Κουίζ : Σωτήρης Τζεβελέκος

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
277
Όταν εμφανίσθηκε, πολύ - πολύ νέος, στον ελληνικό κινηματογράφο, εκεί στα 60ς, αποτελούσε, αναμφίβολα, το "φρέσκο πρόσωπο" του ελληνικού κινηματογράφου !!! Ιδίως με αυτό το νεανικό χαμόγελό του, γεμάτο αισιοδοξία και αγάπη για τη ζωή .... Εμείς, όμως, οι "εκδρομείς των 80ς" τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε από τις ταινίες του εκείνη την εποχή, τις οποίες, ως επί το πλείστον, νοικιάζαμε σε βιντεοκασέτες και στρωνόμασταν μπροστά από το βίντεο "όλη η οικογένεια" !!! Με άλλες λέξεις, πρόκειται για περσόνα που έχει ταυτιστεί, σε μεγάλο βαθμό, με τα .... "κινηματογραφικά δρώμενα" της Ελλάδας των 80ς !!! Για να δούμε, τι θυμόμαστε από όλα τα παραπάνω ....

1/ Σε ποια ταινία ο Τζεβελέκος κάνει ένα μικρό πέρασμα υποδυόμενος τον λαχειοπώλη ???

2/ Σε ποια ταινία ο Τζεβελέκος είναι γιος του Σταυρίδη ???

3/ Στην ίδια ταινία [της ερώτησης 2] θυμάστε : α) Πού βρίσκει ο μπαμπάς Σταυρίδης τον υιό Τζεβελέκο και τον αρχινάει στις σφαλιάρες ??? β) Τι κάνει ο Τζεβελέκος στο τέλος της ίδιας ταινίας [και εντέλει .... τον αποδέχεται ο μπαμπάς Σταυρίδης] ????

4/ Στο κουίζ "Ποδόσφαιρο στις ελληνικές ταινίες" αφήσαμε τον Τζεβελέκο με τη Ρένα Βλαχοπούλου στις κερκίδες του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην ταινία "Η Ρένα οφσάιντ" να βλέπουν ένα ποδοσφαιρικό ματς !!! Θυμάστε στην ίδια ταινία, μετά το ματς, πού πηγαίνει ο Τζεβελέκος τη Ρένα για να ηρεμίσει από τα ... πλαστικά μπουκάλια που .... "έφαγε κατακέφαλα" ???

5/ Ονομάτισε δύο ταινίες με πρωταγωνιστή τον Παράβα, όπου εμφανίσθηκε ο Τζεβελέκος.

6/ Σε ποια ταινία ο Τζεβελέκος και ο Τζανετάκος δουλεύουν στο ίδιο συνεργείο αυτοκινήτων ????

Και τώρα ... η "χρονομηχανή" μάς ταξιδεύει στα 80ς .....

7/ Στις ταινίες "Παπαδίστικη κομπανία" και "Εθνική Παπάδων" με ποιο όνομα εμφανιζόταν ο Τζεβελέκος ???

8/ Ονομάτισε μια ταινία όπου πρωταγωνιστούν Τζεβελέκος και Στηβ Ντούζος !!!

9/ Στην τελευταία σκηνή της ταινίας "Εθνική Παπάδων" η παπαδο-ομάδα έχει παραταχθεί στο κέντρο του ΟΑΚΑ επειδή .... πρόκειται να αντιμετωπίσει ... τη Γιουβέντους 8)8)8)!!!!!!!! Θυμάστε την ατάκα του Τζεβελέκου στο κέντρο του γηπέδου πριν το ματς ??? [η τελευταία ατάκα της ταινίας] !!!

10/ Από την ταινία "Ροκάκιας την ημέρα το βράδυ καμαριέρα" θυμάστε : α) Πώς λέγεται η ροκ μπάντα που έχει σχηματίσει στο χωριό ο Τζεβελέκος ??? β) Ποιο όνομα "υιοθετεί" όταν μεταμφιέζεται σε καμαριέρα ???
 
1. Στο Ξυπνα Βασιλη, και τρωει και σφαλιαρα απο τον Κωνσταντινου!

2. Ο Ανθρωπος ρολοι

3. α) Τραγουδαει ως μελος του συγκροτηματος (οι Σαταναδες!) σε νυχτερινο κεντρο. β) Κερδιζει με το συγκροτημα το πρωτο βραβειο.

5. Το κοροιδακι της πριγκιπεσσας, Ο Σταυρος ειναι πονηρος

6. Αν ημουν πλουσιος

Απο την 7 μεχρι τη 10, δεν υπαρχει περιπτωση να απαντησω γιατι δεν ειναι και τοσο του γουστου μου οι ταινιες του '80 και ιδιως οι βιντεοταινιες. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
7.Παπα-Μαλαχίας

8. "Ο Γλύκας"

9."Φέρτε μου τον Πλατινί να τον σκίσω!"

10α.Τσέλιγκας Band. 10β.Αγράμπελη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο παιδιά, πολύ σωστές οι απαντήσεις σας [και φυσικά ... σε χρόνο ρεκόρ] !!! Την πιο δύσκολη ερώτηση θεωρούσα την 1η, καθόσον στην ταινία "Ξύπνα Βασίλη" ο λαχειοπώλης εμφανίζεται ελάχιστα !!! Αλλά .... στην bambinella δεν έχει ξεφύγει τίποτα, χε χε χε ....

3. β) Κερδιζει με το συγκροτημα το πρωτο βραβειο.

 

 

 


Πολύ σωστά όλα αυτά !!! Όντως, ο Τζεβελέκος με το συγκρότημά του κέρδισαν το βραβείο του "πιο ζωντανού συγκροτήματος" !!! Όμως ... στην τελευταία σκηνή πού τους βλέπουμε να παίζουν τη μουσική τους ??? Και ποιες οι αντιδράσεις αυτών που τους ακούνε ??? Έτσι, αφήνω για λίγο την ερώτηση 3β :

3β/ Στην ταινία "Ο άνθρωπος ρολόι" τι κάνει ο Τζεβελέκος στο τέλος της ταινίας με το συγκρότημα του ????

..... όπως και την ερώτηση 4 που έμεινε αναπάντητη :

4/ Στο κουίζ "Ποδόσφαιρο στις ελληνικές ταινίες" αφήσαμε τον Τζεβελέκο με τη Ρένα Βλαχοπούλου στις κερκίδες του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην ταινία "Η Ρένα οφσάιντ" να βλέπουν ένα ποδοσφαιρικό ματς !!! Θυμάστε στην ίδια ταινία, μετά το ματς, πού πηγαίνει ο Τζεβελέκος τη Ρένα για να ηρεμίσει από τα ... πλαστικά μπουκάλια που .... "έφαγε κατακέφαλα" ???

γιατι δεν ειναι και τοσο του γουστου μου οι ταινιες του '80 και ιδιως οι βιντεοταινιες. :)

 

 

 


Κοίταξε, κι εγώ για πολύ καιρό "έκραζα άγρια" όχι μόνο τις βιντεοταινίες των 80ς, αλλά και τον ελληνικό κωμικό κινηματογράφο της ίδιας εποχής, που .... ήταν ιδίου επιπέδου με τις βιντεοταινίες !!! Τελευταία, όμως, έχω αναθεωρήσει !!! Την cultίλα τους, το γκροτέσκο χιούμορ τους, τα χονδροειδή αστεία τους και άλλα παρόμοια χαρακτηριστικά τους έχω φθάσει σε σημείο να τα βλέπω με "καλό μάτι" !!! Κι αυτό επειδή είναι συνυφασμένα με την "αθωότητα" εκείνης της εποχής !!! Συν το γεγονός ότι .... μάς ταξιδεύουν "στα παλιά", στην εφηβεία μας .....

Και μετά από αυτόν τον πρόλογο ... πάμε στις απαντήσεις - πολύ σωστές όλες - του φίλου παραπάνω που ... κάλυψε το "80ς φάσμα" του κουίζ !!!

9."Φέρτε μου τον Πλατινί να τον σκίσω!"

 

 

 

 


Μπράβο που το θυμάσαι αυτό !!!! Ο Μαλαχίας στο κέντρο του γηπέδου, πριν τη σέντρα του ματς με τη Γιουβέντους, να ωρύεται : "Φέρτε μου τον Πλατινί να τον σκίσωωωωω" !!!! Και, καπάκι, βλέπουμε σε μαύρο πλαίσιο τη φράση : "Και ο Μαλαχίας έσκισε τον Πλατινί, τελικό σκορ Εθνική Παπάδων - Γιουβέντους 6 - 0" !!! Και μετά τη φράση : ΤΕΛΟΣ !!!!!

Α, και τέλος μια ερώτηση [όχι για κουίζ, απλώς μια δική μου απορία] : Παιδιά, το συγκρότημα που παίζει στην ταινία "Ο άνθρωπος ρολόι", στο οποίο, υποτίθεται, είναι μέλος ο Τζεβελέκος, ποιο είναι ??? Μιλάμε παίζουν κάααατι ξεγυρισμένες ροκιές [μπάντα "γκαράζ" με τα όλα της !!! ] !!! Γνωρίζει κάποιος για ποίους πρόκειται ???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
3. β) Τοτε μαλλον αυτο εννοεις: Στο τελος ο Τζεβελεκος πηγαινει με το συγκροτημα του στο μεχρι προτινος αδειο σπιτι του Σταυριδη και το γεμιζει ζωη.

Χορευουν ομαδικως, ακομα και ο Σταυριδης με την εγγονουλα μεσα στο πορτ - μπεμπε!
 
bambinella 100 είπε:
3. β) Τοτε μαλλον αυτο εννοεις: Στο τελος ο Τζεβελεκος πηγαινει με το συγκροτημα του στο μεχρι προτινος αδειο σπιτι του Σταυριδη και το γεμιζει ζωη.Χορευουν ομαδικως, ακομα και ο Σταυριδης με την εγγονουλα μεσα στο πορτ - μπεμπε!
Αυτό ακριβώς εννοώ !!! :D :D !!! Και ο Σταυρίδης λέει στην εγγονούλα του [όπως υπολογίζω, το μωρό στο πορτ μπεμπέ αυτή τη στιγμή .... είναι συνομήλικό μου !!! ] "έλα, χόρεψε κι εσύ" και στο τέλος "ααααχ, αυτή είναι ζωή" !!! Σωστόοοος !!!

Στο μεταξύ .... το όνομα της μπάντας που παίζει σε αυτήν την ταινία το ξέρει κανείς ????
 
3. β) Κι οχι μονο αυτο. Της λεει "ευτυχως που εισαι κοριτσι και εχω και νταμα!"
 
4. Δεν ειμαι απολυτα σιγουρη, αλλα νομιζω οτι την πηγαινει σε ενα ζαχαροπλαστειο.....
 
bambinella 100 είπε:
4. Δεν ειμαι απολυτα σιγουρη, αλλα νομιζω οτι την πηγαινει σε ενα ζαχαροπλαστειο.....
Ακριβώς !!! Και αφού η Βλαχοπούλου παραγγέλνει καφέ και τη ρωτάει το γκαρσόνι : "Βραζιλιάνικο ???" η Βλαχοπούλου γίνεται ξανά ... έξω φρενών !!! Βλέπετε, πριν λίγο εξαιτίας των ... Βραζιλιάνων της ελληνικής ομάδας η κερκίδα την είχε "περιλούσει" με στρογγυλά πλαστικά μπουκαλάκια ....
 
8) Η ταινία είναι και το Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 2 (όπου ο Τζεβελέκος υποδύεται ένα νέο μαθητή στο σχολείο).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
8) Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο 2 (όπου ο Σ. Τζεβελέκος υποδύεται ένα νέο μαθητή στο σχολείο)
 
8)Στην ερώτηση 8 μια ταινία είναι το Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 2 (όπου ο Σ. Τζεβελέκος υποδύεται ένα νέο μαθητή στο σχολείο).
 
Πίσω
Μπλουζα