Μηχανικό ρομπότ και Βατραχάκια

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
435
Συνεχίζοντας σήμερα το ρετροκυνηγητό μου για να βρω έναν φασόλα και το σιδερένιο κουτί που κάνει μουουου όταν το αναποδογυρίζεις, βρήκα μόνο τα εξής: έναν σπιρτούλη, έναν ευχούλη, μία κούκλα Σουβλίτσα (150 Ευρώ έκανε, σε πολύ καλή κατάσταση αλλά έλεος) καθώς και το μηχανικό κουρδιστό σιδερένιο ρομπότ που είχα κάποτε (ακόμα θυμάμαι το θόρυβό του και το κόκκινο πλαστικό μπροστά να αναβοσβήνει)

fetch


καθώς και ένα μεταλλικό βάτραχο που έκανε τί άλλο; κλικ κλακ (τον είχα και μικρή αλλά ήταν πιο μεγάλος και σε πολύ σκούρο πράσινο)

fetch
fetch


Επίσης ένα παλιό αριθμητήριο που βοηθούσε να μάθεις και την ώρα

fetch


Αυτά! Τα θυμάστε;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το ρομπότ δέρνει!

Είχε μύλο με τσακμακόπετρα και καθώς αυτός γύριζε, ακουμπούσε σε ένα μέταλλο και έβγαζε σπίθες!!!!!!

Βέβαια μετά από λίγο η τσακμακόπετρα τέλειωνε (και όταν λέμε λίγο, εννοούμε πολύ λίγο) και δεν έβγαζε πια σπίθες!!!!!!!!
 
Πετρινα χρονια...κυριολεκτικα! :)
 
Αλλά η εφευρετικότητα δεν παιζόταν!!!!!
 
Εκτός απο βάτραχο υπήρχαν και σε άλλα ζώα. Είναι από τα αγαπημένα μου

γιατί κάνουν θόρυβο και σπαν τα νεύρα των άλλων :diablotin:

picture.php


picture.php
 
Σίγουρα υπήρχε εφευρετικότητα. Τα περισσότερα παιχνίδια όμως ήταν πιο απλά από τα σημερινά. Και ίσως εμείς στη γενιά τη δική μου τουλάχιστον, να ευχαριστόμασταν σε πολύ μεγάλο βαθμό με απλά μικρά πραγματάκια-παιχνιδάκια. Αν σήμερα γινόμαστε χαρούμενοι που σε λίγους μήνες ''η τεχνολογία γίνεται ρετρό - αφήνει πίσω τα τηλεχειριστήρια, τα ποντίκια και τα τζόιστικ, για κάτι που θα λειτουργεί χωρίς μπαταρίες, καλώδια ή πληκτρολόγια. Ονομάζεται χέρι'' (The New York Times άρθρο της Ashlee Vance, στο οποίο αναφέρεται ότι θα αλλάζουμε κανάλια στην τηλεόραση και θα μεταφέρουμε αρχεία στην οθόνη του υπολογιστή με απλές κινήσεις των χεριών μας), τότε καταλαβαίνεις τι θέλω να πω καλέ μου φίλε pooky1...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μην ανησυχείς φίλη, άστους στο κόσμο τους.

Ευτυχώς, τουλάχιστον εσύ κι εγώ, έχουμε πορεία διαφορετική από τους άλλους. Με το καιρό μπορεί και να καταλάβουν κάτι.

Τα παιχνίδια που παρουσίασες εδώ, είναι απίστευτα απλά και παρόλα αυτά, εξαιρετικά εφευρετικά. Στην δική μας εποχή, (μια και έχουμε ίδια ηλικία) τα παιχνίδια ήταν δυσεύρετα, πανάκριβα και αν είχες μια "άλφα" ηλικία που καταλάβαινες τι σου γινόταν, τα προστάτευες και τα αγαπούσες γιατί δεν ήταν σε μεγάλη πληθώρα.

Οι ιδέες των κατασκευαστών ήταν εκπληκτικές, όπως τα περιπολικά μπαταρίας που έβγαζαν ήχο σειρήνας από μια τουρμπίνα που δημιουργούσε κύμα αέρα! Σήμερα φτάνει ένα πάμφθηνο κύκλωμα ήχου και ένα κακόηχο ηχειάκι.

Θυμάστε μήπως και τα φωτάκια που αναβόσβηναν; Ένα γρανάζι που γυρνώντας, ανοιγόκλεινε ένα κύκλωμα με τη χρήση μεταλλικού ελάσματος!!!! Σήμερα φτάνει ένα flashing led για να γίνει κάτι τέτοιο.

Και όμως, το τι αναμνήσεις ξυπνάνε αυτά τα παιχνίδια του τότε, δεν περιγράφεται.......
 
Αυτά που κάνουν κλακ κλακ, κάτι μου θυμίζουν, το ρομπότ όμως πρώτη φορά το βλέπω! Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες για τα παιχνίδια αυτά? Από πότε είναι και από που? Είναι ελληνικά? Ευχαριστώ!

Δεν ξέρω παιδιά ποιας γενιάς είστε, δεν θέλω να γίνω και αδιάκριτη :flower: , εγώ είμαι γεννημένη το 1973 και έπαιξα κυρίως με παιχνίδια από τέλη 70'ς, αρχές 80'ς, μπορώ να πω ότι και τότε δύσκολο ήταν να έχεις παιχνίδια και εμείς τα εκτιμούσαμε πολύ! Ηταν πολύ ακριβά, οι γονείς δυσκολεύονταν να τα αγοράσουν και οι γνωστοί δεν τα έφερναν εύκολα δώρο... :(
 
1969 here!

Την ίδια εποχή πάνω - κάτω (Τι αδιάκριτη να γίνεις; Σάμπως έχουμε να κρύψουμε τίποτα; )

Τα παιχνίδια τότε ήταν όντως πανάκριβα, και φυσικά για δώρο ούτε κουβέντα.

Σαν παιδί δεν είχα πάρα πολλά, λόγω του κόστους φυσικά. Ζήλευα πολύ τους φίλους που έπαιρναν συνεχώς νέα παιχνίδια και μου έμεινε απωθημένο. Σήμερα μπορεί να πάω jumbo και να φορτώσω ολόκληρο φορτηγό παιχνίδια για μένα......
 
Μηχανικό ρομπότ και βάτραχος

Υπέροχα παιχνίδια σας ευχαριστώ!Το βατραχάκι το θυμάμαι και το θόρυβο του!

Τα παιχνίδια ήταν πανάκριβα και κολλούσα τη μουρίτσα μου στο τζάμι του παιχνιδάδικου και τα έβλεπα με τις ώρες! Καθόμουν και έραβα κούκλες για να έχω να παίζω.Έτσι είχα την κούκλα Ντόνα και έπαιζα.Αργότερα βοηθώντας τη μαμά μου και σφουγγαρίζοντας ατελείωτες σκάλες έπαιρνα κάθε μήνα μια bibi-bo με τον κόπο μου!Ένα μήνα εγώ ένα μήνα η αδερφή μου!Τις είχαμε σαν θεές και στολισμένες.Παίζαμε μόνο μία η καθε μία και οι άλλες στολίζανε το μπαράκι.Τι μου θυμίσατε!!! :)
 
fetch


fetch
...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και τα δυο παιχνιδια τα ειχα προλάβει αλλα ειχα μονο το βατραχακι.

Το ρομποτ το ειχε ενας ξαδερφος μου.

Εγω σε ρομποτακια προλαβα αυτο:

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βατραχάκια

Τα θυμαστε τα βατραχακια;

Tουλαχιστο ετσι τα γνωριζω προσωπικα. :)

Ειχαν ενα μεταλλικο ελασμα στο κατω μερος

και με το που το πατουσες εκανε ενα παραξενο

θορυβο ο οποιος ακουγονταν σαν κοασμα βατραχου. :)

fetch


Για να παρετε μια ιδεα για τον ηχο δειτε το βιντεο.

Στο 5:35 κραταει ενα τετοιο ο Ζηκος!!!! :D

ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ- ΖΗΚΟΣ best of 4ο μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=v78V1nGeRWw
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα