Μέρες Ραδιοφώνου στο θερινό Προαύλο του Badminton

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.017
Αντιδράσεις
176
http://www.viva.gr/tickets/music/meres-radiofonou-proavlio-2014/

[h=1]Μέρες Ραδιοφώνου[/h]Ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι, στις πιο νοσταλγικές μέρες του ελληνικού ραδιοφώνου θα σας κρατήσει συντροφιά τις ξάστερες νύχτες του καλοκαιριού στο θερινό Προαύλο του Badminton, με αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένες εκπομπές, που σφράγισαν την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Ξεκινώντας από την δημιουργία της ελληνικής ραδιοφωνίας το 1938 και για πενήντα ολόκληρα χρόνια.Εκπομπές που άφησαν υπέροχες αναμνήσεις, όπως «Η θεία Λένα», «Χαρούμενα ταλέντα», «Το θέατρο στο μικρόφωνο», «Καλησπέρα κύριε Έντισον», «Εδώ Λιλιπούπολη», «Μοντέρνοι ρυθμοί», «Πικρή, μικρή μου αγάπη», «Το σπίτι των ανέμων» και πολλές ακόμη, θα ζωντανέψουν επί σκηνής, στο Προαύλιο του Badminton σε μια μοναδική ιστορική αναδρομή.

Στην παράσταση θα ακουστούν επίσης, τραγούδια όλων των μεγάλων μας δημιουργών που σφράγισαν ανεξίτηλα τα ελληνικά ερτζιανά στις μέρες που πέρασαν.

Τότε που η μαγεία του ραδιοφώνου έφερνε σε επαφή τους απλούς ανθρώπους με τη λογοτεχνία, το θέατρο, τη μουσική κι άφηνε τη φαντασία του ακροατή να ντύσει τον ήχο με τις δικές του εικόνες.

Γιατί, όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις: «Η τηλεόραση μας αιχμαλώτισε, ενώ το ραδιόφωνο μας μάγεψε».
 
Μέρες Ραδιοφώνου λέγεται και η παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούν και τραγουδούν Ελένη Δήμου,Παναγιώτης Πετράκης,Μάκης Δελαπόρτας,Άριελ Κωνσταντινίδου.Μήπως πρόκειται για αυτή?Γιατί από όσο ξέρω από γνωστούς μου που έχουν πάει έχει παρόμοια τραγούδια,από τέλη δεκαετίας του 30 ως και αρχές δεκαετίας 90.
 
Έχω μπερδευτεί κι εγώ ψάχνοντας! Επίσης, πάνω που πιάσαμε τα παλιά, παίζει και αυτό:

http://www.athensmagazine.gr/portal/theatre/articles/110433

[h=2]Ποιος κάνει "Συνέντευξη με τη Δανάη" στο Προαύλιο του Badminton;;;[/h]23 Ιουνίου 2014 

 





Ένα studio της τηλεόρασης.



Ένας δημοσιογράφος.



Μια μπάντα.



Προγραμματισμένη συνέντευξη για μια τραγουδίστρια από τα παλιά.



Τη Δανάη.



Ο δημοσιογράφος γνωρίζει ελάχιστα για εκείνη. Μόνη του πηγή πληροφοριών οι σημειώσεις του...«Η Δανάη Στρατηγοπούλου γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1913 στην Αθήνα.



Τα παιδικά της χρόνια όμως, τα πέρασε στη Γαλλία. Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με το ελαφρό τραγούδι και σπούδασε ορθοφωνία και φωνητική μουσική.



Τραγούδησε όλους σχεδόν τους συνθέτες της εποχής, από τον Χαιρόπουλο μέχρι τον Γιαννίδη, αλλά ξεχώρισε ως ερμηνεύτρια του Αττίκ.



Την περίοδο της Κατοχής, ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση, που την οδήγησε στις φυλακές Αβέρωφ. Ενταγμένη στο ΕΑΜ, έκρυβε συναγωνιστές της, οργάνωνε συσσίτια, τραγουδούσε στα νοσοκομεία.



Την περίοδο της δικτατορίας έζησε στη Χιλή, όπου διετέλεσε καθηγήτρια φωνητικής στο Ωδείο και καθηγήτρια της ελληνικής λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο. Γνώρισε προσωπικά και μετέφρασε στα ελληνικά το μείζον έργο του Πάμπλο Νερούδα «Κάντο Χενεράλ».



Έγραψε περισσότερα από 300 τραγούδια, πολλά σε στίχους δικούς της και πολλά βιβλία, ενώ ασχολήθηκε και με μεταφράσεις. Μεταξύ άλλων, μετέφρασε ελληνικά δημοτικά τραγούδια στα ισπανικά και ποιήματα στα ελληνικά του Πάμπλο Νερούδα».Η εγγραφή είναι έτοιμη να αρχίσει.



Όλοι είναι στη θέση τους.



Τα φώτα ανάβουν.



3 - 2 - 1, πάμε!



Και η ιστορία αρχίζει...Στιγμές από τη ζωή της Δανάης, της πρωθιέρειας του ελαφρού τραγουδιού, της ερμηνεύτριας του Αττίκ και του Χαιρόπουλου μέσα απο τα τραγούδια της και τους ανθρώπους που αγάπησε...



ΙnfoΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:


Κάθε Πέμπτη στις 21.00
Διάρκεια: 130' (120 λεπτά και 10 λεπτά διάλειμμα)


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:



Γενική είσοδος: 15 ευρώ



Σπουδαστικό - Ανέργων: 10 ευρώ





ΠΡΟΑΥΛΙΟ του BADMINTON
 
Οι Ελένη Δήμου, Μάκης Δελαπόρτας , Παναγιώτης Πετράκης, Μέμος Μπεγνής Άριελ Κωνσταντινίδη Βαλάντω Τρύφωνος και Στέφανος Οικονόμου ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας ταξιδεύουν σε ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι, γεμάτο αγαπημένες μελωδίες συνθετών που σημάδεψαν δια παντός την μουσική σκηνή της Ελλάδας. Από τις 20 Ιουνίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο μουσικό προαύλιο του Badminton, θυμόμαστε εκπομπές και τραγούδια που σφράγισαν τις μνήμες γενιών και γενιών, μέσω της μαγείας του ραδιοφώνου. Ένα συγκινητικό ταξίδι στον χρόνο, σε κείμενα και σκηνοθεσία του Μάκη Δελαπόρτα.

[video=youtube;bvi5Kt-rXFs]


Τελικά είναι αυτό που είπα!Πολύ ωραία παράσταση πρέπει να είναι.Η Ελένη Δήμου απίστευτη,φωνάρα και με υπέροχη σκηνική παρουσία!!!!Και όλο το cast ένας κι ένας.
 
Από τις πολύ καλές παραστάσεις! Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα! Δεν ήθελα να φύγω. Μοναδική η Δήμου, χαριτωμένος ο Δελαπόρτας, πολύ καλές φωνές όλοι τους, ο Πετράκης αν και δεν τον πάω τα πήρε όλα κι έφυγε με το My way του Σινάτρα!
 
Πίσω
Μπλουζα