Μονοθέσιο αεροπλάνο με μηνύματα, διαφημιστικά και μη

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.958
Την ημερα του Πασχα θυμαμαι που πετουσε ενα μονοθεσιο αεροπλανο πανω απ τη γειτονια μας (λιγο πιο εξω απ το κεντρο της πολης)και πισω απ την ουρα του υπηρχε δεμενο ενα ας πουμε πανο με μηνυμα που εγραφε "καλο Πασχα".Μου εκανε μεγαλη εντυπωση ειδικα την πρωτη φορα (τελη δεκαετιας '80 με αρχες δεκαετιας '90)

Ηταν ωραιο,ενω περιμενεις να ψηθει το αρνι,να βλεπεις κι αυτο το αεροπλανο να πεταει πανω απ το σπιτι σου και να σου ευχεται "καλο Πασχα" μ αυτο τον πρωτοτυπο τροπο.

Επισης το ιδιο αεροπλανο ξαναπεταξε κι αλλες φορες με διαφημιστικο μηνυμα του καταστηματος Σαραφης.

Μαλλον θα το ειχαν για διαφημιση του καταστηματος,ισως το πασχαλινο μηνυμα να εγραφε "καλο Πασχα απ το καταστημα Σαραφης" ,δε θυμαμαι

Απορια αλυτη: απο ποιο σημειο της πολης να απογειωνοταν; :wait2:

Συνεβαινε κατι αναλογο και σε αλλες πολεις;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι αρκετά καλοκαίρια στην περιοχή γύρω από τον Ωρωπό να πετάνε τέτοια αεροπλανάκια σέρνοντας πανό, ιδίως τα Σαββατοκύριακα που προφανώς είχε περισσότερο κόσμο.

Εσύ δεν γράφεις πουθενά όμως σε ποιά πόλη αναφέρεσαι. :)
 
Maddog είπε:
Θυμάμαι αρκετά καλοκαίρια στην περιοχή γύρω από τον Ωρωπό να πετάνε τέτοια αεροπλανάκια σέρνοντας πανό, ιδίως τα Σαββατοκύριακα που προφανώς είχε περισσότερο κόσμο.
Εσύ δεν γράφεις πουθενά όμως σε ποιά πόλη αναφέρεσαι. :)
Maddog αυτα τα αεροπλανακια ειχαν πανο με διαφημιστικα μηνυματα απο εταιριες ή καταστηματα;

αναφερομαι στην πολη των Τρικαλων
 
Δυστυχώς δεν θυμάμαι τι ακριβώς διαφημίζανε.
 
Τέτοια αεροπλάνα πετούσαν πολυ συχνά τα καλοκαίρια στις παραλίες της Αττικής τη δεκαετία του 1980, εγώ τότε πήγαινα Αγία Μαρίνα (μετα τις τρύπες του Καραμανλή) και Αγιο Δημήτρη για μπανιο. Θυμάμαι σίγουρα διαφήμιση της Ιντεραμερικαν με το σήμα στην αρχή της λέξης και νομίζω οτι είχε και διαφήμιση του "Πατίστα" (στην Ευριπίδου) αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.
 
Κατερίνα μου θύμισες αυτή τη διαφήμιση του Martini:


Το θυμάμαι αυτό με τα αεροπλάνα που πέταγαν και κρεμόταν ένα διαφημιστικό πανό (όχι ολόκληρο πλακάτ όπως στη διαφήμιση, αλλά μια λουρίδα).

Πέταγαν σίγουρα μέχρι τα τέλη των 90's σε παραλίες της Αττικής (τουλάχιστον στον Σχινιά θυμάμαι να έχω δει αρκετές φορές αεροπλάνο με πανό).

Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να τα βλέπεις, και νομίζω ότι έκαναν γύρα, δηλαδή πρέπει να πέρναγαν κανά δυό φορές από την παραλία, και φυσικά όλος ο κόσμος χάζευε...

Πέταγαν λίγο πιο μέσα από την παραλία, ώστε να μπορείς να διαβάσεις το πανό, αν βρισκόσουν στην παραλία, γυρνώντας λίγο το κεφάλι προς τα πάνω, χωρίς να χρειαστεί να σου βγει ο λαιμός. Βέβαια, αν ήσουν μέσα στο νερό, ήταν πιο δύσκολο να διαβάσεις το πανό.

Το πανό που θυμάμαι πιο έντονα διαφήμιζε τα Hondos Center, που ήταν στα πάνω τους τότε, και είχε το λογότυπο του Χόντου, μαζί με το σλόγκαν "Υπέροχο ταξίδι ομορφιάς". Αν κρίνω από τα προλεγόμενα, μάλλον το 'χαν καθιερώσει τα καταστήματα καλλυντικών, για να κάνουν κατανάλωση τα αντιηλιακά.
 
Ναι! Ειχαμε. Πετουσαν στην παραλια του Βολου κυριως, μπροστα απο ολες τις καφετεριες.

Φυσικα και πανω απο αλλα σημεια της πολης.
 
1391558047.jpg

Πηγη

Και απ'οτι γραφει και στο εν λογω site τετοια banner χρησιμοποιουνται

και για επαγγελματικους (διαφημιση εταιρειας,προωθηση προιοντων κλπ...)

αλλα και για προσωπικους λογους (γενεθλια,προτασεις γαμου κλπ...)
 
συμφωνα με τα οσα γραψατε: στις πολεις που ειχαν θαλασσα,το αεροπλανακι πετουσε κοντα στις παραλιες ωστε να φαινεται σε ολους το διαφημιστικο μηνυμα

Νωντα: ουτε που θυμομουν οτι υπηρχε διαφημιση που να δειχνει ενα παρομοιο αεροπλανακι

Σταυρο: πολυ δυσκολο το βλεπω να χρησιμοποιουσαν στην Ελλαδα (ειδικα στα τελη 80ς με αρχες 90ς) αυτο τον τροπο για προσωπικους λογους,μονο οι πλουσιοι και αν..

οι εταιριες ομως ειχαν οφελος χρησιμοποιωντας και αυτο τον τροπο διαφημισης
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι σε εκπομπή τύπου "Πες το και θα γίνει", ζευγάρι να κάθεται στην παραλία, και να περνάει το αεροπλανάκι με το πανώ "Θες να με παντρευτείς;", όπως δηλαδή είχε αξιώσει ο άντρας...Λίγο κιτς, αλλά πρωτότυπο...
 
ΦΖΠ1 είπε:
Θυμάμαι σε εκπομπή τύπου "Πες το και θα γίνει", ζευγάρι να κάθεται στην παραλία, και να περνάει το αεροπλανάκι με το πανώ "Θες να με παντρευτείς;", όπως δηλαδή είχε αξιώσει ο άντρας...Λίγο κιτς, αλλά πρωτότυπο...
αληθεια; αυτο δεν το ηξερα

φανταζομαι ομως οτι το αεροπλανακι με το μηνυμα ηταν προσφορα της εκπομπης και δεν πληρωσε τιποτα ο μελλοντικος γαμπρος

ΦΖΠ1 για ποια χρονολογια πανω κατω μιλαμε;αρχες - μεσα 90ς;
 
οντως τετοια αεροπλανα πεταγαν στις παραλιες το θυμαμαι στην λουτσα καθε φορα που πηγαιναμε δεν θυμαμαι τι διαφιμηζε ακριβως παντως περναγε συχνα εχει εκλειψει το φαινομενο παντως τωρα πια
 
Από πότε πετούσαν αεροπλάνα με αεροπανό στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης;
 
Θυμάμαι που πετούσαν διαφημιστικά αεροπλάνα στη Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του 1980. Τα διαφημιστικά αεροπλάνα ήταν τα αγαπημένα μου αεροπλάνα.
 
Πίσω
Μπλουζα