Λογοτεχνική ιστορία αγάπης

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
14.159
Αντιδράσεις
15.618
Ποιά λογοτεχνική ιστορία αγάπης σας έκανε εντύπωση; Ποιό θρυλικό ζευγάρι σας μάγεψε; Ποιά θεωρείται εντελώς ξεχωριστή; Ο καθένας ας δώσει την δική του αναφορά σε ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Ας προτείνω μερικές:

Ανεμοδαρμένα ύψη: Χίθκλιφ και Κάθριν

Περηφάνεια και προκατάληψη: Κύριος Ντάρσι και Ελίζαμπεθ Μπέννετ

Τζέην Ειρ: Τζέην και κύριος Ρότσεστερ

Βορράς και Νότος: Μάργκαρετ και κύριος Θόρντον

Αίθουσα του θρόνου: Γλαύκη και Λουκάς

Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα: Μάγδα και Κώστας Νικόδημος

Όσα παίρνει ο άνεμος : Σκάρλετ και Ρετ

Κβο βάντις: Λυγία και Μάρκος Βινίκιος

Εγκλημα στο κολωνάκι: Δημήτρης Φλωράς και Μυρτώ

Πρόβα νυφικού: Πέτρος Μανιάς και Αγγελλικούλα

Πειθω: Άννα Ελιοτ και Ουέντουωρθ

βαμμένα κόκκινα μαλλιά, κίτρινος φάκελος και τόσα άλλα βιβλία που τα έχουμε συζητήσει και εδώ μέσα :) οι δικές σας προτιμήσεις!

Προβολή συνημμένου 84471 Προβολή συνημμένου 84472 Προβολή συνημμένου 84475

Προβολή συνημμένου 84473 Προβολή συνημμένου 84474

Προβολή συνημμένου 84482
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δε μπορώ να πω ότι τα δακρύβρεχτα ερωτικά δράματα είναι η καλύτερή μου, αλλά (και λόγω του ότι πολλά από τα προτεινόμενα βιβλία δεν τα έχω διαβάσει) θα έλεγα ότι προτιμώ την ιστορία της Τζέιν Έιρ
 
Θορ, δεν χρειάζεται να είναι δακύβρεχτη, ότι εμπνέει τον καθένα και μάλιστα εγω θα ήθελα να υπάρξει αναφορά και σε βιβλία άγνωστα που έχουν εμνεύσει το καθένα για διαφορετικούς λόγους δραματικούς ή κωμικούς και από Ελληνες συγγραφείς( υπάρχουν διαμάντια στην ελληνική πεζογραφία). Και μόνον Ξενόπουλο να πάρεις...Δυστυχως η ιστορία του ''βορρά και Νοτου'' της Χασκελ δεν έχει μεταφραστεί ελληνικά, αλλιως ήταν μια ιστορια προσεγμένη με πολλά μηνύματα... Να παραθεσω το θέμα της Κάθυ για τα ανεμοδαρμενα ύψη:

Ανεμοδαρμένα ύψη της Έμιλυ Μπροντέ

Απλά το πιο αγαπημένο σας ρετρό βιβλικό ειδύλιο γραψτε και τίποτα περισσότερο. Τα παραπάνω που έγραψα είναι τα γνωστά της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομίζω ότι είχε κυκλοφορήσει ο Βορράς εναντίον Νότου στα ελληνικά (από την Bell ίσως; ) την περίοδο που παιζόταν στην τηλεόραση (αλλά πού να βρεθεί τώρα... μπορεί να κάνω και λάθος) ενδιαφέροντα λαβ στόρια με κάποιο ενδιαφέρον ιστορικό μπαγκράουντ ήταν και Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας της Κόλιν μακ Κάλοου και το Σογκούν του Τζέιμς Κλάβελ
 
Θορ είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Εσύ μάλλον λες για το σήριαλ του 80' με τον αμερικανικό εμφύλιο. Ο άλλος Βοράς και Νότος είναι αγγλίδας συγγραφέας :) και μιλά για την ανάπτυξη της βιομηχανία της Αγγλίας, την ανεργία κτλ. Τεσπα η ιστορία αγάπης μοιάζει με αυτη της Ελίζαμπεθ και του κύριου Ντάρσι :)
 
Μπερδεύτηκα #) ! Ναι την ιστορία με τον Αμερικανικο Εμφύλιο εννοούσα (που την είπα και λάθος γιατί λεγόταν Βόρειοι και νότιοι, ενώ το Βορράς εναντίον Νότου είναι μυθιστόρημα του Βερν που διαδραματίζεται και αυτό κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου). Συγνώμη #)
 
_086_1~1.jpg θορ μας θύμισες αυτή την ιστορία , ''τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας'' , ελπίζω να είναι καλό το βιβλίο όσο και η σειρά αν και σήμερα θα είναι δυσεύρετο!
 
Το βιβλίο είναι κα-τα-πλη-κτι-κό! ;)

Guarantee πράματα - όχι αστεία! Αν πέσει στα χέρια σου, διάβασέ το οπωσδήποτε! :)
 
Μαριάννα εννοειται ( έχουμε και τα ίδια λογοτεχνικά γούστα :) ) Και ο βορράς και Νότος είναι πολύ καλό , ενω διαδραματίζεται μια σπάνια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο ανόμοιων ανθρώπων σε κοινωνικό επίπεδο και απόψεις( μια μέρα ίσως μεταφραστεί), όσοι έχουν δει το σηριαλ με Τζων Θόρντον τον Αρμιτάζ θα καταλάβουν :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα