Κουίζ : Αλέκος Τζανετάκος

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
277
Πολύ αγαπημένος ηθοποιός .... που μάς έκανε να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια όταν π.χ. ο Βουτσάς, ο Κωνσταντάρας και τόσοι άλλοι του ρίχανε καρπαζιές !!! Εμένα, όμως, προσωπικά, σε αυτόν τον ηθοποιό με μάγευε κάτι άλλο : το ντύσιμό του [αυτά τα "σταυροκούμπωτα σακάκια" του ... άψογα !!!], το στιλ του [πάντα "μοντέρνο", πάντα στο πνεύμα της εποχής, της Ελλάδας των 60ς που θέλει να χορέψει σέηκ και ροκενρόλ στα κλαμπάκια, να χαρεί τη νιότη της, να φλερτάρει, ακολουθήσει τα τόοτε "δυτικότροπα" σύγχρονα ρεύματα και τάσεις κλπ κλπ] και η εν γένει φινέτσα του !!! Γενικά, περισσότερο τον θυμάμαι σαν έναν "φινετσάτο" νέο της τόοοτε εποχής παρά σαν .... "καρπαζοεισπράκτορα" !!!

Τέλος ο πρόλογος, αρχίζει ... το κουίζ !!! Για να δούμε, τι θυμόμαστε από αυτόν τον υπέροχο ηθοποιό ...

1/ Στην ταινία "Κάτι να καίει", ο Αλέκος Τζανετάκος είναι μέλος ενός τόοοτε μοντέρνου συγκροτήματος [με "αιχμή του δόρατος" τον Βουτσά και με το διαχρονικό σουξέ του : Φσσστ μπόινγκ !!!] !!! Θυμάστε : α/ Ποιο το όνομα του συγκροτήματος, β/ Ο Τζανετάκος τι όργανο έπαιζε στο ίδιο συκρότημα ???

2/ Στην ίδια ταινία ["κάτι να καίει"] ο Τζανετάκος σε μια σκηνή εισπράττει τις "πολυπόθητες" σφαλιάρες από τον Βουτσά επειδή λέει : "παιδιά, αυτό το αυτοκίνητο είναι χωρίς .... " ??? Χωρίς τι ???

3/ Σε ποια ταινία ο Τζανετάκος υποδύεται έναν φωτογράφο που είναι ερωτευμένος με την [πανέμορφη] φιλόδοξη Μαίρη Κυβέλου ???

4/ Σε ποια ταινία ο Τζανετάκος υποδύεται τον γιο του Κωνσταντάρα που από το χωριό πάει στην Αθήνα να σπουδάσει αλλά, αντί για σπουδές ... επιδίδεται στις ντολτσεβίτες ???

5/ Στην ίδια ταινία ποιο το επίθετο του Τζανετάκου [και, συνεπώς, και του πατέρα του Κωνσταντάρα] ???

6/ Στην ταινία "Ο κόσμος τρελάθηκε" ο Τζανετάκος υποδύεται έναν γιε γιε, μέλος μουσικού συγκροτήματος. Ποιο το όνομά του ???

7/ Σε ποια ταινία ο Τζανετάκος ψάχνει, μαζί με τον Γιώργο Κωνσταντίνου, ένα συλλεκτικό αγαλματίδιο ???

8/ Ονομάτισε δύο ταινίες όπου πρωταγωνιστούν μαζί Τζανετάκος και Γκιωνάκης !!!

Και ... οι δύο τελευταίες είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, για "δυνατούς λύτες" :

9/ Στην ταινία "Ο τρελός τα έχει 400" πού βρίσκει ο Κωνσταντάρας τον Τζανετάκο για να τον "περιλάβει" στις σφαλιάρες ???

10/ Ο Τζανετάκος κάνει ένα "μικρό πέρασμα" και από την ταινία "Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης" με πρωταγωνιστή τον Βέγγο !!! Θυμάστε σε ποιον ρόλο ???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1. Κόντρα μπάσο παίζει. Το όνομα δεν το θυμάμαι αλλά αναφέρεται στην πρώτη σκηνή όπου μιλάνε για το πώς θα καταπλήξουνε τη Θεσσαλονίκη.

