Λουκουμάδες ΓΙΩΤΗΣ

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας stakovios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

stakovios

Human RetroDatabase
Αντιδράσεις
1.001
Μια πολύ χαρακτηριστική και με τραγούδι διαφήμιση ήταν με την φωνή του Πουλικάκου και έναν μάγειρα (μήπως ήταν και ο ίδιος ο Πουλικάκος?) που έλεγε: "Με έτοιμο σιρόπι με μέλι στο κουτί!" και στο τέλος: "Καλύτεροι δεν γίνονται". Και η επωδός: "Λου-κου-μά-δες ΓΙΩ-ΤΗΣ!". Την τοποθετώ χρονολογικά στα 1985-89, αν και δεν αποκλείω να ακούστηκε και αργότερα. Μακάρι να βρεθεί σε καμιά βιντεοκασέτα και να την ξαναδούμε, ειδικά τώρα που τα Χριστούγεννα ζυγώνουν...

Ναι ναι, ήταν ο Πουλικάκος που μάλιστα τσάκιζε έναν λουκουμά στο τέλος της διαφήμισης. Πολύ ορεκτική!

Γευστικοτατη διαφημιση!!!!!

Ομως δεν πηραμε ποτε το κουτι με τους λουκουμαδες :(

Η μανα μου εκανε σπιτικους, και παντα ειχα την εντυπωση πως εκεινοι στο κουτι, θα ηταν πιο νοστιμοι.

Θυμαμαι πως αδυνατουσα να καταλαβω, με ποιον τροπο ηταν οι λουκουμαδες μεσα στο κουτι.

Δεν ξέρω για τη διαφήμιση αλλά όποτε έβλεπα το κουτί στο σούπερ μάρκετ είχα μια κρυφή ελπίδα ότι θα βρεθεί στο καρότσι μας και μετά στο σπίτι μας. Ε, με την ελπίδα έμεινα :( .

Ωραία διαφήμιση και υπέροχοι οι λουκουμάδες... ::)

ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά οι λουκουμάδες...

διαφήμιση

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μας έκανες ζημιά απογευματιάτικα :D

Κι εσείς τουλάχιστον βγαίνετε έξω από την πόρτα σας, βρίσκετε ένα λουκουμαδομάγαζο και διορθώνετε τη ζημιά. Εγώ ο καημένος τι να πω που ή πρέπει να τους φτιάξω μόνος μου ή πρέπει να περιμένω το καλοκαίρι που θα είμαι Ελλάδα? (Πέρσι μάλιστα τη χρονιάτικη μερίδα μου την έφαγα στον Κρίνο για πρώτη φορά μετά από χρόνια)

johnny19818 είπε:
Δεν ξέρω για τη διαφήμιση αλλά όποτε έβλεπα το κουτί στο σούπερ μάρκετ είχα μια κρυφή ελπίδα ότι θα βρεθεί στο καρότσι μας και μετά στο σπίτι μας. Ε, με την ελπίδα έμεινα :( .
Κι εγώ είχα ακριβώς την ίδια ελπίδα βλέποντας το κουτί, φαίνονταν πολύ λαχταριστοί. Μετά από πολλά παρακάλια κατάφερα να πείσω τη μητέρα μου να πάρει μία φορά, και από τη μία ήταν ωραίοι, όπως κάθε προϊόν Γιώτης άλλωστε, αλλά εγώ ψιλοαπογοητεύτηκα, γιατί μην έχοντας ξαναδοκιμάσει λουκουμάδες, βλέποντας την εικόνα μου είχε κολλήσει ότι είναι κάτι σαν τις τουλούμπες σε γεύση. Δεν ξέρω πώς μου κόλλησε αυτό, πάντως όταν δοκίμασα κατάλαβα ότι ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό, και δεν με κέρδισαν ποτέ, πάντα τους έβρισκα λιγωτικούς. Προτιμώ τα πιροσκί που έχουν παρόμοια συνταγή.

Υ.Γ. Γιατί ξανανοίξαμε το θέμα για τους λουκουμάδες πασχαλιάτικα; :D

Μετα συγχωρήσεως και με το συμπάθειο και με το μπαρδόν δηλαδή ,αλλα λουκουμάδες που δεν είναι Χιώτικοι, δεν είναι λουκουμάδες!

perlastar είπε:
Υ.Γ. Γιατί ξανανοίξαμε το θέμα για τους λουκουμάδες πασχαλιάτικα; :D
Διότι οι λουκουμάδες, όπως και άλλα κλασσικά πράγματα (οι αρχαίοι τραγικοί, ο Σαίξπηρ, οι τηγανιτές πατάτες) είναι αιώνια, διαχρονικά, και πάντοτε επίκαιρα.

@elephadas Εμ, δεν είναι και τόσο εύκολο όσο το περιγράφεις. Τουλάχιστον εδώ στη Θεσσαλονίκη τους ψάχνω με το κυάλι και δεν έχω βρει παρά μόνο ένα μαγαζί στην Αριστοτέλους που πάντα είναι κλειστό :rant:

@perlastar Εγώ πάλι τους λατρεύω αλλά τουλούμπα δεν έχω φάει. Λες αν δοκιμάσω να αλλάξω γούστα;

@Michel Vaillant Τι εννοείς; Έχουν κάτι ιδιαίτερο; Ήμουν στη Χίο την προηγούμενη εβδομάδα και στο τσακ ήμουν να πάω σε μαγαζί να φάω καθώς περίμενα το πλοίο για τη Σάμο αλλά με απέτρεψαν συνάδελφοι για να πάμε στο δίπλα μαγαζί για καφέ. Αν υποψιαστώ ότι έχασα ιδιαίτερους λουκουμάδες ενώ ήμουν τόσο κοντά... Εγώ φταίω που κάθομαι και ακούω τον καθένα :rant:

Johnny, υποψιάσου το! Εμ ,δεν ήξερες , δε ρώταγες?

johnny19818 είπε:
@perlastar Εγώ πάλι τους λατρεύω αλλά τουλούμπα δεν έχω φάει. Λες αν δοκιμάσω να αλλάξω γούστα;
Ας βγω λίγο μόνο off topic των λουκουμάδων για να σου πω για τις τουλούμπες :) Σοβαρά, δεν έχεις φάει ποτέ, ούτε τουλούμπες, ούτε τουλουμπάκια; Αξίζει τουλάχιστον να δοκιμάσεις. Προσωπικά πάντα μου άρεσαν πολύ περισσότερο από τους λουκουμάδες, και μιας και μένεις στη βασίλισσα του φαγητού Θεσσαλονίκη, έχεις την ευκαιρία να φας κι ωραίες τουλούμπες. Δοκίμασε καλύτερα από τα μέρη που φημίζονται για τα σιροπιαστά, σίγουρα ξέρεις ποιά είναι. Κι αν έχεις πάρε-δώσε με Χαλκιδική, αν ποτέ περάσεις από Αρναία, υπάρχει ένας φημισμένος για τις τουλούμπες του στην κεντρική πλατεία. Α, και αν σου αρέσει γενικά η κανέλα, βάλε λίγο και πάνω τους πριν τις φας, πάει πολύ :)

Τώρα το γράφεις αυτό για την Αρναία? :cry: Πριν 3-4 χρόνια που πρωτοπήγα Χαλκιδική και στην Αρναία πήγα και στην πλατεία της κάθισα. Γιατί δεν μου το είχες πει τότε? Μην μου πεις ότι δεν είχα αρχίσει να γράφω ακόμη στο Ρετρομάνιαξ και ούτε περί ελέφαντα ήξερες ούτε περί ταξιδιού στη Χαλκιδική. Αυτά είναι λογικότατη εξήγηση, αλλά σε τουλούπες οποιουδήποτε μεγέθους δεν χωράει λογική, διότι πρόκειται περί πάθους. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει σχετικό ημιπορνό αστείο για την πρώτη, εεε, στοματική επαφή με τουλούμπα.

Να είμαι ειλικρινής perla δεν είμαι και πολύ φαν των σιροπιαστών. Το πολύ κανένα γαλακτομπούρεκο. Με τα υπόλοιπα δεν τρελαίνομαι οπότε και γι'αυτό μου έχουν ξεφύγει οι τουλούμπες :D . Στην πλατεία της Αρναίας έχω καθίσει κι εγώ 2-3 φορές αλλά για καφέ.

elephadas είπε:
Τώρα το γράφεις αυτό για την Αρναία? :cry: Πριν 3-4 χρόνια που πρωτοπήγα Χαλκιδική και στην Αρναία πήγα και στην πλατεία της κάθισα. Γιατί δεν μου το είχες πει τότε? Μην μου πεις ότι δεν είχα αρχίσει να γράφω ακόμη στο Ρετρομάνιαξ και ούτε περί ελέφαντα ήξερες ούτε περί ταξιδιού στη Χαλκιδική. Αυτά είναι λογικότατη εξήγηση, αλλά σε τουλούπες οποιουδήποτε μεγέθους δεν χωράει λογική, διότι πρόκειται περί πάθους. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει σχετικό ημιπορνό αστείο για την πρώτη, εεε, στοματική επαφή με τουλούμπα.
E, όλοι οι μετανάστες δεν πάμε για διακοπές στην πατρίδα; Ευκαιρία να ξαναεπισκεφτείς τη Χαλκιδική και να περάσεις από Αρναία. Κι επίσης αν δεν το ξέρεις ήδη, στο λέω από τώρα για να μην με κατηγορήσεις μετά, αρκετά πριν την Αρναία, κάνε και μία στάση για σουβλάκια στο χωριό Άγιος Πρόδρομος. Ό,τι άλλες λιχουδο-πληροφορίες θέλεις, δέχομαι πμ :P

Πίσω
Μπλουζα