Μελό κινηματογραφική διασκευή του "Έκτου πατώματος". Γνωρίζει κανείς/καμιά κάτι;

appoul

RetroActive
Joined
13 Σεπ 2008
Μηνύματα
282
Αντιδράσεις
48
Φίλες, φίλοι, ζητώ τη βοήθειά σας!

Πολλοί/ές από σας θα ξέρετε την κωμωδία "Το έκτο πάτωμα" του Αλφρέ Ζερί που ανέβασε η Άννα Παναγιωτοπούλου πριν από 20 χρόνια στο Περοκέ με τα υπέροχα τραγούδια των Κραουνάκη-Νικολακοπούλου.

Θα γνωρίζετε επίσης ότι το έργο αυτό έχει μεταφερθεί στο σινεμά διασκευασμένο ως "Οι κυρίες της αυλής" με τον Ντίνο Ηλιόπουλο.

Ψάχνω πληροφορίες Γνωρίζω ότι υπάρχει άλλη μια κινηματογραφική διασκευή του στα χρόνια του '60, όπου και πάλι η δράση εκτιλύσσεται σε μια αυλή. Την είχα πετύχει πριν από πολλά χρόνια στην τηλεόραση, αλλά δυστυχώς δεν συγκράτησα στοιχεία. Θυμάμαι μόνο ότι το έργο τελείωνε όπως και στη θεατρική βερσιόν, με κάποιον ενοικιαστή που ερχόταν να πιάσει δωμάτιο στην αυλή την ώρα που οι υπόλοιποι ένοικοι έφευγαν για τον γάμο της νεαρής ηρωίδας. Ο ενοικιαστής ρωτούσε την ιδιοκτήτρια αν έχει φασαρία η αυλή κι εκείνη του έλεγε "Μα εδώ δεν συμβαίνει τίποτα ποτέ".

Νομίζω ότι σ' αυτή τη διασκευή τονίζονται περισσότερο τα μελοδραματικά στοιχεία του έργου. Για τον λόγο αυτόν άνοιξα αυτό το θέμα σ' αυτή την κατηγορία. Όποιος/α έχει κάποια πληροφορία, παρακαλώ ας γράψει κάτι. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Tο μονο που ξερω ειναι οτι το ειχε ανεβασει και η Μαρικα Κοτοπουλη...
 
Μήπως είναι αυτή η ταινία;

02.jpg

01.jpg
 
Σ' ευχαριστώ για την πληροφορία, Rapide. Δεν αποκλείεται να είναι αυτή. Αν τυχόν την έχει δει κανείς/καμιά ας μας πει αν θυμάται πάνω-κάτω την υπόθεση. Πάντως το ότι αναφέρεται στη μουσική ο Μουραμπάς είναι θετικό, γιατί θυμάμαι ότι η ταινία τελείωνε με κάποιο ξένο ορχηστρικό θέμα, κλασική επιλογή του Μουραμπά στις ταινίες της εποχής εκείνης....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα