Κουίζ : Χρόνης Εξαρχάκος

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
277
Άλλος ένας πολύ - πολύ αγαπημένος ηθοποιός, με μεγάλο ταλέντο, δικό του ξεχωριστό ύφος [που δεν θύμιζε τίποτε άλλο], που μάς προσέφερε πολύ - πολύ γέλιο ... Δυστυχώς "έφυγε νωρίς" από κοντά μας .... Για να δούμε, τι θυμόμαστε από αυτήν την εξαιρετική περίπτωση Έλληνα ηθοποιού ...

1/ Στην ταινία "Μια κυρία στα μπουζούκια" ποιον υποδύεται ο Εξαρχάκος και ποιο το όνομά του ???

2/ Στην πρώτη σκηνή της ταινίας "Ο γόης" ποιος κυνηγάει τους Εξαρχάκο και Βουτσά και για ποιο λόγο ???

3/ Σε ποια ταινία ο Εξαρχάκος υποδύεται έναν τρελό ???

4/ Στην ταινία "Μια Ελληνίδα στο χαρέμι" ο Εξαρχάκος : α)

Τι είδους εφεύρεση έχει φτιάξει ??? β) Με ποια είναι ερωτευμένος ??? γ) Ο αδελφός του Βαγγέλης [Σειληνός] τι τού κάνει για να οδηγήσει το μικρό αεροπλάνο, στο οποίο βρίσκονται μαζί με τη Βλαχοπούλου και την Ιωαννίδου ???

5/ Ονομάτισε μια ταινία όπου παίζουν μαζί Εξαρχάκος και Βερλέκης !!!

6/ Στην ταινία "Η Παριζιάνα" όταν τον ρωτούν "τι φρούτα βγάζει η Καλαμάτα" τι απαντά ???

7/ Στην ίδια ταινία [Η Παριζιάνα] ποιες οι δύο .... "μεταμορφώσεις" του Εξαρχάκου ???

8/ Στην ταινία "Ο κατεργάρης" : α) Ποιος υποδύεται τον βραδύγλωσσο φίλο του Εξαρχάκου ??? β) Ποιος τον συντηρητικό ξάδελφό του, γ) Ποια υποδύεται τη γυναίκα του, δ) Ποια υποδύεται τη γραμματέα του ???

9/ Στην ίδια ταινία ["Ο κατεργάρης"] η μικρή & δροσερή αδελφή του Εξαρχάκου Νόρα Βαλσάμη διοργανώνει ένα πάρτι !!! α) Ποια η ονομασία αυτού του πάρτι, β) Πώς το προφέρει ο Εξαρχάκος ???

10/ α) Σε ποια ταινία ο Εξαρχάκος υποδύεται το τσιράκι του Γεωργίτση ??? β) Στην ίδια ταινία σε τι γκάφα υποπίπτει ο Εξαρχάκος ???
 
1α)Αυτοματο κλεισιμο πορτας


6)Μουσμουλα



8α)Τσιβιλικας β)Καλογηρου γ)Γιουλακη



9α)Το know as better β)αζμπετα αζμπετα
 
2. Ο ιδιοκτητης του μπιλιαρδαδικου επειδη εσκισαν την τσοχα

3. Γυμνοι στο δρομο

4. β) Με μια τραγουδιστρια γ) του τραβαει το μαλλι

5. Γκαρσονιερα για δεκα

7. Ομοφυλοφιλος και καθυστερημενος

8. β) Τον συντηρητικο θειο Πλουταρχο, εννοεις δ) Καιτη Ιμπροχωρη

10. α) Γοργονες και μαγκες β) Αποκλυπτει που θα αγοραστουν τα οικοπεδα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1.το βανζελ που ετοιμαζει τη λασκαρη για τα καλλιστεια?
 
Πω πωωω ... δεν παιζόσαστε !!! Πολύ χαίρομαι που απαντάτε στα κουίζ που αναρτώ τόσο γρήγορα, σκέφτομαι ότι "να, υπάρχουν κι άλλοι που θυμούνται τα ίδια πράγματα με μένα" !!!

Στην 1η ερώτηση τη σωστή απάντηση έδωσε ο προλαλήσας :

1.το βανζελ που ετοιμαζει τη λασκαρη για τα καλλιστεια?

