Μίμης Πλέσσας - Τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Α' μέρος

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Εχετε δικαιωμα να επιλεξετε απο ενα εως και τρια τραγουδια.


  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    17
  • Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε .

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
17.285
Αντιδράσεις
30.400
Ας αποτισουμε εναν ελαχιστο φορο τιμης στον μεγαλο δημιουργο, Μιμη Πλεσσα, που πριν απο λιγες μερες περασε στην αθανασια.
Μεσα απο την μουσικη και τα τραγουδια του, χαρηκαμε, δακρυσαμε, ονειρευτηκαμε, ερωτευτηκαμε. Γι' αυτο σημερα και για τις επομενες μερες, μεσα απο τις εκατονταδες τραγουδια που μας χαρισε ο αγαπημενος συνθετης, εμεις θα ψηφισουμε αυτα που αγαπησαμε περισσοτερο.
Και επειδη ειναι τεραστιο το εργο του προσπαθησα να βαλω στην δημοσκοπηση τα πιο γνωστα τραγουδια απο οσα εγραψε και να ετοιμασω οχι μια, αλλα τρεις δημοσκοπησεις. Αυτο ειναι το πρωτο μερος και μπορειτε να επιλεξετε εως και τρια τραγουδια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τεράστιο έργο, τεράστια τραγούδια...Τι να ψηφίσεις και τί να αφήσεις! Από αυτά που μπήκαν στη δημοσκόπηση, θα έβαζα το "Πρώτη Φορά" από τον ιστορικό "Δρόμο" με τη Ρένα Κουμιώτη, και το "Ποιά νύχτα σε έκλεψε" με το Γιάννη Πουλόπουλο. Πάντως 2 τραγούδια του Πλέσσα- εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους- που κάθε φορά που τα ακούω μου δημιουργούν σκιρτήματα, αλλά δεν είναι στην παρούσα δημοσκόπηση, είναι το "Ολα δικά σου μάτια μου" και το "Έπεφτε βαθειά σιωπή"!
 
Πέντε από τα δέκα τραγούδια της ψηφοφορίας υπάρχουν εδώ.
 
Πράγματι αυτό δεν είναι δίλημμα είναι βασανιστήριο. Αναγκάστηκα να αφήσω απέξω το πρώτη φορά και το του αγοριού απέναντι.
Η πρώτη μου επιλογή είναι το καινούργιο μου φεγγάρι. Η Κουμιωτη από τις αγαπημένες μου φωνές, όσο πρέπει λυρική χωρίς να γίνεται γλυκανάλατη και με ωραία άρθρωση
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πράγματι αυτό δεν είναι δίλημμα είναι βασανιστήριο. Αναγκάστηκα να αφήσω απέξω το πρώτη φορά και το του αγοριού απέναντι.
Η πρώτη μου επιλογή είναι το καινούργιο μου φεγγάρι. Η Κουμιωτη από τις αγαπημένες μου φωνές, όσο πρέπει λυρική χωρίς να γίνεται γλυκανάλατη και με ωραία άρθρωση

Δεν βλεπω τις ψηφους σου.
 
τι να πρωτοδιαλέξεις...διαμάντια όλα ένα και ένα , επέλεξα τα 5 8 και 10
 
Παρακαλω τους διαχειριστες, κατω απο τις 10 επιλογες που γραφει "επιτρεπονται πολλαπλες ψηφους" να διορθωθει και να γινει "ψηφοι" γιατι μου χτυπαει στο ματι. Ετσι κι αλλιως, δεν το εγραψα εγω. Το μηνυμα αυτο βγαινει αυτοματα σε καθε δημοσκοπηση του φορουμ οταν δινεται τετοια επιλογη.
 
Κινούμενη εντελώς συναισθηματικά, επέλεξα τα 1, 5 & 10.
 
Μπράβο για την πρωτοβουλία. Ψήφισα "Καμαρούλα", "Καινούριο μου φεγγάρι" και "Ποια νύχτα σ' έκλεψε". Αλλά όλα είναι πολύ όμορφα τραγούδια.
 
Τι να πω εγώ για τον Πλέσσα.....
Αν και δηλώνω μεταλο-ροκάς (εξού και το NickName άλλωστε), όταν ακούω Πουλόπουλο ή Κουμιώτη, όλα τα άλλα περνούν σε 2η μοίρα.... αμελούνται....

Άρα, 1ον να ευχαριστήσω για το παρόν θρεντ.
2ον να δηλώσω ότι ψήφισα 1, 5, 9
και 3ον να καταθέσω έντονη διαμαρτυρία που από τη λίστα λείπει ένα από τα καλύτερα τραγούδια ever [στο παγκόσμιο στερέωμα, από γεννησιμιού τουτου δω του κόσμου] που είναι φυσικά το: ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ....
 
...και 3ον να καταθέσω έντονη διαμαρτυρία που από τη λίστα λείπει ένα από τα καλύτερα τραγούδια ever [στο παγκόσμιο στερέωμα, από γεννησιμιού τουτου δω του κόσμου] που είναι φυσικά το: ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ....

Μην βιαζεσαι. :) Οπως ειδες, αυτο ειναι το πρωτο μερος. Θα ακολουθησουν δευτερο και τριτο.
 
Αν μπορούσα όλα θα τα ψήφιζα, μα δεν υπάρχει κάτι που να είναι λιγότερο κακό η καλό από το άλλο. Ολα εξίσου αριστουργημαρα θα επανερθω
 
Η δημοσκοπηση ληγει αυριο Κυριακη μεσημερι και οποιος εχει ψηφισει και επιθυμει να αλλαξει την ψηφο του, μπορει να το κανει.
Εχω βαλει αυτη την επιλογη και θελω να το υπενθυμισω.
Συντομα ερχεται και το δευτερο μερος.
 
επέλεξα τα τραγούδια

1) Έκλαψα χτες: μελαγχολικό αλλά τόσο υπέροχο τραγούδι.

2) Καμαρούλα μια σταλιά: όταν ήμουν στο σχολείο, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, το τραγούδι αυτό χόρεψαν τα κορίτσια της Πέμπτης τάξης (χασάπικο). Όποτε ακούω αυτό το τραγούδι θυμάμαι εκείνη την υπέροχη εκδήλωση στο Δημοτικό μας.

3) Καινούριο μου φεγγάρι: ένα καλοκαίρι, μένοντας μόνη στο σπίτι κάποιο βράδυ, ανακάλυψα αυτό το διαμαντάκι και χόρεψα με την ψυχή μου! Υπέροχοι στίχοι!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η δημοσκοπηση εκλεισε και ευχαριστω θερμα ολα τα παιδια που ψηφισαν.
Οι προσωπικες μου επιλογες ηταν Ποια νυχτα σ' εκλεψε, Βρεχει παλι αποψε και Καινουργιο μου φεγγαρι. Η δημοσκοπηση ηταν φανερη, οποτε πατωντας επανω σε καθε τραγουδι μπορειτε ευκολα να δειτε ποιος ψηφισε και τι.
Τα αποτελεσματα εχουν ως εξης:

Πρωτη θεση με 10 ψηφους, Ποια νυχτα σ'εκλεψε.

Δευτερη θεση με 7 ψηφους το καθενα, Εκλαψα χτες και Καμαρουλα μια σταλια.

Τριτη θεση με 6 ψηφους το καθενα, Καινουργιο μου φεγγαρι και Βρεχει παλι αποψε.

Τεταρτη θεση με 4 ψηφους, Πρωτη φορα.

Πεμπτη θεση με 3 ψηφους, Μεθυσε αποψε το κοριτσι μου.

Εκτη θεση με 2 ψηφους το καθενα, Ενας ουρανος μ' αστερια και Του αγοριου απεναντι.

Εβδομη θεση με 1 ψηφο, Δωσε μου το στομα σου.
 
Ψήφισα το ένας ουρανός με αστέρια, το έκλαψα χθες, και το μεθυσε απόψε το κορίτσι μου ( αχ Παυλόπουλε) μαγευτικά τραγούδια που γέμισαν πολλά καλοκαίρια μου. Όλα ένα και ένα με ποιο αγαπημένο το μεθυσε απόψε το κορίτσι μου.
 
Πίσω
Μπλουζα