Κουίζ : Ζωάκια, πτηνά κλπ σε ελληνικές ταινίες

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
274
Σε πολλές ελληνικές ταινίες έχουμε δει να κάνουν την εμφάνισή τους διάφορα ζωάκια, πτηνά κλπ κι έτσι .... να τις καθιστούν ακόμη πιο όμορφες και να τους προσθέτουν μία παραπάνω "ιδιαίτερη πινελιά" !!! Για να δούμε, τι θυμόμαστε από αυτή τη "γλυκύτατη πτυχή" των ελληνικών ταινιών ..... :D :D:D: :) ::) #)

1/ Σε ποια ταινία βλέπουμε τον Γιάννη Βογιατζή να έχει αγκαλιά και να χαϊδεύει έναν "σιαμέζο γάτο" ???

2/ Στην ταινία "Οι Γερμανοί ξανάρχονται" παίρνει μέρος κι ένα καναρίνι !!! Θυμάστε : α) Ποια η τύχη του καναρινιού στο όνειρο που βλέπει ο Λογοθετίδης ??? β) Ποια η τύχη του καναρινιού όταν ξυπνάει ο Λογοθετίδης ???

3/ Στην ίδια ταινία [Οι Γερμανοί ξανάρχονται] παίρνει, επίσης, μέρος κι ένας σκύλος !!! Θυμάστε : α) Όταν ο Λογοθετίδης είναι ξύπνιος για ποιο λόγο τού απευθύνει ο Λογοθετίδης ένα μεγαλοπρεπέστατο "βρε ουυυστ, βρε ουυυστ" ??? β) Ποια η τύχη του σκύλου στο όνειρο που βλέπει ο Λογοθετίδης ???

4/ Στην ταινία "Το κοροϊδάκι της δεσποινίδας" σε τι ζώο έχει δώσει η Τζένη Καρέζη το όνομα "Γρηγόρης" ???

5/ Στην ταινία "ΘΟΥ ΒΟΥ Φαλακρός Πράκτωρ 000" κατά την εκπαίδευση του Βέγγου κάνουν την εμφάνισή τους δύο ζωάκια !!! Θυμάστε : α) Τι ζωάκια είναι αυτά ??? β) Σε ποια φάση της εκπαίδευσης κάνει την εμφάνισή του το καθένα από αυτά ???

6/ Στην ταινία "Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης" ο Βέγγος αποφασίζει να φτάσει στην Αμερική με .... μια σχεδία !!! Μαζί του έχει, στη σχεδία, και ένα ζώο !!! Τι ζώο είναι αυτό ???

7/ Στην ταινία "Σχολή για σωφερίνες" ο Βέγγος πάει ιππόδρομο και στοιχηματίζει σε ένα άλογο !!! Θυμάστε : α) Ποιο το όνομα του αλόγου ??? β) Πώς το αποκαλεί ο Βέγγος όταν αυτό έχει χάσει την κούρσα [κι ο Βέγγος τα λεφτά του] ???

8/ Στην ταινία "Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα" κάποιος ηθοποιός, από αυτούς που υποδύονται τους καθηγητές, μεταμορφώνεται σε σκύλο !!!! :eek: o_Oo_Oo_O!!! Θυμάστε ποιος ???

9/ Στην ταινία "Η Αλίκη δικτάτωρ" η Αλίκη έχει συμπρωταγωνιστή της έναν υπέροχο σκύλο !!! Θυμάστε : α) Ποιο το όνομά του ?? β) Ποια η κατάληξή του ???

10/ Στην ταινία "Το δόλωμα" η Αλίκη Βουγιουκλάκη εμφανίζεται σε κάποια σκηνή κρατώντας έναν σκύλο !!! Θυμάστε : α) Τι δίνει στην αρχή στο σκύλο να φάει κι αυτός αρνείται ??? β) Τι δίνει μετά στο σκύλο να φάει κι αυτός ... το καταβροχθίζει ???

11/ Στην ταινία "Ο λεφτάς" ο Βασίλης Αυλωνίτης, που διατηρεί "τέντα με αξιοπερίεργα θεάματα", τι περιμένει να τού στείλει ο αδελφός του από την Αφρική για να εκθέτει στην "τέντα" του ???

Και τέλος .... μια ερώτηση για "δυνατούς λύτες". Τη θεωρώ πολύ δύσκολη επειδή η ταινία, στην οποία αφορά η ερώτηση, έχει πολλάαα χρόνια να προβληθεί στην τηλεόραση [ενώ όταν ήμουν παιδάκι την είχα δει αρκετές φορές στη μικρή οθόνη και μάλιστα ... πολύ την είχα αγαπήσει !!! ] !!!

