ΜΙΝΙΟΝ και άλλα ρετρό πολυκαταστήματα

Το Μινιόν της καρδιάς μας αναβιώνει τις πιο γλυκές αναμνήσεις μας​

 
Μακαρι, αλλα δεν βλεπω να εχει:

7ος όροφος: Παιχνίδια, βιντεοπαιχνίδια, εποχιακά (Καλοκαίρι: Είδη κατασκήνωσης, Φθινόπωρο: Σχολικά, Χειμώνας: χριστουγεννιάτικα, Άνοιξη: είδη αποκριάς).

Ακομα και τωρα καμια φορα ονειρεύομαι οτι ειμαι εκει.... :love:

Υπήρχε επίσης μία μεγάλη απομίμηση ελέφαντα

Μολις επαθα μεγαλο βραχυκυκλωμα που θυμηθηκα τον animatronic ελεφαντα! :bigeyes:

Δυστυχως η φωτογραφια που υπηρχε στο φορουμ εχει χαθει, αλλα βρηκα αυτη εδω με μια αναζητηση.

5437-jpg.255130
 

Συνημμένα

  • 5437.jpg
    5437.jpg
    113,3 KB · Προβολές: 216
Υπέροχα νέα, γιατί μας έλειπαν διαμερίσματα από την Αθήνα και ειδικά σε τόσο ειδυλλιακό σημείο να ζεις.
Σαν να τα φαντάζομαι τα διαμερίσματα: όλα ένας χώρος, η είσοδος να ανοίγει κατ'ευθείαν στον καναπέ, ένα μπανάκι να πλένεις ένα-ένα τα μέρη του σώματός σου και να τα πληρώσεις και χρυσάφι μια και θα απευθύνονται σε υψηλά εισοδήματα. Όχι ευχαριστώ! Προτιμώ να αγοράσω μια παλιατζαρία και να την φτιάξω όπως την θέλω εγώ.
 
Ακόμα δεν τον είδαμε Γιαννο τον βαφτισαμε. Αφήστε να δούμε τι θα φτιάξουν και βλέπουμε. Το πιθανότερο είναι να γίνει λύση τύπου hub. Το καλοκαίρι του 24 θα δούμε τη χρήση του
 
Σαν να τα φαντάζομαι τα διαμερίσματα: όλα ένας χώρος, η είσοδος να ανοίγει κατ'ευθείαν στον καναπέ...
To ακομα χειροτερο ειναι η εισοδος να ανοιγει φατσα στην κουζινα και τον νεροχυτη με τα απλυτα.
Δεν μπορεσα ποτε να μπω στην λογικη αυτουνου που σχεδιασε κατι τετοιο.
 
To ακομα χειροτερο ειναι η εισοδος να ανοιγει φατσα στην κουζινα και τον νεροχυτη με τα απλυτα.
Δεν μπορεσα ποτε να μπω στην λογικη αυτουνου που σχεδιασε κατι τετοιο.
Και που όταν μαγειρεύεις μυρίζουν τα πάντα στο σαλόνι. Σχεδιασμός από ανθρώπους που δεν έχουν μαγειρέψει ποτέ.
 
Το εχω ξαναγράψει σε άλλη κατηγορία. Δε θα ξεχάσω ποτέ μία μερα του 1987 που είχαμε παει με τη μανα μου στο Μινιόν, επειτα από επίσκεψη στον ορθοδοντικό. Σε καποια στιγμή ανεβήκαμε στον 6ο ή 7ο όροφο, όπου βρίσκονταν οι πωλήσεις υπολογιστών. Οταν ανέβηκα, άκουσα φασαρία στα αριστερά των κυλιόμενων κλιμάκων. Ενα τσούρμο τύποι ήταν μαζεμένοι γύρω από....κάτι. Πλησιάζω και όταν σχεδόν έφτασα, άκουσα κάτι σα σφυρί να χτυπάει πανω σε αμόνι. Μην τα πολυλογώ, ένας τύπος έπαιζε Defender of the crown και από τα συνδεδμένα ηχεία ακούγονταν ο ήχος των σπαθιών των πολεμιστών. Χειριζόταν και ένα ποντίκι. Μονο σε εικόνες του Πίκτσελ είχα δει ποντίκι, όπως και την Α500.

Αφτά...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το εχω ξαναγράψει σε άλλη κατηγορία. Δε θα ξεχάσω ποτέ μία μερα του 1987 που είχαμε παει με τη μανα μου στο Μινιόν, επειτα από επίσκεψη στον ορθοδοντικό. Σε καποια στιγμή ανεβήκαμε στον 6ο ή 7ο όροφο, όπου βρίσκονταν οι πωλήσεις υπολογιστών. Οταν ανέβηκα, άκουσα φασαρία στα αριστερά των κυλιόμενων κλιμάκων. Ενα τσούρμο τύποι ήταν μαζεμένοι γύρω από....κάτι. Πλησιάζω και όταν σχεδόν έφτασα, άκουσα κάτι σα σφυρί να χτυπάει πανω σε αμόνι. Μην τα πολυλογώ, ένας τύπος έπαιζε Defender of the crown και από τα συνδεδμένα ηχεία ακούγονταν ο ήχος των σπαθιών των πολεμιστών. Χειριζόταν και ένα ποντίκι. Μονο σε εικόνες το είχε δει, όπως και την Α500.

Αφτά...
Ήξεραν τι έκαναν φίλε Rygar. Το έβλεπες και έχανες τον ύπνο σου. Ξαφνικά βλέπεις τους καταπέλτες με το μαγικό εσωτερικό του κάστρου και την φωτιά στο τζάκι να σιγοκαίει και καταλαβαίνεις πως, η βόλτα στο Μινιόν μόνο τυχαία δεν ήταν, αλλά κάποια συμπαντική συνομοσία σε έφερε σε αυτό το πολυκατάστημα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Μετά όλα έγιναν ξεκάθαρα... :D
 
.....και μετά γράφτηκα εδώ και....τα υπόλοιπα είναι παρελθόν.
 
Ενόψει των άγιων ημερών που έρχονται που είναι πάνω από όλο γιορτές αγάπης και μεγάλης χαράς ειδικά για τα παιδιά τα οποία τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά διαμορφώνουν εμπειρίες και αναμνήσεις που κουβαλάνε σαν ανεκτίμητο θησαυρό σε ολόκληρη την ζωή τους, με αφορμή το αφιέρωμα στο ΜΙΝΙΟΝ, θα μου επιτραπεί να καταθέσω και εγώ τις σκέψεις μου.
Πως τολμήσατε ρε εγκληματικά και με ακραία νοσηρή πορωμένη και σχιζοφρενική μανία ανθρωποειδή να καταστρέψετε αυτό το πολυκατάστημα και μέσω του εγκληματικού εμπρησμού που προκαλέσατε ελεεινά καθάρματα, να διαλύσετε τον πιο σημαντικό σημείο και χώρο χαράς και χαμόγελου ειδικά των μικρών παιδιών? Φανταστείτε ότι ο εγκληματικός εμπρησμός έλαβε χώρα λίγες μέρες πριν τις γιορτές που όλος ο μαθητόκοσμος περίμενε να αντλήσει λίγο χαρά με την αγορά ενός παιχνιδιού ακούγοντας τα κάλαντα, παίζοντας με τον Άγιο Βασίλη και γεμίζοντας την ψυχή τους με ανιδιοτελή, αγνή και αθώα χαρά. Και όμως βρέθηκαν αποβράσματα να γκρεμίσουν αυτήν την χαρά εκείνες τις μέρες. Ας τους κρίνει ο Θεός . Αυστηρά όμως ακόμα και μετά την πιο μεγάλη μεταμέλεια τους,
Είναι πολύ θετικό που ο χώρος που στεγαζόταν το υπέροχο πολυκατάστημα, σιγά σιγά ανακαινίζεται και αποκτά ξανά ζωή. Γιατί η θέα ενός ερειπωμένου κτιρίου πέραν από την συντριβή των υπέροχων αναμνήσεων που γεννήθηκαν εκεί σε συνδυασμό με το εγκαταλελειμμένο Κέντρο σε βαθμό ακραίας παρακμής, δημιουργούσε τελείως αρνητική εικόνα έως αποστροφή στους περιδιαβαίνοντες. Ακόμα και αν δεν θυμίζει το παλιό ΜΙΝΙΟΝ από πλευράς φωταγωγημένων σκηνικών και λάμψης, είναι θετικό ότι στους χώρους του πολυορόφου κτιρίου θα υπάρχουν καταστήματα και γραφεία, όπου οι άνθρωποι που θα εργάζονται και θα μένουν θα δώσουν μια άλλη εικόνα από αυτήν που επί σειρά ετών δημιουργούσε αρνητικά συναισθήματα.
 
Πίσω
Μπλουζα