2. "... χωρίς οδηγό". Τότε που Ηλιόπουλος και Ναθαναήλ αποχωρούν σκυμμένοι στα καθίσματά τους για να μη γίνουν αντιληπτοί.

3. Ένας γαμπρός πολλά ελαφρύς

4. Πατέρα κάτσε φρόνιμα

5. Παπασταφίδας! (Ζήτω του Παπασταφίδα!)

8. Στην ωραία του κουρέα (ο Γκιωνάκης αδελφός ο Τζανετάκος γαμπρός) και στο Στραβόξυλο (ο Γκιωνάκης θείος και ο Τζανετάκος πάλι υποψήφιος)

9. Τον πρωτοπλακώνει σε μια στάση τρόλει όπου τον πετυχαίνει (χωρίς να τον ξέρει) με την συνοδό του (που δεν είναι η κόρη του-Γώγου). Στη συνέχεια τον βρίσκει σε μια πίστα καρτ και τον ξαναπλακώνει :cool: .
 
7. Πεντε χιλιαδες ψεματα
 
Μπράβο retrofan !!! Άψογη !!! Επίσης, με χαρά διαπιστώνω ότι το επώνυμο "Παπασταφίδας" το έχεις συγκρατήσει για τον ίδιο λόγο που το έχω συγκρατήσει κι εγώ : επειδή η νεανική χαρούμενη παρέα τραγουδάει στο ξέφρενο πάρτι, που διοργάνωσε ο Τζανετάκος, πάνω στη μουσική του "Τζερόνιμο Γιάνκα" των Formix, το εξής :

Ζήτω ζήτω του Παπασταφίδα

που 'χει κάνει έναν γιο ατσίδα !!!!

Επίσης, όταν πριν 7-8 χρόνια πήγα στην πίστα κάρτινγκ της Νάξου για να οδηγήσω κάρτινγκ [τρομάρα μου, δεν θα μεγαλώσω ποτέ !!! πάντως, η Νάξος έχει μιαν "άπαιχτη" πίστα κάρτινγκ !!!] σκέφτηκα : "το κάνω, συν τοις άλλοις, για να τιμήσω και τον Τζανετάκο, που στη σκηνή με τον Κωνσταντάρα (την οποία απάντησε σωστά η retrofan) κάνει κάρτινγκ στην πίστα της Γλυφάδας" !!!

Έτσι, μένουν αναπάντητες οι εξής :

1/ Στην ταινία "Κάτι να καίει", ο Αλέκος Τζανετάκος είναι μέλος ενός τόοοτε μοντέρνου συγκροτήματος [με "αιχμή του δόρατος" τον Βουτσά και με το διαχρονικό σουξέ του : Φσσστ μπόινγκ !!!] !!! Θυμάστε : α/ Ποιο το όνομα του συγκροτήματος ???

6/ Στην ταινία "Ο κόσμος τρελάθηκε" ο Τζανετάκος υποδύεται έναν γιε γιε, μέλος μουσικού συγκροτήματος. Ποιο το όνομά του ???

10/ Ο Τζανετάκος κάνει ένα "μικρό πέρασμα" και από την ταινία "Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης" με πρωταγωνιστή τον Βέγγο !!! Θυμάστε σε ποιον ρόλο ???

Στο μεταξύ απαντήθηκε σωστά και η 7η ερώτηση !!!!
 
10. Εναν πολυ ωραια ντυμενο οδηγο,περιμενοντας για βενζινη...
 
Πω πωωω ... δεν παιζόσαστε !!! Πριν καλά - καλά αναρτηθεί το κουίζ, σχεδόν απαντήθηκε !!!

Rapide είπε:
Θυμάστε την πρώτη σκηνή της ταινίας, με τους 5 Σαλόνικα, με τα ριγέ μπλουζάκια, να έχουν ανεβεί στο Λευκό Πύργο για φωτογράφηση και ... για να παίξουν την τόοοτε [αλλά και ... σήμερα] μοντέρνα μουσική τους ??? Ω ναι, η ... κινηματογραφική Ελλάδα το "πέρασε" το μήνυμά της : Ναι, μπορεί να κάνει μιούζικαλ δικό της, με δικό του ύφος και δική του προσωπικότητα, που δεν έχει καθόλου ανάγκη τα "ξένα δάνεια" και της "εξ Αμερικής αντιγραφές" !!! Μιούζικαλ 100% ελληνικό, ΚΑΙ μιούζικαλ ΚΑΙ ελληνικό !!!