12/ Στην ταινία "Σήκω χόρεψε συρτάκι" ο πρωταγωνιστής Κώστας Χατζηχρήστος σε κάποια σκηνή συνομιλεί με .... ένα θαλασσινό είδος !!! Θυμάστε με ποιο ???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το 9 θυμάμαι αυτή τη στιγμή #)

Αράπη τον έλεγαν τον σκυλο και τον πάτησε αυτοκινητο :(
 
2a. Το τρώνε. 2β Το αφήνει ελεύθερο / 3α γιατί δεν τρώει το ψωμί που του δίνει. 3β νομίζω γιουβέτσι, πάντως το τρωνε στον φούρνο.

4 Χρυσόψαρο

5 μουλάρια, β όταν γυρνάνε πίσω στην Αθήνα

6. Κατσίκα

7α Αστραχάν/ β ψωράλογο

8 Κώστας Τσάκωνας

10α παξιμάδι βουτηγμένο σε βενζίνη/ 10 β ζαμπόν Δανίας

12 Στρείδι
 
12. Σιγά την δύσκολη ερώτηση !

Η ταινία είναι πασίγνωστη.

Κάβουρας ήταν. Και μάλιστα δεν συνομιλεί σε μια σκηνή αλλά σε δυο :

στην δεύτερη μάλιστα λέει (ο κάβουρας) ότι "δεν ξεχνά ποτέ την υπόσχεσή του."

Και αφού είδα φως και μπήκα, άντε να πω και το 11 : Βόας.

Πολύ χαρακτηριστική - και εξαιρετικά διασκεδαστική - σκηνή με ζώο είναι από το "Στραβόξυλο" όπου

ο κλητήρας παίρνει υπό την προστασία του έναν γάτο επειδή "είναι ο πατέρας του"...

-
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
11. ένα βόα!! ( χτες άρχισα να βλέπω τη ταινία!)

είπα να το πω και μετά είδα οτι απαντήθηκε ήδη... :(
 
5) ποντίκι στο μπρατσο του ΘΒ και ένας λαγός που βρίσκει στην θάλασσα στο λαγονήσι

8 Ντίνος Ηλιόπουλος
 
Μπράβο παιδιά !!! Όλες οι ερωτήσεις, εκτός από την 1η, απαντήθηκαν σωστά και, για μία ακόμη φορά, σε χρόνο ρεκόρ !!!

Όσον αφορά στην 1η ερώτηση :

1/ Σε ποια ταινία βλέπουμε τον Γιάννη Βογιατζή να έχει αγκαλιά και να χαϊδεύει έναν "σιαμέζο γάτο" ???




Η απάντηση είναι "στην ταινία "Ο Μικές παντρεύεται" !!! Για του λόγου το αληθές, δείτε το παρακάτω βιντεάκι από το 2 : 39 κι εφεξής :

http://youtu.be/pLzoE3xz3Ew

Μάλιστα, επειδή έχω κι εγώ έναν χαδιάρη σιαμέζο γάτο [σαν κι αυτόν του Μικέ] τον οποίο αγαπώ πολύ, έβαλα στην αρχή το ποιηματάκι, που λέει ο Μικές στον γάτο του, ως ... υπογραφή μου εδώ στο retromaniax !!! Μετά, όμως, άλλαξα την υπογραφή με τους στίχους του τραγουδιού των Traveling Wilburys που, ομοίως, με εκφράζουν !!! Πάντως, τη στιγμή που καταχωρούσα ως υπογραφή μου το ποιηματάκι του Μικέ μού ήρθε η φλασιά να αναρτήσω το παρόν κουίζ .....



 

 




V.I.Smirnov είπε:
12. Σιγά την δύσκολη ερώτηση !Η ταινία είναι πασίγνωστη.

Κάβουρας ήταν. Και μάλιστα δεν συνομιλεί σε μια σκηνή αλλά σε δυο :

στην δεύτερη μάλιστα λέει (ο κάβουρας) ότι "δεν ξεχνά ποτέ την υπόσχεσή του."

-

Λοιπόν, με χαρά βρήκα βιντεάκια από την ταινία στο YouTube !!! Είχα πολύυυ καιρό να δω τις σκηνές της ταινίας με τον Χατζηχρήστο, τον Ζανίνο και τον Φέρμα στο ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα και .... πολύ το ευχαριστήθηκα που τις είδα ξανά !!! Στις σκηνές αυτές - που πολύ μού άρεσαν όταν ήμουν παιδάκι και προβαλλόταν η ταινία στην τηλεόραση - εμπλέκονται, εκτός από τους ηθοποιούς, στρείδια, μαργαριτάρια, καβούρια .... Σκέτη απόλαυση !!!

