Κόκκινο Κίτρινο Μπλε (1988)

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
526
Κόκκινο Κίτρινο Μπλε (1988)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Κόκκινο_κίτρινο_μπλε

Σειρά που μάθαινε στα παιδία να ζωγραφίζουνε από ερτ-2 το 1987. Την παρουσίαζαν 2 η 3 κυρίες (οι 2 ηθοποιοί νομίζω). Είχε από τα πρώτα ηλεκτρονικά γραφικά με morph αν θυμάμαι καλά (με τα σημερινά στάνταρ απαρχαιωμένα)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΚΟΚΚΙΝΟ - ΚΙΤΡΙΝΟ - ΜΠΛΕ.

Ενα παιδαγωγικό - ψυχαγωγικό πρόγραμμα, για τις εικαστικές τέχνες, 26 ( 40') επεισοδίων, για την ΕΤ-2 με δασκάλα την Χαρίκλεια Μυταρά.
 
Κόκκινο, Κίτρινο, Μπλε

Μια παιδικη εκπομπη που λεγοταν 'Κοκκινο-Κιτρινο-Μπλε' και ειχε σκοπο να διδαξει στα παιδια τις εικαστικες τεχνες. Μιλουσαν με ζωγραφους, γλυπτες κλπ κλπ και στο στουντιο εκαναν πειραματισμους με κατασκευες και χρωματα
 
Την εκπομπή τη θυμάμαι σε επανάληψη γύρω στο 1993-1995 (δε μπορώ να θυμηθώ ακριβώς ποιά χρονιά), καλοκαιρινά πρωινά περίπου 8 με το πολύ 10 το πρωί. Θυμόμουν τον τίτλο ως "κόκκινο-κίτρινο-πράσινο-μπλε" και η μελωδία των τίτλων αρχής μου χει μείνει. Θυμάμαι επίσης ότι σε κάθε επεισόδιο αναφέρονταν σε μια τεχνοτροπία (πχ ζωγραφική με τέμπερα) και εξηγούσαν τα σχετικά, όπου από ένα σημείο και μετά έβαζαν τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκπομπή να εξασκήσουν την τεχνοτροπία και να παρουσιάσουν τι έκαναν. Μια γυναίκα εξηγούσε παράλληλα τι έκαναν τα παιδιά και τα επαινούσε αν είχαν καταφέρει ένα καλό αισθητικά αποτέλεσμα.
 
Την βαζει σε επαναληψη καποια πρωινα μετα το Ουρανιο Τοξο.

Μου εκανε εντυπωση οτι στους τιτλους αρχης εμφανιζεται η γνωστη Amiga Boing Ball. Για οσους δεν ξερουν, παραθετω φωτογραφια.

Boing.gif


Δεν ξερω αν καποιος εχει μαγνητοσκοπησει τους τιτλους.

Παντως για τα γραφικα των τιτλων της εκπομπης ηταν υπευθυνος ο Νικος Πατρελακης αν διαβασα καλα και ειχε και μια γενικοτερη μυρωδια Amiga.
 
Κατι βρεθηκε εδω! :)
 
Όντως το μεταδίδει κάθε πρωί στις 7:50 περίπου. Επιθυμούσα πάρα πολύ να το ξαναδώ για την υπέροχη μουσική των τίτλων αρχής και τη χαρακτηριστική αυτή σφαίρα! Το έψαχνα στο νετ αλλά τίποτα! Είχα συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι δεν επρόκειτο να το ξαναδώ,οπότε όταν το ανακάλυψα τυχαία στο teletext εξεπλάγην ευχάριστα! Πολύ καλή εκπομπή, αντίστοιχη λείπει δεκαετίες από την ελληνική τηλεόραση (εκτός βέβαια της ζαχαροπούλου στην ετ1-που απευθύνεται όμως σε ενήλικες). Είχα την εντύπωση ότι ήταν παραγωγής 84, ωστόσο στο copyright είδα 1987. Μήπως και για τη μουσική ήταν υπεύθυνος ο Πατρελάκης; (γτ αυτό είναι και το στύλ της μουσικής του)
 
η εκπομπή προβάλλεται στη nerit plus κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί στις 8.30, σύμφωνα με το πρόγραμμα της nerit

αναφέρθηκε παραπάνω η amiga boing ball στους τίτλους έναρξης της εκπομπής

επειδή δεν φαίνεται η εικόνα παραπάνω, την προσθέτω

imagesCAR78D5K.jpg (εικόνα από το Διαδίκτυο)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την θυμάμαι και αυτή σαν όνομα. Το περιεχόμενο όμως... :precry: . Γενικά η N Plusτο έχει ρίξει στις παλιές σειρές, ευτυχώς! Ευκαιρία για εγγραφή ρετρό υλικού.
 
Τρέιλερ για την παιδική εκπομπή ((Κόκκινο-Κίτρινο-Μπλέ)). Ενα παιδαγωγικό - ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τις εικαστικές τέχνες. Μεταδόθηκε Κυριακή 24 Ιανουαρίου 1988 στην ΕΤ-2.
 
Μου άρεσε πολύ η συγκεκριμένη εκπομπή. Μου άρεσαν οι ήρεμες φωνές από τις παρουσιάστριες και ο τρόπος που έδειχναν τόση προσοχή στις δημιουργίες των παιδιών!
 
Πίσω
Μπλουζα