Με τι κριτήρια διαλέγετε με ποιό game, ποιού computer ή κονσόλας θα ασχοληθήτε;

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
509
Αντιδράσεις
534
Επειδή ζούμε σε μια εποχή όπου αν το θελήσεις, μπορείς να κατεβάσεις ένα TOSEC ενός retro computer ή κονσόλας και να έχεις όλα όσα κυκλοφόρησαν για αυτά τα μηχανήματα πρόκειται για μια εποχή αφθονίας. Πολλές φορές έκανα την σκέψη "Ε, ρε να τα είχαμε όλα αυτά μικροί ή έφηβοι". Όμως αυτή η αφθονία έχει και τα αρνητικά της. Στην περίπτωσή μου, είμαι εξοικειωμένος μόνο με τον Spectrum και την Amiga και πάλι χάνομαι μέσα στο πλήθος τίτλων από όπου μπορώ να διαλέξω κάτι για να παίξω. Πόσο μάλλον με τίτλους από μηχανήματα με τα οποία δεν είμαι εξοικειωμένος, πχ Amstrad και ZX81. Καί μερικά από τα παιχνίδια αυτά έχουν βάθος και μπορούν να σε κρατήσουν απασχολημένο για εβδομάδες ολόκληρες. Εσείς, πως διαλέγετε με τι θα ασχοληθήτε μέσα από τα πλήθη των emulators και των τυχόν γνήσιων μηχανημάτων του έχετε;
 
Τα παλια τα χρονια δεν ειχαμε ολοι μας επιλογες. Ειδικα οσοι ζουσαν στην επαρχια οπως εγω, συνηθως επαιζα οτι περναγε απο τα χερια μου και ελεγα και παλι καλα. :fafoutis: Οποτε απο αυτη την αποψη ηταν πολυ ευκολα τα πραγματα.

Τωρα οντως το να διαλεξεις ειναι πολυ πιο δυσκολο.

Βεβαιως εγω ειμαι πλασμα της συνηθειας, οποτε συχνα παιζω πραγματα που επαιζα μικρος.

Απο κει και περα παιζω πραγματα που θα ηθελα να ειχα παιξει μικρος αλλα δεν μπορουσα να βρω τοτε (πχ πραγματα που διαβαζαμε στα περιοδικα ή/και παιχνιδια απο αλλες πλατφορμες απο αυτες που ειχαμε διαθεσιμες).

Καλη ιδεα ειναι να ψαξεις στις λιστες ανα κατηγορια, πχ αν σου αρεσουν τα παιχνιδια με αυτοκινητα, τσεκαρε την καταλληλη λιστα για παιχνιδια που δεν εχεις παιξει.

Τελικα μπορεις να ψαξεις για παιχνιδια σαν και καποιο παιχνιδι που σου αρεσει. Πχ μπορεις να χρησιμοποιησεις μια αναζητηση, καποιο site προτασεων (αν και προσωπικα δεν ειχα ποτε μεγαλη επιτυχια με δαυτα) ή να ρωτησεις στο αγαπημενο σου forum! :)
 
Ευχαριστώ freaktmp. Αυτό με τις λίστες στην wikipedia δεν ήξερα ότι υπάρχει. Θα το ψάξω.
 
Λιστες υπαρχουν οχι μονο στο wikipedia. Και οχι μονο ανα κατηγορια. Θα πετυχεις πολλα και διαφορα αν κανεις σχετικες αναζητησεις. Πχ υπαρχουν απειρες λιστες με τα καλυτερα παιχνιδια ανα πλατφορμα κλπ.

Επειδη ανεφερες το TOSEC. Αν χρησιμοποιησεις everdrive packs, εχουν ηδη μεσα πολλες συλλογες best of, ανα κατηγορια, franchises κλπ.

Και δεν ειπαμε τιποτα και για καινουρια παιχνιδια για τις κλασσικες πλατφορμες. Υπαρχουν διαφορα sites που αναφερουν ολες τις νεες κυκλοφοριες, οπως το Indie Retro News το οποιο ειχα αναφερει και παλιοτερα μιας και εχει και RSS feed.

Τελος μπορει να σε βοηθησει και το youtube. Υπαρχουν απειρα καναλια που ασχολουνται με το retrogaming. Ενα εξαιρετικο καναλι για ακριβως το θεμα που συζηταμε ειναι το Game Sack. Αν θες προτασεις για παιχνιδια, αυτο εδω θα σε (υπερ)καλυψει.
 
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες freaktmp! Δεν ήξερα ότι υπάρχουν όλα αυτά διαθέσιμα.
 
Πίσω
Μπλουζα