Μάρκο Πόλο (Marco Polo)

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.877
Αντιδράσεις
3.845
Μάρκο Πόλο (Marco Polo, 1982), ΕΡΤ


Πρεμιέρα: Σάββατο 5/11/1983


Για να μην παραπονιομαστε συνεχεια οτι δεν βαζουν ξανα τις παλαιες σειρες η ΝΕΤ μας ακουσε και εβαλε την θρυλικη σειρα οπου μαζι με το SHOGUN μας ταξιδευαν σε μερη μακρινα.Καταπληκτικη σειρα με τρομερο καστ, στην ΝΕΤ καθε βραδυ στις 10 και οχι μονο LOST ετσι. :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
telamonas!!!!wow!Eμπρός λοιπόν καλό μου dowload!!!!!
 
Τωρα βεβαια που το ξαναβλεπω ... πανω στη χαρα μου παρεβην καποιους κανονισμους του forum.....αποσυρω το "ενοχο" link , αυτοbanαρω το λογαριασμο μου και ζητω (ταπεινα, σλουρπ σλουρπ) συγνωμη απο τους παραγωγ...admins του forum μας.

(Οποιος παντως ενδιαφερεται ας ριξει ενα pm - θα απαντηθουν ολα :biglaugh: )
 
Τι ομορφια αυτο το παληκαρι!! σλουρπ!
 
Γιατί δεν πας στο κοντινό DVD Club που είναι και πιό γρήγορο?
 
Marco Polo series ( 1982)

http://www.imdb.com/title/tt0083446/

Την θυμάται κανείς αυτη την σειρά ; εγώ ήμουν πολύ μικρή όταν προβλήθηκε , αχνά την θυμάμαι :cool: μέσα απο επαναλήψεις μόνο και απο τις περιγραφές του μεγαλύτερου ξαδερφού μου που είχε πάθος με την σειρά !!! ήταν ιταλικής νομίζω παραγωγής αν θυμάμαι καλά και ο διάσημος αυτός εξερευνητής ειχε διασχίσει την Κίνα, θέλοντας να την ενώσει με την Ευρώπη μέσω του εμποριου! ακόμα φερνω στην μνήμη μου τον κινέζο, αυστηρό , εξουσιομανή αυτοκράτορα που ο πόλο είχε κερδίσει την πολύτιμη φιλία του καθώς και την εκτίμηση του άρρωστου, καλοπροαιρετου γιου του και διαδόχου!!! αλλά μετά σκοτάδι μαύρο! :sleep: πάντως πέρασε πολλές επώδυνες περιπέτειες ! αυτο το θυμάμαι και είχε ερωτευτει κιόλας μια κινεζούλα!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Marco_Polo_(TV_miniseries)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διαβάζω εδώ στο φόρουμ οτι η σειρά ξαναπροβληθηκε από την ερτ, δεν έχει καιρό :cry: και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα!:sweat::animeek: δεν το πήρα είδηση, τι κρίμα και ήταν μια σειρά που λάτρευα !!

και ο Μάρκο ήταν ταξιδιάρης, ομορφούλης και κυριως 'free spirit' και έτοιμος πάντα για νέες γνωριμίες και περιπέτειες στην Απω Ανατολή και στους ωκεανούς, σου ενεπνεε εμπιστοσύνη να τον ακολουθήσεις, χωρις να ρωτάς πολλά, από την σειρά αγάπησα την Κίνα, ελπίζω να είχε σχέση με το πρωτότυπο κάπως έτσι τον φανταζόμουν τον διάσημο εξευρενητή ' ! :cool:

μάλλον ήταν καλή επιλογή ο ηθοποιός που τον υποδύονταν αλλά τι σημασία έχει; η παρουσία του και μόνο έδινε πλεονεκτήματα στην σειρά, είχε το πνεύμα της αναζήτησης σε ξένους τόπους και την φιλοσοφία του ανθρώπου που ποτέ δεν μένει σε στάσιμα νερά !! Αν κάποιος θυμάται κάτι άλλο από την πλοκή με χαρά θα το άκουγα! Ελπίζω η ερτ να το ξαναπροβάλλει ;) τι κρίμα να είμαι μόνο τριων χρονών όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πωπωωωωω! Κάτι σβησμένες αναμνήσεις από το μακρινό παρελθόν!

Μάρκο Πόλο. Θυμάμαι λίγο τη σειρά και κάπως καλύτερα ένα άλμπουμ με αυτοκόλλητα που ήταν ουσιαστικά φωτογραφίες από το σίριαλ και είχα πλουτίσει τον περιπτερά της γειτονιάς για να το συμπληρώσω :cool:

Όντως, ομορφούλης ο πρωταγωνιστής. Για να δούμε φίλη αριάδνη τι θυμόμαστε και από την ιστορία.

Ο Μάρκο Πόλο μεγαλώνει στη Βενετία. Θείος και πατέρας εξαφανισμένοι έμποροι στην Άπω Ανατολή. Κάποια στιγμή επιστρέφουν στη Βενετία και τον παίρνουν μαζί τους στο επόμενο ταξίδι. Έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν δικαίωμα εμπορίας στην αυλή του Κουμπλάι Χαν, αυτοκράτορα των Μογγόλων και ουχί των Κινέζων. Ο Κουμπλάι Χαν είναι κάτι σαν πεφωτισμένος ηγέτης, θέλει επαφές με δυτικούς, συμπαθεί τον νεαρό Μάρκο και τον κρατά κοντά του. Πιάνει και φιλίες (ο Μάρκο, όχι ο Κουμπλάι :cool: ) με τον πρίγκιπα - διάδοχο - δεν θυμάμαι τ' όνομά του που είναι επιληπτικός.