Λοιπόν, μαζί με την αναπάντητη ερώτηση

6/ Στην ταινία "Ο κόσμος τρελάθηκε" ο Τζανετάκος υποδύεται έναν γιε γιε, μέλος μουσικού συγκροτήματος. Ποιο το όνομά του γιε γιε ???

θα βάλω μερικές ακόμη ερωτήσεις !!! Διότι ... δεν αποκλείεται κι άλλοι συμφορουμίτες μας να έχουν την επιθυμία να απαντήσουν :

11/ Στην ταινία "Νόμος 4000" τι "βρωμοδουλειά" κάνει ο Τζανετάκος με τον συμμαθητή του Βουτσά ???

12/ Στην ταινία "Ο Ηλίας του 16ου" με πρωταγωνιστή τον Χατζηχρήστο ο Τζανετάκος υποδύεται έναν μικροκακοποιό [κλεπταποδόχος κλπ]. Ποιο το όνομά του ???

13/ Στην ταινία "Η βίλα των οργίων" ο Κωνσταντάρας [Χάρης Ζάβαλος] ποια "αποστολή" αναθέτει στον Τζανετάκο ???

14/ Στην ταινία "Άνθρωπος για όλες τις δουλειές", με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κωνσταντίνου, ποιον ρόλο υποδύεται ο Τζανετάκος ???

15/ Στην ταινία "Κορίτσια για φίλημα" ο Βουτσάς ["έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα"] δίνει στον Τζανετάκο τα κυάλια για να θαυμάσει τα κάλλη μιας ωραίας κοπέλας [νομίζω της Ζωής Λάσκαρη] !!! Αλλά αντί για την κοπέλα ο Τζανετάκος βλέπει με τα κυάλια κάτι άλλο [και ... εισπράττει τις πολυπόθητες σφαλιάρες] !!! Τι βλέπει ???

16 / Στην ταινία "Οι τέσσερις άσσοι" με ποια ηθοποιό ο Τζανετάκος είναι ερωτευμένο ζευγαράκι ???

17/ Στην ταινία "Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές" ο Τζανετάκος τι όχημα οδηγεί ???

18/ Στην ταινία "Ένας γαμπρός πολλά ελαφρύς" [που απαντήθηκε σωστά παραπάνω] ο Τζανετάκος πού έκρυψε το φιλμάκι με τα επίμαχα ντοκουμέντα ????
 
11. Έκλεψαν τα διαγωνίσματα από το σπίτι του καθηγητή τους

12. Σπανομαρίας

13. Να κλέψει την ατζέντα από το σπίτι της Αναλυτή (ο Νικολαΐδης του ανέθεσε αυτή την αποστολή με εντολή του Κωνσταντάρα)

15. ένα γάιδαρο

16. Βίκυ Βανίτα
 
Παλι δεν προλαβα! :sealed:

14. Υποδυεται τον Φανη, σερβιτορο και συναδελφο του Κωνσταντινου. Στο τελος παντρευεται την Αινα Μαουερ που εκανε αποπειρα αυτοκτονιας.
 
6. Λέλος και το όνομα του συγκροτήματος είναι δυναμίτες

17. Μοτοσυκλετα με καλάθι

18. Το κόλησε με ταινία στο πόδι του και συγκεκριμένα στο γόνατο του
 
Σε καποια ταινια, κανει εμφανιση ολιγων δευτερολεπτων, οδηγωντας ενα αμαξι(*)

Ποσων ιππων :p ηταν το αμαξι ???

(*)και για καποιο λογο εχω την εντυπωση-μπορει να κανω λαθος , οτι ειναι μαλιστα το δικο του ιδιωτικο αμαξι)
 
Nemo είπε:
Σε καποια ταινια, κανει εμφανιση ολιγων δευτερολεπτων, οδηγωντας ενα αμαξι(*)Ποσων ιππων :p ηταν το αμαξι ???

(*)και για καποιο λογο εχω την εντυπωση-μπορει να κανω λαθος , οτι ειναι μαλιστα το δικο του ιδιωτικο αμαξι)

Χμμμ ... νομίζω ότι αναφέρεσαι στην ταινία "Καπετάν Φάντης Μπαστούνι" με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντάρα !!! Δεν θυμάμαι "πόσων ίππων" είναι το αμαξάκι του Τζανετάκου, θυμάμαι όμως ότι είναι .... "... και ενός γαϊδάρου" [όπως του απαντά ο Κωνσταντάρας] !!!!!

Μπράβο παιδιά, όλες οι ερωτήσεις απαντήθηκαν !!! Επίσης, αυτή η παλιά "μοτοσικλέτα με καλάθι" που οδηγά ο Τζανετάκος στην ταινία με τον Βέγγο .... Τι φοβερό όχημα, τι μοντέλο .....
 
9. Ενα παρασκήνιο για αυτην την ερώτηση. Ο τζανετάκος είχε πει για την συγκεκριμένη σκηνή (αυτή που πρωτοσυναντιούνται με τον Κωνσταντάρα) στον κόσμο που παρακολουθούσε το γύρισμα "ρε παιδιά παερμένετε να πει το στοπ ο σκηνοθέτης και μετά γελάτε από το πρωί μου έχει κουλάνει το σβέρκο". Αυτό το είπε γιατί οι σφαλιάρες που έτρωγε από τον Κωνσταντάρα ήταν αληθηνές.
 
tzias57 είπε:
9. Ενα παρασκήνιο για αυτην την ερώτηση. Ο τζανετάκος είχε πει για την συγκεκριμένη σκηνή (αυτή που πρωτοσυναντιούνται με τον Κωνσταντάρα) στον κόσμο που παρακολουθούσε το γύρισμα "ρε παιδιά παερμένετε να πει το στοπ ο σκηνοθέτης και μετά γελάτε από το πρωί μου έχει κουλάνει το σβέρκο". Αυτό το είπε γιατί οι σφαλιάρες που έτρωγε από τον Κωνσταντάρα ήταν αληθηνές.

Χα χα χα χα ..... βρε τον καημένο !!! Απ' την άλλη .... θα ήθελα πολύυυ να είμαι στη θέση των "ανυποψίαστων περαστικών" που .... έτσι, στα ξαφνικά, βρήκαν μπροστά τους γύρισμα με Τζανετάκο και Κωνσταντάρα !!! Φαντάζεσθε .... να πηγαίνεις για δουλειές, για ψώνια κλπ στο κέντρο της Αθήνας και .... να βρίσκεις μπροστά σου, χωρίς να το περιμένεις, μια τέτοια "φάση" ????

Θυμήθηκα ότι μια παρόμοια "φάση" έχει "καταγραφεί" στην ταινία "Σχολή για σωφερίνες" με τον Θανάση Βέγγο !!! Σε ένα εξωτερικό γύρισμα, τη στιγμή που ο Βέγγος μπαίνει βιαστικά σε ένα αμάξι, η κάμερα "ζουμάρει" σε μια κυρία, που κρατά από το χέρι ένα παιδάκι, και το παιδάκι, όλο χαρά, λέει : "Μαμά, μαμά, κοίτα, ο Βέγγος, τι κάνει εκεί ?" [φαντασθείτε ... να σε βγάζει βόλτα η μαμά σου και ... τσουυπ, χωρίς να το έχεις προβλέψει, να πέφτεις πάνω στον παιδικό σου ήρωα !!!] !! Και η μαμά απαντά : "α, ταινία θα γυρίζουν" !!! Και φυσικά ... ο σκηνοθέτης έπραξε άριστα που δεν έκοψε αυτή τη σκηνή στο μοντάζ .....
 
Rinus Cesar είπε:
Χμμμ ... νομίζω ότι αναφέρεσαι στην ταινία "Καπετάν Φάντης Μπαστούνι" με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντάρα !!! Δεν θυμάμαι "πόσων ίππων" είναι το αμαξάκι του Τζανετάκου, θυμάμαι όμως ότι είναι .... "... και ενός γαϊδάρου" [όπως του απαντά ο Κωνσταντάρας] !!!!!
85 ιππων και ενος ......

στο videακι του youtube ειναι ~ στο 1.16

[video=youtube;-pAUgct5H-M]http://www.youtube.com/watch?v=-pAUgct5H-M&feature=related
 
Πίσω
Μπλουζα