Μπουμ Ταρατατζούμ (1972)

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
274
Μπουμ Ταρατατζούμ (1972)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Μπουμ_ταρατατζούμ

Για να τιμήσω τον Θύμιο Καρακατσάνη, που ΄σήμερα έφυγε από κοντά μας, αποφάσισα να ανοίξω τόπικ για την ταινία με την οποία εμείς "των 80ς οι εκδρομείς" γνωριστήκαμε με αυτόν τον πολύ σπουδαίο ηθοποιό και άνθρωπο !!! Πρόκειται για την ταινία Μπουμ Ταρατα Τζούμ, που προβλήθηκε το έτος 1972 και ήταν σκηνοθετημένη από τον Ερρίκο Θαλασσινό !!! Η ταινία αυτή προβαλλόταν κατά κόρον γύρω στο 1980 / 1981 στην Κρατική Τηλεόραση, ιδίως μεσημέρια της Κυριακής !!! Έτσι, την θυμάμαι να τη βλέπω, μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά μου φυσικά, στην παλιά ασπρόμαυρη τηλεόραση του εξοχικού μας στο Πόρτο Ράφτη !!! Δηλαδή ... πρόκειται για ταινία πραγματικά συνδεδεμένη με "παιδική ανεμελιά", με 'οικογενειακές στιγμές' κλπ !!! Και, παρόλο που η ταινία είχε γυριστεί έγχρωμη, εγώ τη θυμάμαι "ασπρόμαυρη" [και να σας πω την αλήθεια ... έτσι θέλω να τη θυμάμαι !!! ] !!!

Η πρώτη σκηνή της ταινίας με είχε "στείλει" ως παιδάκι : Ο Θύμιος Καρακατσάνης και ο Γιώργος Κωνσταντίνου υποδύονται δύο πλανόδιους κωμικούς θεατρίνους της αρχαίας Ελλάδας, που τριγυρνούν από πόλη σε πόλη και ... τους βλέπουμε ντυμένους σαν αρχαίους Έλληνες να κατευθύνονται στα Αρχαία Άβδηρα !!! "Ωωωχ, αυτή η ελληνική ταινία δεν είναι σαν τις άλλες, εδώ έχουμε να κάνουμε με αρχαίους Έλληνες", ηταν η πρώτη σκέψη μου όταν είδα πρώτη φορά την ταινία !!! Και στη συνέχεια, οι δύο κωμικοί φτάνουν στα αρχαία Άβδηρα, όπου αρχίζουν τα ευτράπελα, με τις κωμικές, αλλά και γκροτέσκο, καταστάσεις να διαδέχονται η μια την άλλη !!! Κι όλα αυτά οφείλονται στο ότι ο Γιώργος Κωνσταντίνου μοιάζει τρομερά με τον στυγνό τύραννο των Αβδήρων, τον Ιππία !!! Πάντως, παρόλο που η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται στην αρχαια Ελλάδα, οι ... "αιχμές" και η σάτιρα για την ΄πολιτική κατάσταση της τόοοτε σύγχρονης Ελλάδας [του 1972] ήταν παραπάνω από εμφανείς!!! Γι' αυτό και η ταινία αντιμετώπισε προβλήματα με τη λογοκρισία όταν προβλήθηκε !!!

Η πιο αγαπημένη μου σκηνή είναι η τελευταία : Οι δύο κωμικοί έφεραν τα "πάνω κάτω" στην αρχαία πόλη, με αποτέλεσμα μέσα στο παλάτι, μετά την ανατροπή του Ιππία, να γίνεται πανζουρλισμός !!! Όλοι τσακώνονται για το ποιος θα κάτσει στο θρόνο, ο ένας κυνηγάει τον άλλον, οι μνηστήρες του θρόνου δέρνονται μεταξύ τους κλπ !!! Όμως ... ο Θύμιος Καρακατσάνης, πριν φύγει από την πόλη με τον φίλο και συνεργάτη του Γιώργο Κωνσταντίνου, έχει μπήξει απάνω στο θρόνο ένα σπαθί !!! Έτσι, όποιος από τους μνηστήρες του θρόνου πάει να κάτσει απάνω [αφού ρίξει μερικά μπουνίδια στον αντίπαλό του] .... τού μπαίνει το σπαθί στα οπίσθια, ξανασηκώνεται και ... άντε πάλι απ' την αρχή !!! Κι όσο συμβαίνουν αυτά στο παλάτι, οι δύο κωμικοί φεύγουν μακριά από την πόλη με δυο κορίτσια που γνώρισαν εκεί και τους ερωτεύτηκαν [η μία είναι η Κάτια Δανδουλάκη, την άλλη δεν τη θυμάμαι] !!! Δηλαδή ... αφού τους έκαναν "άνω κάτω" την πόλη τους, τούς πήρανε και τα κορίτσια και ... μην τους ξαναείδατε !!!

Δυστυχώς, αυτή η ταινία έχει πολλα χρόνια να προβληθεί στην τηλεόραση .....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
473.jpg
473.jpg
 
η παρουσιαση ειναι ομορφη
προσωπικα αυτη η ταινια δεν μου αρεσε ποτε,σε καμια χρονικη φαση της ζωης μου
 
Η ταινία είχε ατού τις ερμηνείες των 2 πρωταγωνιστών και την εποχή που γυρίστηκε στην οποία ο κόσμος ήθελε πολιτική σάτιρα, αλλιώς δεν ήταν τίποτε το ιδιαίτερο. Πολύ κατώτερη από σενάριο από άλλες ταινίες του Κωνσταντίνου.
 
Η ταινία είχε ατού τις ερμηνείες των 2 πρωταγωνιστών και την εποχή που γυρίστηκε στην οποία ο κόσμος ήθελε πολιτική σάτιρα, αλλιώς δεν ήταν τίποτε το ιδιαίτερο. Πολύ κατώτερη από σενάριο από άλλες ταινίες του Κωνσταντίνου.

θα συμφωνησω σε ολα,τον καρακατσανη τον βοηθησε αυτη η ταινια στην καριερα του
 
Πίσω
Μπλουζα