Μπισκότα Παπαδοπούλου σε μεταλλική συσκευασία

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.239
Αντιδράσεις
5.956
Τη δεκαετία του 90 είχαν κυκλοφορήσει, και κυκλοφορούν μέχρι σήμερα, μπισκότα Παπαδοπούλου σε στρογγυλή, μεταλλική συσκευασία που περιείχε δύο στρώσεις (ξεχώριζαν με ένα λεπτό χαρτί ανάμεσα) μπισκότα σε σε πολλά σχέδια και σε χάρτινες θηκούλες. Η συσκευασία ήταν ιδανική για δώρο ή για το σπίτι για κέρασμα. Όταν τελείωναν τα μπισκότα, μπορούσες να κρατήσεις τη συσκευασία για άλλη χρήση.

εικόνα από το Διαδίκτυο
07-180.png
 
Ναιιιιι! :)

Τα θυμάμαι! Μάλιστα, αν θυμάμαι καλά, βγαίνανε σε διάφορα κουτιά - χαρακτηριστικά θυμάμαι το βυσσινί της φωτό κι ένα μπλε σκούρο!....

Το βυσσινί το είχαμε κι εμείς και μάλιστα για πολλά χρόνια, φιλοξενούσε τα ραπτικά μας! #)
 
Αντιγραφή της συσκευασίας (αλλά και του σχήματος των μπισκότων, απ' ό,τι βλέπω) των Danish Butter Cookies για τα οποία τρελλαίνομαι, αν και τα έχω εξορίσει από τη δίαιτά μου. Υπήρχαν σίγουρα στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 70 (που θυμάμαι εγώ) αλλά ποιος ξέρει και πόσο παλιότερα.

Εικόνα που ψάρεψα στην τύχη από το νετ

ex19RLzC.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τελικα ολες οι γιαγιαδες για ραφτικα το χρησιμοποιουσαν αυτο το κουτι μετα και ερχοταν η στιγμη που το ανοιγες για να φας μπισκοτα και εβρισκες μεσα βελονες και κλωστες :p μου χει μεινει χαραγμενο το χριστουγεννιατικο κουτι παντως με την φωτο του αι βασιλη
 
Πολύ χαιρόμουν όταν έπαιρνε η μάνα μου μια τέτοια συσκευασία που ήταν είτε μπλε είτε κόκκινη. Μάλλον μου άρεσε η ποικιλία που υπήρχε μέσα στο κουτί διότι από γεύση άστο καλύτερα. Σίγουρα υπάρχει κάπου κάποιο κουτί καταχωνιασμένο.
 

Η διαδρομή της οικογένειας που δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες μέσα από μια έκθεση του Μουσείου Μπενάκη με αρχειακό υλικό που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.


 
Την ιστορια του γιατι φτιαχθηκε τοτε το εργοστασιο Μπισκοτα Παπαδοπουλου στον ταυρο την ξερετε;
 
Δεν έχω ακούσει κάτι.



ενω αλλου πιο ''επισημο'' διαβαζουμε το:

Το 1922, με την Μικρασιατική καταστροφή, ο Ευάγγελος Παπαδόπουλος με τη μητέρα του και τους αδελφούς του επιβιβάζονται σε πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο έδεσε στο λιμάνι και η οικογένεια επέλεξε να κάτσει σε ένα καφενείο να ξεκουραστεί, όπου τους περίμενε μια έκπληξη: πληροφορήθηκαν ότι στην Ελλάδα τα μπισκότα δεν ήταν γνωστά. Και έτσι γεννήθηκε η μεγάλη ιδέα να διαδώσουν στην Ελλάδα την μεγάλη τους αγάπη, την τέχνη του μπισκότου!

Υπαρχει μια μικρη ανακριβεια στην πωτη ιστορια, στο καφενειο στον Πειραια πηγε ο Κος Παπαδοπουλος με την γυναικα του,παρηγγειλαν 2 καφεδες (αρα Ελληνικους μονους μιας και δεν σερβιραν αλλου ειδους) και ειπε ''και 2 μπισκοτα'' ''τι ειναι αυτο;" λεει ο σερβιτορος ''δεν εχετε μπισκοτα εδω στην Ελλαδα;'' ''οχι'' ''δεν ξερετε τι ειναι το μπισκοτο;" ''οχι''.
Γυριζει τοτε η κυρια Παπαδοπουλου στον αντρα της και με το δαχτυλο να χτυπαει στο τραπεζι του ειπε ''εδω θα φτιαξουμε το εργοστασιο μας''. Οπερ και εγενετο.
 
Πίσω
Μπλουζα