Κρεμάλα & Siege σε AMOS BASIC

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
499
Αντιδράσεις
520
Λοιπόν, είχα που λέτε την AMOS BASIC στην Amiga, και είχα φτιάξει μερικά ολοκληρωμένα παιχνίδια και εφαρμογές. Τώρα με το Greek Retro Maniax μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σας. Ξεκινάμε με το :

Κρεμάλα the Amiga Version. Μορφή ADF

Το κατεβάζετε από

[deadlink]

Όταν ξεκινάτε το παιχνίδι, παρελαύνει ένα εκτελεστικό απόσπασμα. Μπορείτε να το παρακάμψετε για να μην το βλέπετε ξανά και ξανά, πιέζοντας ΕΛΑΦΡΑ το fire. Και λέω ελαφρά γιατί αλλιώς θα δώσετε κατά λάθος το πρώτο γράμμα της λέξης.

Το επόμενο είναι το Siege. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:

[deadlink]

Μπορεί να πεί κανείς πως είναι remake (!) από ένα γερμανικό παιχνίδι σε Basic που είχα συναντήσει στο Spectrum. Θα δείξει καλύτερα σε 1200 emulation λόγω των timings. Άλλωστε σε 1200 το είχα φτιάξει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραιο! Δεν ειχα ασχοληθει καθολου με την amos. :(

Καρασχετο,τα συνεφακια ειναι με brush του DeluxePaint? Συγκηνητικον :)
 
Ναι πράγματι το background φτιάχτηκε με Deluxe Paint. Η Amos Basic είχε πολλές δυνατότητες αν κρίνω από προγράμματα άλλων προγραμματιστών που συνάντησα. Είχε βγεί ακόμη και μια σειρά commercial Adventures γραμμενη με Amos. Δυστυχώς τότε δεν υπήρχε internet και για να διαβάσεις κανένα άρθρο με ιδέες ή τεχνικές, έπρεπε να συναντήσεις κατα τύχη. Θυμάμαι ένα περιοδικό, Amiga Shopper που δημοσιευσε μια σειρά από άρθρα για Amos, και από εκεί νομίζω με έπιασε η ψώρα να προγραμματίσω σε αυτό, αφού από ότι είδα δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Άσε που κατά κάποιο τρόπο η όλη φάση μου θύμιζε προγραμματισμό σε Spectrum, κατι που ή Basic που ερχόταν μαζί με το Workbench της Amiga, δεν το έκανε.
 
:bow:

Ειχες φτιάξει την κρεμάλα έτσι ώστε να σου παρέχει τρόπο να βάλεις δικες σου λέξεις ή ήταν στανταρ το λεξικό;
 
Εχει 1 και 2 player mode. Στο 2 player mode μπορεί ο ένας παίκτης να εισάγει μια λέξη για να την βρεί ο άλλος. Βλέπε και οδηγίες. Στο 1 player mode διαλέγει τυχαία από καμμιά 100στη (νομίζω) λέξεις. Αλλά οι λέξεις που εισάγονται στο 2 player mode δεν αποθηκεύονται, χρησιμοποιούνται μόνο στον τρέχοντα γύρο.
 
Μπράβο !!! Θα επανέλθω με σχόλια όταν δω τα παιχνιδάκια που έφτιαξες... Υπάρχει στο forum και αντίστοιχο topic για την Amos με παλιότερες συζητήσεις μας..
 
Λοιπόν η κρεμάλα είχε γέλιο από ηχητικά εφε και γραφικά. Λίγο αργούσε η ανταπόκριση και σε κάποιο σημείο κόλησε και εβαζε μόνη της γραμματα, πρέπει να ήταν στην φάση που πάταγα διαφορα πλήκτρα νομίζοντας ότι αλλάζουν τα γράμματα.

Το siege κάποιο προβληματάκι πρέπει να έχει γιατί τους πέταγα τα τούβλα αλλά αυτά περνάγαν χωρίς να κάνουν κάτι στα ανθρωπάκια που σκαρφαλώναν. Μήπως δεν το είχες τελειώσει; Δείχνει σαν να μην έχει έλεγχο.

Και πάλι αστεία ηχητικά εφε και ευχάριστα γραφικά. Μέσα επίσης είδα ότι είχε και ενα master mind παιχνιδάκι.. Το δοκίμασα και αυτό αλλά δεν είχα την υπομονή να βρώ όλα τα χρώματα στη σωστή θέση.

Τους "dark" χαιρεστισμούς μου...
 
Το siege με το UAE που έχω εγκατεστημένο αυτή την στιγμή (1.4.6) όντως μου κάνει κάτι τρελά, αλλά ωστόσο ο έλεγχος συγκουσεων των sprites λειτουργεί και μπορείς να χτυπήσεις τους αντιπάλους. Σε παλιότερη έκδοση του UAE έτρεχε κανονικότατα (μπορεί να είναι θέμα ρυθμίσεων στον emulator. Θα το ξανακοιτάξω μολις μπορέσω) . Το mastermind δεν πρέπει να είναι πλήρες σε αυτή την virtual δισκέτα. Αλλά και το siege ήθελε ακόμη λίγο δούλεμα ώς προς το πόσο θα διαρκεί η κάθε πίστα για να μην βαριέται ο παίχτης, αλλά και στο πως θα εξελίσσεται βαθμιαία η δυσκολία σε επόμενες πίστες. Πάντως είναι playable.

Το πρόβλημα στην κρεμάλα με τα γράμματα που έβγαιναν μόνα τους οφείλεται μάλλον στο buffer πληκτρολογίου του PC. Με την παραπάνω έκδοση του UAE εμένα μου τρέχει σχεδόν όπως και στην Amiga τότε...

Σε ποιό τμήμα του forum βρίσκεται το topic που αναφέρεις ?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα