Μνήμες Corsair και ανεμιστηράκι

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας iliekater
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

iliekater

RetroMasteR
Αντιδράσεις
223
Οι τελευταίες μνήμες της Corsair συνοδεύονται από ένα ανεμιστηράκι που προσαρμόζεται επάνω τους . Αυτό όμως το ανεμιστηράκι είναι υποχρεωτικό να εγκαταστηθεί ; Ρωτάω διότι μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως αυτό γίνεται στις περιπτώσεις όπου κάνουμε υπερχρονισμό , κάτι το οποίο εγώ δεν έχω σκοπό .

Όχι δεν είναι υποχρεωτικό εφόσον δεν κάνεις overclocking εκτός από την εξαιρετικά απίθανη περίπτωση που αναφέρεται ρητά ότι είναι απαραίτητη η τοποθέτηση στο φυλλάδιο οδηγιών.

Εάν το κουτί σου έχει καλή ροή δεν το χρειάζεσαι καν.

Ενημερωτικά είναι πολύ φασαριόζικο.

Και απο τα σετ με DDR2 αλλά και από τα τελευταία DDR3 DOMINATOR.

Seaside , δεν το κατάλαβα αυτό που είπες στην τελευταία γραμμή . Αν βοηθάει , εγώ έχω ένα σετ από 3 μνήμες DDR3 Dominator GT .

Πάντως είδα απόψε πως στο κουτάκι γράφει :

EXTRA COOLING FOR EXTREME OVERCLOCKING

The optional AirFlow fan unit contains two 60mm tachometer-controlled fans to provide impinging airflow to the memory subsystem . With the moderate RPMs required to provide adequate forced air , the AirFlow fan is nearly silect . The fan easily clamps onto most mpotherboards .

Όπως βλέπετε , λέει πως είναι προαιρετικό . Επίσης , το λέει σχεδόν αθόρυβο . Βέβαια , στο διαδύκτιο διάβασα πως είναι πολύ θωρυβώδες και η αλήθεια είναι πως στον υπολογιστή μου ακούγεται κάποιο φύσιμα .

αφού το λέει:

The optional AirFlow fan unit ....

οπότε αν δεν κάνεις oc είναι ότι λέει: προαιρετικό

ΔΕΝ σε ενδιαφέρει το ανεμιστηράκι καθόλου, εφ'όσον έχεις καλό κουτί π.χ. 120άρι μπροστά και οπωσδήποτε 120άρι πίσω.

Εχω αλλάξει περίπου 5 κιτάκια DOMINATOR από DDR2 μέχρι και DDR3.

Ολα έχουν ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙOΤΗΤΑΣ COOLERS (SANYO DENKI,SUNON) κτλ

αλλά κάνουν πολύ φασαρία.

Απο την στιγμή που δεν θα παίξεις με vdimm,vtt και άλλα δηλάδή OC μην

κάνεις καν τον κόπο να το βάλεις.

Αστο στην άκρη,στο κουτί του.

Οι 1866 επειδή ανεβαίνουν πολυ περισσότερο απο τις 2000 θα

χρειαζόντουσαν έξτρα ψύξη. Αλλα εσυ δεν πρόκειται να κλοκάρεις.

Επίσης ο τρόπος που "γαντζώνει" πάνω στα clips είναι ηλίθιος εντελώς.

Ασφαλής για DESKTOP μηχάνημα αλλά επικίνδυνος για TOWER.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μα καλά , μέσα στο δωμάτιο είσαι ; Πώς τα ξέρεις όλα αυτά για το κουτί και τις μνήμες μου ; ; ; ! ! !

iliekater είπε:
Μα καλά , μέσα στο δωμάτιο είσαι ; Πώς τα ξέρεις όλα αυτά για το κουτί και τις μνήμες μου ; ; ; ! ! !
Ελα ντε.....!!!!!

Ελπίζω να μην τις αγόρασες για να δεις διαφορά στα παιχνίδια.

Γιατί πολύ απλά δεν θα δεις τίποτα.

Αν επαιρνες τις 1600άρες με τα 7άρια CL που θεωρούνται οι καλύτερες στην μεσαία κατηγορία πάλι καλυμένος θα ήσουν.

Και τώρα μια ερώτηση. Οι 1866 που πήρες είναι με 7άρια CL έτσι ? Γιατί έβγαιναν και με 8άρια.

7-άρια ; Δεν ήξερα πως υπήρχαν και με 7-άρια . Νομίζω πως οι δικές μου είναι με 9-άρια . Στους χρονισμούς δεν αναφέρεσε ; Πάντως είδα τώρα πως εκείνες στα 2000 τις έχουν με 8-άρια .

iliekater είπε:
7-άρια ; Δεν ήξερα πως υπήρχαν και με 7-άρια . Νομίζω πως οι δικές μου είναι με 9-άρια . Στους χρονισμούς δεν αναφέρεσε ; Πάντως είδα τώρα πως εκείνες στα 2000 τις έχουν με 8-άρια .

Οι καλές 1866 που κυμαίνονται γύρω στα 270 με 290 ευρώ είναι με 7-8-7-20

Μιλάω πάντα για DOMINATOR GT OXI για τις απλές σαν κι αυτές.

Εαν πήρες τις παραπάνω δεν έχουν καμιά μα καμιά διαφορά ΠΡΑΚΤΙΚΑ απο τις 1600άρες με τα 7άρια. Μη σου πω οτι οι τελευταίες

είναι και καλύτερες.

Αυτές είναι οι "κλοκίσιες" και αυτές το καλύτερο value for money.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμφωνώ . Όμως το κακό είναι πως δεν είναι όλα τα μοντέλα διαθέσιμα στην αγορά ανά πάσα στιγμή .

Σχετικά με το ανεμιστηράκι : πω πω , απίστευτο ! Μιλάμε για τεράστια διαφορά . Πραγματικά ήταν πολύ θορυβώδες .

Να ρωτήσω κάτι ακόμα σχετικά με μνήμες ; Υπάρχει πρόβλημα αν δεν είναι και οι 6 μνήμες των ίδιων χαρακτηριστικών ; Για παράδειγμα αν στις 3 υπάρχουσες στα 1866 προσθέσω 3 στα 1600 ή στα 2000 και πιθανότατα με διαφορετικούς χρονισμούς , θα υπάρχει πρόβλημα ; Φυσικά αυτό το ρωτάω για το μέλλον καθώς δεν νομίζω τώρα να χρειάζονται παραπάνω από 6 GB RAM .

Γενικά δεν συνιστάται να "ανακατεύεις" μνήμες διαφόρων συχνοτήτων και latencies ή διαφορετικών κατασκευαστών. Όχι ότι είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα υπάρξει πρόβλημα, αλλά σαφώς είναι πιθανότερο κάτι να πάει στραβά έτσι. Έχουν και οι μνήμες τις ιδιοτροπίες τους... :)

Πίσω
Μπλουζα