίο ήταν πολύ δραματικό [θυμάμαι έδειχνε μια καταδίωξη μέσα στο δάσος] !!! Μόλις τέλειωσε το επεισόδιο συμφωνήσαμε με τον αδερφό μου : "πω πωωωω .... τι ωραίο επεισόδιο ήταν αυτό, σκέψου πόσο ωραία θα ήταν και τα προηγούμενα επεισόδιά του, το σήριαλ πρέπει να ήταν καταπληκτικό κι εμείς το χάσαμε !!!! " !!!

Γι' αυτό και άνοιξα το τόπικ ... αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω γι' αυτή τη σειρά, θα είναι χαρά μου να το διαβάσω :flower: :flower:

Για την σειρά δεν έχω ιδέα. Να πω για το βιβλίο; ;) :P

retrofan είπε:
Για την σειρά δεν έχω ιδέα. Να πω για το βιβλίο; ;) :P
Ναι, γιατί όχι ??? Όταν ανοίγουμε τόπικ για τηλεοπτική σειρά βασισμένη σε κάποιο βιβλίο, οι οποιεσδήποτε αναφορές στο βιβλίο είναι πάντα ευπρόσδεκτες και, φυσικά, "εντός θέματος" !!! ;) ;)!!! Ελπίζω κάποιος φίλος να θυμηθεί και τη σειρά, η οποία ήταν άψογη ....

[βλέπω, πάντως, ότι έχεις ιδιαίτερη αγάπη - αλλά και γνώσεις - σε ο,τιδήποτε γαλλικό : σινεμά, λογοτεχνία .... ] ....

Η σειρά έχει όντως το δυναμικό να είναι τόσο καλή όσο τη θυμάσαι μια και το θέμα προσφέρεται :)

Η Κολόμπα είναι μια νεαρή Κορσικανοπούλα που έχει δει τον πατέρα της να σκοτώνεται από την αντίπαλη οικογένεια (βεντέτα γαρ όπως πολύ καλά περιέγραψες rinus) και τον αδελφό της να φυγαδεύεται μια και στην Κορσική ένας άντρας που εμπλέκεται στις οικογενειακές διαμάχες πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο schioppetto, stiletto o strada (μ' άρεσε ο ρυθμός της φράσης και τη θυμάμαι :P ), τουτέστιν τουφέκι, μαχαίρι ή δρόμο. Κι ο αδελφός ήταν πολύ μικρός για τα δύο πρώτα, οπότε αναγκαστικά τον στείλανε στο τρίτο :D .

Τα χρόνια περνούν όμως κι ο αδελφός επιστρέφει. Έχει όμως κολλήσει κακές συνήθειες εκεί στην ηπειρωτική Γαλλία και, άκουσον, άκουσον, αντιπαθεί τη βεντέτα γιατί την θεωρεί βάρβαρη και ξεπερασμένη :o . Τς, τς, τς χαμαντράκια :P :P

Δυο χαριτωμένες λεπτομέρειες: α) Τον αδελφό τον λένε Όρσο κι είχα ρίξει πολύ γέλιο γιατί μου θύμιζε το όρσε :P , β) Ο αδελφός επιστρέφει με δυο Άγγλους τουρίστες, έναν συνταγματάρχη και την κόρη του κάτι που μου είχε φανεί εξαιρετικά αντιπατριωτικό, αν σκεφτούμε ότι η ιστορία εξελίσσεται λίγα χρόνια μετά το Βατερλώ κι η Κορσική ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του Ναπολέοντα, τεσπά ... ουδείς προφήτης δοξάστηκε στον τόπο του...

Σιγά όμως μην αφήσει η αιμοβόρα αδελφή τον πολιτισμένο Όρσο σε ησυχία. Τα γυμνάσια που του κάνει για να τον ξαναβάλει στο κλίμα της βεντέτας ούτε η Γαρμπή κι ο Ζερβός ενωμένοι στους "Μακρυκωσταίους και Κοντογιώργηδες" ;) Τι το αιματοβαμμένο πουκάμισο του πατέρα τους τού πετάει στα μούτρα, τι στα μοιρολόγια το ρίχνει στην κηδεία ενός άσχετου συγχωριανού μιλώντας για το δράμα της ως ορφανής αδικοσκοτωμένου γονιού ...

Η συνέχεια επί της οθόνης ή επί του βιβλίου :)

Να πω μόνο κλείνοντας ότι επειδή ήμουν και είμαι πολύ υπέρ των ρομάντζων (σώπα καλέ! μην το πεις αυτό το πράγμα! όλο στα τόπικ με τους έρωτες και τα ζευγάρια γράφεις #) :P ) διάβαζα και διάβαζα και διάβαζα περιμένοντας να δω την Κολόμπα να τα ψήνει με κανέναν από τους δυο γιους της αντίπαλης οικογένειας :D . Αμ δε! Πολύ αιμοβόρα αυτή η Κολόμπα! Πολύ αιμοβόρα :darkglasses:

Πολύ ωραίες πληροφορίες retrofan !!!

:D :D

Νομίζω πάντως ότι στο τέλος η Colomba σκοτώθηκε !!! Θυμάμαι πολύ-πολύ αμυδρά ότι στο τελευταίο επεισόδιο [το μοναδικό που είδα], μια νέα κοπέλα σκοτώνεται από κάποιους που την καταδιώκουν .... ίσως, όμως, και να μην είναι έτσι ...

Αν ακολούθησαν το βιβλίο rinus, δεν είναι έτσι.

Να σκοτωθεί η Κολόμπα; :o Καλέ! Αυτή ήταν ικανή να θάψει το μισό νησί :P

Πίσω
Μπλουζα