Μικρό μου Πόνυ: συντήρηση

Crimson Moonlight

RetroActive
Joined
13 Ιουλ 2015
Μηνύματα
524
Αντιδράσεις
319
Είδα ότι υπάρχουν αρκετά θέματα για συντήρηση κουκλών αλλά κανένα για την συντήρηση των μικρών πόνυ. Για να μείνουν σε καλή κατάσταση χρειάζονται κι αυτά προσοχή. Τα περισσότερα δικά μου είναι G2 και G3, αλλά τα κόλπα για την συντήρησή τους είναι σχεδόν τα ίδια για όλες τις γεννιές. Εγώ δυστυχώς μπορώ να συνεισφέρω λίγο, αλλά περιμένω και τις δικές σας ιδέες!

 


Τα μαλλιά:

 


Για να δώσουμε φόρμα στα μαλλάκια τους το μόνο που χρειάζεται είναι να τα χτενίσουμε, να τα βρέξουμε με κρύο νερό και να τα κάνουμε π.χ. πλεξουδάκια. Τ' αφήνουμε έτσι για καμιά εβδομάδα βρέχοντάς τα καθημερηνά. Κι οταν τα λύσουμε τα μαλλιά τους θα είναι τέλεια! Είχα ακολουθήσει αυτή την διαδικασία στο παρακάτω πόνυ πρίν από 12-13 χρόνια και τα μαλλιά της ακόμα δεν έχασαν τη φόρμα τους. Αν είναι πολύ μπερδεμένα μπορούμε να τα λούσουμε με σαμπουάν και μαλακτική προσέχοντας να μην μπεί νερό στις ρίζες, αλλά καλύτερα να μην το κάνουμε αν έχουν και χρυσαφένιες κορδελίτσες μέσα καθώς μπορεί να κοπούν. Και ποτέ πιστολάκι, μπορεί να χαλάσει τα συνθετικά μαλλιά.


 


Προβολή συνημμένου 137431


 


Για πιό extreme αποτελέσματα μπορούμε να τους βάλλουμε ζελέ για τα μαλλιά. (Φεύγει με το νερό μετά, αλλιώς μένει για χρόνια.)


 


Προβολή συνημμένου 137437Προβολή συνημμένου 137436





Μερικά δυστυχώς χάνουν τα μαλλιά τους. Έχω σκεφτεί να τους βάλλω extension, αλλά δεν ξέρω πώς.

Προβολή συνημμένου 137445

Τα μάτια:

 


Στα G2 στο κέντρο των ματιών υπάρχει ένα διαμαντάκι. Εάν φύγει μπορούμε να πάρουμε στρασάκια για τα νύχια και να τα κολλήσουμε με κόλλα για ψεύτικες βλεφαρίδες. Είναι σημαντικό να είναι τέτοια κόλλα κι όχι στιγμής ή βερνίκι νυχιών για να μπορούμε να το καθαρίσουμε εαν λερώσει το πόνυ.


 


Προβολή συνημμένου 137432






Το σώμα:


 


Ποτέ στο πλυντήριο! Θα χαλάσουν τα μαλλιά τους και θα χτυπηθούν. Αν είναι μεγάλη ανάγκη και το πόνυ δεν έχει μηχανικά μέλη, τότε αρκεί να το βυθίσουμε σε μία λεκάνη με νερό και σαπούνι, αλλάζοντας το νερό όταν χρειαστεί. Συνήθως αρκεί ένα πέρασμα με βαμβάκι και καθαρό οινόπνευμα ή νερό, ξεσκόνισμα με πανάκι που τραβάει τη σκόνη. Για να γυαλίσουν μπορούμε να τα περάσουμε με βαμβάκι και λίγο baby oil. Το έκανα στο πίσω πόδι από το παρακάτω πόνυ. Δείτε τη διαφορά:


 


Προβολή συνημμένου 137434





Στα πόνυ με διάβανο σώμα είναι προφανώς διαφορετική η ποιότητα του πλαστικού και στα σημεία που υπάρχουν ενώσεις λιώνει όπως σε κάποιες κούκλες. Επίσης ολόκληρο το σώμα αρχίζει να είναι κολλώδες στην αφή και τα μαλλιά κολλάν πάνω του. Δεν ξέρω πώς αποφεύγεται αυτή η φθορά, και δεν νομίζω να μπορεί ν' αποκατασταθεί. Αυτό το πόνυ το έχει έντονα στον λαιμό (δεν φαίνεται καλά στην φωτογραφία):

 


Προβολή συνημμένου 137442Προβολή συνημμένου 137441





Όταν φορούσαν διάφορα στολίδια όπως κορώνες έβαφε το πλαστικό τους από το αντικείμενο. Ξέρει κανείς πώς διορθώνεται αυτό;

Προβολή συνημμένου 137447

Από παιδική φιλοτεχνία είχα βάψει δύο-τρία πόνυ. Αυτός ο ανεξίτηλος μαρκαδόρος γνωρίζει κανείς πώς φεύγει; Δεν θα το έκανα ποτέ στα δικά μου γιατί έτσι τα έχω αγαπήσει, αλλά είναι σημαντική πληροφορία.

 


Προβολή συνημμένου 137446


 


Ακόμη μία σημαντικότατη συμβουλή:



Κρατείστε τα μακριά από μαμάδες, γιαγιάδες, μικρά ξαδερφάκια/ανιψάκια!


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραίες συμβουλές για όσους έχουν μικρά πόνι..

Ειδικά η τελευταία είναι καθοριστικοτατη και πρέπει να εφαρμόζεται για όλα τα ρετρό αντικείμενα, μη το ξεχνάμε, χεχε
 
Πίσω
Μπλουζα