Μάμα Μία (ANT1)

appoul

RetroActive
Joined
13 Σεπ 2008
Μηνύματα
282
Αντιδράσεις
48
Μάμα μία (1991), ΑΝΤ1


Πρεμιέρα: Παρασκευή 18/1/1991



RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Μάμα_μία

Σκέφτηκα να ξεκινήσω αυτό το thread με δυο αφορμές. Η πρώτη είναι η "επίκαιρη" φωτογραφία που επισυνάπτω (την ιδέα την πήρα από το post του tsalk για τις Απόκριες στο Λούνα Παρκ).

Η δεύτερη αφορμή είναι η έκθεση Diva Rena που εγκαινιάστηκε την περασμένη Τρίτη στο θέατρο Badminton και θα διαρκέσει ως τις 28 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην αξέχαστη Ρένα Βλαχοπούλου: εκτίθενται τουαλέτες της, προσωπογραφίες της, φωτογραφίες της, αποκόμματα από τον Τύπο που την αφορούν και δίσκοι της, ενώ έχει στηθεί σε μια γωνιά και το καμαρίνι της.

Η Ρένα Βλαχοπούλου στάθηκε μάλλον άτυχη σε ό,τι αφορά τις εμφανίσεις της σε σίριαλ: και οι τρεις σειρές που γύρισε πήραν κακές κριτικές ενώ (και εδώ είμαστε ακόμα πιο άτυχοι/ες εμείς) η πρώτη της σειρά, το Μια Αθηναία στην Αθήνα έχει σβηστεί από τα αρχεία της ΕΡΤ και έτσι δεν μπορούμε να τη δούμε σήμερα και να την κρίνουμε...

Υπάρχουν όμως οι άλλες δυο σειρές που γύρισε στα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης για τον ΑΝΤ1. Ο ΑΝΤ1 είχε αναγγείλει ότι θα προβάλει το Μάμα μία στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων του, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη. Σκέφτηκα λοιπόν με αφορμή την έκθεση να θυμηθούμε αυτή τη σειρά και βέβαια την πρωταγωνίστριά της. Γι' αυτόν τον λόγο σας θυμίζω το τρέιλερ με το οποίο διαφημίστηκε η σειρά το 1991.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=BMiYrAHys98]τρέιλερ

Η σειρά κατά κοινή ομολογία δεν ήταν αντάξια του τεράστιου ταλέντου της Ρένας Βλαχοπούλου. Είχε επιπλέον να ανταγωνιστεί τηλεοπτικά mega-θήρια της εποχής, όπως οι Τρεις χάριτες και το Ρετιρέ. Ωστόσο, οι κριτικοί της εποχής αναγνώρισαν ότι η μεγάλη πρωταγωνίστρια κατάφερνε να κρατήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών/τριών και να δώσει αξία στα μετριότατα κείμενα του Χάρη Ρώμα. Τελικά το Μάμα μία διέγραψε μια αξιοπρεπή πορεία 28 επεισοδίων και απέκτησε το δικό του κοινό. Για ένα διάστημα (όπως είχε γραφτεί στον Τύπο) ήταν το δημοφιλέστερο κωμικό σίριαλ του ΑΝΤ1, με βάση τα στοιχεία της AGB, αν και ποτέ δεν κατόρθωσε να κατακτήσει μια θέση στον πίνακα των 20 πρώτων σε θεαματικότητα εκπομπών.

Αν θέλετε να θυμηθείτε περισσότερα για τη σειρά και γενικότερα για τη σχέση της Ρένας Βλαχοπούλου με τον ΑΝΤ1, μπορείτε να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο:

http://vlahopoulou.blogspot.com/2010/01/20-1.html
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο appoul. Πολύ ωραίο το θέμα που άνοιξες.

Την σειρά δεν την έχω δει, αλλά αξίζει να επικροτούμε ενέργειες μελών σαν αυτή! ;)

Και μία φιλή συμβουλή: όταν μας παραθέτεις φωτογραφίες από σπάνιο αρχειακό υλικό δικό σου, σου συνιστώ να βάζεις υδατογράφημα με το ψευδώνυμό σου για να αποφεύγεις τα παντός είδους... αρπαχτικά του διαδικτύου! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σ' ευχαριστώ, sunset89--και για τη συμβουλή!
 
Την σειρά την θυμάμαι πολύ λίγο, μιας και είδα δει λίγα επεισόδια (φυσικά λόγω τηε Ρένας Βλαχοπούλου)

Πάντως σε ευχαριστούμε πολύ που μας την θύμησες.
 
Θρυλική σειρά, αν και πριν προηγήθηκε βιντεοταινία με την Ρένα και τον Ρώμα που έπαιζε μέχρι το 2007 συχνά στο alter.

Θυμάμαι και το guest της Ρένας στους 10 Μικρούς Μήτσους επίσης.
 
Αναφέρεσαι προφανώς στη Γόησσα που είχε σχεδόν ίδιο καστ με το Μάμα μία (Βλαχοπούλου, Γιώργος Λουκάκης, Χάρης Ρώμας, Μαριάννα Λαγουρού), ίδιο σεναριογράφο (Χ. Ρώμας), ίδιο σκηνοθέτη (Β. Φουρνιστάκης) και ίδια εταιρία παραγωγής ("Ανδρομέδα Φιλμ")...

Ο Ρώμας έγραψε το σενάριο για τέσσερις από τις εννιά βιντεοταινίες που γύρισε η Ρένα Βλαχοπούλου, ενώ έπαιξε μαζί της επίσης και στη βιντεοταινία Σας έπιασα στα πράσα που προβλήθηκε ως σειρά από διάφορα κανάλια (ΑΝΤ1, ΕΤ2 και μικρότερα επαρχιακά...).
 
Θα ήθελα κατ' αρχάς να ευχαριστήσω τον φίλο appoul για το θέμα που άνοιξε για τη μία από τις λιγοστές (δυστυχώς) σειρές της πολυαγαπημένης μας Ρένας Βλαχοπούλου για την τηλεόραση.

Επίσης, ένα μεγάλο μπράβο για τις πάρα πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το "Μάμα Μία" και την καριέρα της Ρένας Βλαχοπούλου γενικότερα, τις οποίες μοιράζεται μαζί μας εδώ και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στο blog:

http://vlahopoulou.blogspot.com

Το blog αυτό αποτελεί πραγματικό "θησαυρό" για κάθε fan της Ρένας Βλαχοπούλου (και όχι μόνο, καθότι περιλαμβάνει αφιερώματα και σε άλλους καλλιτέχνες). Εκτός από τον πλούτο των πληροφοριών που διαθέτει, η ανάλυση κάθε θέματος είναι σε βάθος, ενώ και η παρουσίαση των θεμάτων (με οπτικό υλικό) είναι επίσης καταπληκτική. Εύγε!
 
Το λινκ δεν με οδήγησε σε κάτι σχετικό, johnmar94. Μήπως μπορείς να το ξαναβρείς ή να μας πεις τι ακριβώς διάβασες;
 
Το ότι θα ανέβει κάποια στιγμή είναι σίγουρο, αλλά ούτε κι εγώ βλέπω καταχώρηση!
 
εγώ από τον τίτλο το είδα. μπορεί σύντομα να υπάρξουν καταχωρήσεις. μάλιστα αν βάλετε στον αριθμό ένα νούμερο παραπάνω μέχρι το 3399 στον τίτλο της σειράς γράφει σειρές που μάλλον θα ανεβούν των πρώτων χρόνων του Antenna.
 
johnmar94 είπε:
εγώ από τον τίτλο το είδα. μπορεί σύντομα να υπάρξουν καταχωρήσεις. μάλιστα αν βάλετε στον αριθμό ένα νούμερο παραπάνω μέχρι το 3399 στον τίτλο της σειράς γράφει σειρές που μάλλον θα ανεβούν των πρώτων χρόνων του Antenna.
Εννοείς στη γραμμή διευθύνσεων; Το έκανα αν είναι αυτό.

Πού τις γράφει ακριβώς τις σειρές;;
suspect.gif
 
Α, τώρα κατάλαβα! Ναι με αυτή τη λογική, η επόμενη σειρά θα είναι το Μάμα Μία! Ακολουθούν το Μια γυναίκα από το παρελθόν, ο Κίτρινος Φάκελος και το Ο κανονιέρης και η Βεντέτα.
 
ανεβηκε και η μαμα μια στο web tv του αντεννα!!!!!!
 
Η σειρά έχει προβληθεί σε επανάληψη και στο κανάλι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, μου αρεσε το τραγούδι από τους τίτλους έναρξης...
 
Τότε μικρός την έβλεπα, αλλά ήταν πολύ μέτρια σειρά.
 
trailer για το πρώτο επεισόδιο της σειράς


Η Ρένα Βλαχοπούλου σε ένα απόσπασμα από τη σειρά

 
Πίσω
Μπλουζα