.... όπου ο Βανζέλ Παπαντό, ως ... κυνηγός καλλονών για τα καλλιστεία, είναι απολαυστικός, απίθανος, προσφέρει άφθονο γέλιο ... [bambinella, απάντησες από "κεκτημένη ταχύτητα", διότι τη σωστή απάντηση σίγουρα θα την ήξερες ;) ;)]

β) Τον συντηρητικο θειο Πλουταρχο, εννοεις

 

 


Ναι, bambinella, έχεις δίκιο, ο Καλογήρου ήταν θείος του Εξαρχάκου, όχι ξάδελφος !!! [άραγε υπάρχει ελληνική ταινία που σού έχει ξεφύγει ???? ] ???

10. α) Γοργονες και μαγκες β) Αποκλυπτει που θα αγοραστουν τα οικοπεδα

 

 


Πολύ σωστά αυτά !!! Στην εν λόγω ταινία ο Εξαρχάκος, ως τσιράκι του Γεωργίτση, όλο γκάφες και χαζομάρες κάνει, μία από την οποία αναφέρεις !!! Όμως, εγώ είχα στο μυαλό μου την ... υπέρτατη, σούπερ - ντούπερ γκάφα που κάνει σε αυτήν την ταινία, η οποία είναι επιζήμια για το νησάκι όπου πήγαν να "ψαρέψουν" οικόπεδα !!! Ποια γκάφα είναι αυτή ????
 
10. β) Ε, τοτε εννοεις τη γκαφα που κανει και κουβαλαει τους πεινασμενους τουριστες στο νησι. Ακριδες κανονικες!
 
bambinella 100 είπε:
10. β) Ε, τοτε εννοεις τη γκαφα που κανει και κουβαλαει τους πεινασμενους τουριστες στο νησι. Ακριδες κανονικες!
Ακριβώς !!! :D :D:D !!! Πολύ γέλιο ....

Πάντως, η ταινία που θυμάμαι με τις πιο "τρυφερές" αναμνήσεις είναι η "Γκαρσονιέρα για δέκα" !!! Στις αρχές των 80ς είχα πάει εκδρομή με τη μητέρα μου και μια οικογενειακή μας φίλη στη Λευκάδα !!! Και το βράδυ, για να με ψυχαγωγήσουν εμένα το παιδάκι, πήγαμε στο θερινό σινεμαδάκι της πόλης, το οποίο έτυχε να παίζει αυτήν την ταινία [και η οποία ... πολύ μού άρεσε !!! ] !!!
 
Τωρα, οταν λες "παιδακι" δεν ξερω ποσο παιδακι εννοεις, αλλα ηταν οντως ενδιαφερουσα ταινια η Γκαρσονιερα για δεκα. Ειδικα στις σκηνες οπου εμφανιζεται η Ισμηνη Καλεση......

Αρα για να σου αρεσει τοσο, δε θα ησουν και πολυ μικρος. :D
 
bambinella 100 είπε:
Τωρα, οταν λες "παιδακι" δεν ξερω ποσο παιδακι εννοεις, αλλα ηταν οντως ενδιαφερουσα ταινια η Γκαρσονιερα για δεκα. Ειδικα στις σκηνες οπου εμφανιζεται η Ισμηνη Καλεση......Αρα για να σου αρεσει τοσο, δε θα ησουν και πολυ μικρος. :D

Α, όταν είχα δει την ταινία, στο πλαίσιο της "οικογενειακής εκδρομής" που αναφέρω, ήμουν 9 - 10 ετών παιδάκι !!! Σε αυτήν την ηλικία, αν και πολύ μικρός ... καταλαβαίνεις πολλά !!! Το καλό με αυτήν την ταινία είναι ότι την είδα την εποχή που βγήκε [αρχές 80ς] ....
 
Αααα δε μπαίζω!!! Δεν πρόλαβα! :(
 
Rygar είπε:
Αααα δε μπαίζω!!! Δεν πρόλαβα! :(
Απ' ό,τι βλέπω οι ερωτήσεις στα κουίζ για τον ελληνικό κινηματογράφο - όχι μόνο στα δικά μου αλλά και στων υπολοίπων συμφορουμιτών - γίνονται ανάρπαστες !!! Δεν προλαβαίνουν να αναρτηθούν και ... έχουν απαντηθεί σε χρόνο - ρεκόρ :eek: o_O :D
 
Rinus διαπιστώνω ότι το έχεις πάρει θερμά το θέμα των κουίζ. Εύγε γιατί με τα θεματικά ερωτηματολόγιά σου, παρακινείται το ενδιαφέρον των αναγνωστών για τον εκάστοτε ηθοποιό. ;)
 
Πίσω
Μπλουζα