Και μετά όλα αρχίζουν να μπερδεύονται στη μνήμη μου ... Κάτι ίντριγκες παλατιανές, κάτι πόλεμοι, ο πρίγκιπας πεθαίνει κι ο Μάρκο επιστρέφει χρόοοοοονια μετά στη Βενετία, όπου τα πάντα έχουν αλλάξει, κανείς δεν τον γνωρίζει και αυτός, με γκρίζα μαλλιά κοιτά τα καράβια που φεύγουν για νέες περιπέτειες και θυμάται τα νιάτα του.

Α! Κι αν ρωτάτε για έρωτες του Μάρκο (γενικώς τα ρομάντζα ήταν τα πρώτα που πρόσεχα στις σειρές από ηλικία μηδέν :p ) υπήρχε μια Κατερίνα, εφηβικός έρωτας που τον έληξε η οικογένεια άρον - άρον γιατί η μητέρα της ήταν μια, πώς να το θέσω ευγενικά;, βενετσιάνα εταίρα και μια κινεζούλα παλατιανή που τραβήξανε των παθών τους τον τάραχο αλλά δεν κατέληξαν με παιδάκια και σπίτι στην μογγολική εξοχή γιατί, νομίζω, μπήκε στη μέση το θέμα της διαφορετικής κουλτούρας και ίσως και εντολές του παλατιού και χώρισε το ζευγαράκι.
 
Σε συγχαίρω για δυο πράγματα : 1. για την μνήμη σου, μνήμη ελέφαντα , μέχρι και το άλμπουμ θυμήθηκες!! :eek:

και 2. και πιο σημαντικό για το καλό σου γούστο ;) , ηταν ομορφούλης παναθεμάτον, ρετρό ομορφιά original είχε που δεν συναντάς εύκολα στους σύγχρονους ηθοποιούς ( αχ τι κάνει το 80'), χα, χα! #) και ήταν και άτυχος στον έρωτα, ας έκανε και αυτός ένα πέρασμα από Ελλάδα, ωραιος ταξιδιωτικός προορισμός είμαστε αλλά εκεί να επιμένει στην αυλή του Χαν ( θυμήθηκα τώρα τον ηγεμόνα τον έλεγαν Χαν, όντως)!

ο ηθοποιος ήταν γύρω στα τριάντα όταν άρχιζαν τα γυρίσματα - τωρα κατάλαβα γιατί ο Μάρκος κατέληξε στην Απω Ανατολή, ήταν πριν εκει οι συγγενείς του! Μου είχε διαφύγει!

Τώρα που αναμοχλεύω την μνήμη μου, υπήρχε και ένας σοφός σε ένα απόκρημνο βουνό εκεί στους μογγόλους και αυτός έφτανε σε νιρβάνα και έδινε απαντήσεις για τα μέλλοντα, οπότε ο Μάρκος με κίνδυνο της ζωής του ξεκίνησε να συναντήσει αυτόν τον γέρο για ένα ζήτημα που τον απασχολoύσε! αλλά και ο Χαν σε κάποια στιγμή τα βάζει με το γιο του, ήθελε κάποιον πόλεμο που ο γιος δεν ήθελε νομίζω, Ο μαρκος παίρνει το μέρος του γιου και των άλλων που μισούν τον πόλεμο, ο Χαν θυμώνει αλλά παρ' όλα αυτά είναι επιεικής με τον ευρωπαίο φίλο του ακόμα και όταν φτάνουν σε ρήξη, του λέει πως αν ήταν άλλος και του έκανε παρατηρήσεις τωρα θα έχανε το κεφάλι του, όλους τους κέρδιζε ο νεαρός με την ευστροφια και την καλοσύνη του, γιατι ο Χαν δεν σηκωνε από αστεια! οι μνήμες είναι σαν σκιές, ελπίζω η ερτ να το ξαναβάλει κάποια στιγμή να κάνουμε μια επανάληψη μετά από πολλά, πολλά χρόνια! έβγαλε φοβερες σειρες το 80 και ας μην ήταν τα καλύτερα τεχνικά μέσα όπως σήμερα, υπήρχε όμως μπόλικη ψυχή και αγάπη για το αντικείμενο! Πάντως αυτό το Σαββατοκύριακο ασχοληθήκαμε retrofan με πολλους Μάρκους!!!http://www.raitrade.it/pictures/B_001393.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:


Uploaded with ImageShack.us

εκεινη την περιοδο με το φημισμένο πια σηριαλ κυκλοφορουσε και σειρα με τους πρωταγωνιστες σε κουκλες, νομίζω κυκλοφορουσε και άλμπουμ!!



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πέθανε σήμερα ο Ενιο Μορικονε, για μένα έγραψε μια υπέροχη μουσική στον Μάρκο Πόλο! Την θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά από την παιδική μου ηλικία αυτήν την μελωδία, με ηρεμούσε!
 
Πίσω
Μπλουζα