Στο 17 : 10΄, περίπου, του παρακάτω βίντεο βλέπουμε τη ... συνάντηση του Χατζηχρήστου με τον κάβουρα !!!! Στο 19 : 31', περίπου, του ίδιου βίντεο "ο κάβουρας δεν ξεχνά ποτέ την υπόσχεσή του" !!! Αλλά στο 13 : 28' περίπου, που ο Χατζηχρήστος "πιάνει" με το δόντι του το "γιαλαντζί" μαργαριτάρι και αναρωτιέται "τι γίνεται ρε, με σκάγια [!!!!] το σκότωσε ???" δεν μού έμεινε άντερο απ' το γέλιο !!!

http://youtu.be/2qdLwWAxaHs
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Βέγγος σε μια ταινία που είναι αστυφύλακας και καλά, βρίσκει έναν γάτο! Ποια είναι η ταινία;
 
stakovios είπε:
Ο Βέγγος σε μια ταινία που είναι αστυφύλακας και καλά, βρίσκει έναν γάτο! Ποια είναι η ταινία;
πολυτεχνιτης κι ερημοσπιτης;
 
stakovios τελικα ποια ειναι η απαντηση του κουιζ σου;
 
Και βέβαια, το "Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης". Στη σκηνή που ο αστυνομικός ανακαλύπτει το "φάντασμα" ή τον "κλέφτη" που τρόμαξε τις "δύο γυναίκες μόνες" (Μαρίκα Κρεβατά και Νίκη Λινάρδου).

gatos ston vengo63.jpg
 
stakovios είπε:
Και βέβαια, το "Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης". Στη σκηνή που ο αστυνομικός ανακαλύπτει το "φάντασμα" ή τον "κλέφτη" που τρόμαξε τις "δύο γυναίκες μόνες" (Μαρίκα Κρεβατά και Νίκη Λινάρδου). Προβολή συνημμένου 64361
καλα το θυμομουνα :) αυτη τη σκηνη ειχα στο μυαλο μου μονο που δεν ημουν 100% σιγουρη γι αυτο περιμενα την επιβεβαιωση σου
 
katerinak είπε:
καλα το θυμομουνα :) αυτη τη σκηνη ειχα στο μυαλο μου μονο που δεν ημουν 100% σιγουρη γι αυτο περιμενα την επιβεβαιωση σου
Μάλιστα, ο γάτος αρχικά μοιάζει σαν....μπιμπελό, που αναρωτιέσαι, ψεύτικος μήπως είναι; Μέχρι που μετά τον αφήνει κάτω ο Βέγγος και γυρίζει την πλάτη του προς την κάμερα το ζωάκι και κατεβαίνει!
 
Σε ποια ταινία συμμετέχει και μία αγελάδα (προφανώς θα υπάρχουν κι άλλες);

cow tainia.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H κυρα μας η μαμμη.

Ορεστης Μακρης: - Η συζυγος του κυριου; :D
 
"ο δασκαλακος ηταν λεβεντια" ο Βουτσας ξεγενναει τη Μοσχω την αγελαδα
 
bambinella 100 είπε:
H κυρα μας η μαμμη.
Ορεστης Μακρης: - Η συζυγος του κυριου; :D
Μπράβο, Μπαμπινέλα! Κάνει ένα στιγμιαίο πέρασμα μερικών δευτερολέπτων στην ταινία, στη σκηνή που ο Ορέστης Μακρής αργά τη νύχτα καλείται για να επιτελέσει το ιατρικό του καθήκον :)
 
Σε ποια ταινία με το Σταυρίδη εμφανίζεται γαϊδουράκι;
 
Θα απαντήσω με καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων, πειράζει? Τώρα σας βρήκα. Ο Σταυρίδης στα "Κίτρινα γάντια" έχει βγει και ψάχνει την γυναίκα του (Κοντού) στα πευκάκια. Αφού αποτυχαίνει με διάφορα ζευγάρια, βλέπει ένα θάμνο να κουνιέται και πλησιάζει να τσακώσει τους εραστάς. Αντ' αυτού, ένας γαϊδαράκος μασουλάει αμέριμνος. Τι να κάνει κι ο Σταυρίδης? Του ζητάει συγγνώμη που τον αναστάτωσε.

Γενικώς, τα γαϊδουράκια έπαιζαν στις ελληνικές ταινίες. Η Αλίκη στο "Η Αλίκη στο Ναυτικό" λέει και το τραγουδάκι "Ντεϊ βρε γαϊδαράκο" στη βόλτα στο νησί. Επίσης, στο "Κορίτσια για φίλημα" ο Κώστας Βουτσάς και ο Ανδρέας Ντούζος βλέπουν με τα κυάλια τη Ζωή Λάσκαρη με μαγιώ. Ο Αλέκος Τζανετάκος πάλι βλέπει ένα γάιδαρο. :)
 
Πίσω
Μπλουζα