Μωρά στη Φωτιά

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.327
Αντιδράσεις
5.935
Προβολή συνημμένου 110555

Τρεια αλανια (Στελιος και γιωργος παπαιωαννου,Δημητρης βασιλειαδης) απο την τιμημενη και χιλιοτραγουδισμενη μακεδονια και συγκεκριμενα απο την βεροια δημιουργουν το 1985 μια μπαντα που ονομαζοταν "Τεμπεληδες της Ευφορης Κοιλαδας" και κυριως διασκευαζουν τραγουδια απο συγκροτηματα οπως οι Dead Kennedys κ.α αλλα η στρατιωτικη θητεια του βασιλειαδη φερνει στην μπαντα τον παυλο παυλιδη.Ενα χρονο μετα την κανουν για Σαλονικα με νεοβαφτισμενο ονομα στην μπαντα (λεγεωνα των ξενων) και ξεκινανε συναυλιες σε διαφορες πολεις ειδικα στην βορρεια ελλαδα.Τελικα το τελικο ονομα της μπαντας ''Μωρα στη φωτια'' το δεινει ο γιωργις παπαιωαννου που το εμπνευστηκε απο το τραγουδια του Brian eno ''Baby's on fire).Oταν ενα demo πεφτει στα χερια ανθρωπου της ''Αno kato records'' αποφασιζει να τους εμπιστευτει και να τους βγαλει δισκο και ο ομωνυμος θρυλικος δισκος του συγκροτηματος ''Μωρα στη φωτια'' το 1987 ειναι γεγονος και τραγουδια οπως ''Το παυσιπονο,μανιφεστο,αδερφια στην κολαση κ.α) γραφουν την δεικη τους ιστορια στο χωρο της ελληνικης ροκ σκηνης.Το 1989 η μπαντα διαλυεται και μονο το 1995 δεινουν σημαδια ζωης με μια συναυλια στην θεσσαλονικη και χωρις τον παυλιδη που ειναι πλεον στην δικοι του μπαντα τα ξυλινα σπαθια και επρεπε να περασουν αλλα 4 χρονια για να γουσταρουμε τον δευτερο δισκος τους που ομομαζεται ''Θεατρινοι''.Μετα απο πολλα Live το 2005 κυκλοφορουν τον τριτο τους δισκο με την ονομασια ''Στο δρομο'' απο την νεοσυστατη ''Βaby Records'' του Στελιου παπαιωαννου.Μετα απο προσθαφαιρεσης μελων,πολλων συναυλιων και συλογης για τα 20 χρονια μωρα στη φωτια το 2011 και παλι απο την baby records κυκλοφορουν τον τεταρτο τους δισκο ''Cougar baby,Smoking rabbit'' που περιεχει 8 νεα τραγουδια.Απο τοτε μεχρι σημερα συνεχιζουν ακαθεκτοι της συναυλιες και ολοι εμεις οι οπαδοι τους περιμενουμε με ανυπομωνυσια καποια νεα για καινουργιο δισκο.

http://www.youtube.com/watch?v=bNg9RGEMMTo

[video=youtube;W-OHiqqKEyE]

http://www.youtube.com/watch?v=asmGN3K4Ubk
 
Αμυδρά θυμάμαι το όνομα του συγκροτήματος, δεν έχω ακούσει κάποιο τραγούδι τους...
 
O πρωτος δισκος ειναι ο μονος που εχω ακουσει. Στην αρχη κατι με χαλουσε στο ακουσμα, σαν κατι να μην μου αρεσε.

Τελικα μεσα και απο καταστασεις και εμπειριες αρχισαν να μου αρεσουν και ακουω καπου-καπου.

Δεν ειναι μπαντα οπως πολλες αλλες Ελληνικες που κανανε μεγαλη επιτυχια. Ειναι και μυθικη/εναλλακτικη μπαντα και για μενα καπως καφροροκ.

Και το λεω για καλο, καφροροκ οριτζιναλ, να γουσταρεις χωρις πολλα στολιδια και ιστοριες. Περιεργοι στιχοι και ωραιο Ελληνικο ροκ.

edit: Ξεχασα τα ωραια περιεργα φωνητικα...

Urban legend που κυκλοφορουσε, ισως γιατι διαλυθηκανε γρηγορα, ηταν οτι καποια μελη της μπαντας ειχανε αυτοκτονησει και αυτο ισως ειχε δημιουργησει και ενα μυθο.

Μετα απο χρονια εμαθα οτι δεν ισχυει, αφου κανανε και συναυλια. Το ειχατε ακουσει;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φιλε μου παρδαλε καταρχην τα μωρα στη φωτια δεν διαλυθηκαν ποτε ισα ισα που συνεχιζουν ακαθεκτοι και εκαναν και ενα σωρο συναυλιες μεσα στο 2013.Αν τωρα εννοοις το 1989 που ψιλοσκορπισαν μεχρι το 1995 η αιτια ηταν ο παυλιδης και οχι οι στελιος και γιωργος παπαιωαννου.Παντα ειχαν διαφορες προστρυβες γενικοτερα γιαυτο και ο παυλιδης την εψαχνε για νεα μπαντα οπως και τελικα τα καταφερε και εφτιαξε τα ξυλινα σπαθια το 1994.Αυτο παντως Με της αυτοκτονιες πρωτη φορα το ακουω αλλα επειδη ξερω την ιστορια τους πραγματικα απορω ποιος σκεφτεται τετοιες βλακειες.
 
metalcandyman είπε:
Αυτο παντως Με της αυτοκτονιες πρωτη φορα το ακουω αλλα επειδη ξερω την ιστορια τους πραγματικα απορω ποιος σκεφτεται τετοιες βλακειες.
Ελα ντε, αλλος ενα μυθος οπως και η αυτοκτονια του τραγουδιστη των Pavlov's dog.
 
Πολύ πριν την εποχή του Youtube, στηνόμουν στον Ατλαντίς (πριν τον κλείσουν για 1η φορά) και περίμενα να βάλουν το "Παυσίπονο". Μου άρεσαν πάρα πολύ τα πλήκτρα σε αυτό το κομμάτι και γενικά ο ρυθμός του. Αργότερα το περιοδικό "Δίφωνο" νομίζω, έδωσε με ένα τεύχος το 1ο τους CD το οποίο πήγα και πήρα σφαίρα (ακόμα πρέπει να το έχω κάπου). Δεν είχα καμια άλλη επαφή με το συγκρότημα και νόμιζα πως θα ήταν παρόμοια μουσική με τα Ξύλινα Σπαθιά (λόγω Παυλίδη), που ήμουν μεγάλος φαν. Τελικά απογοητεύτηκα, δεν ήταν αυτό που περίμενα. Ήταν πολύ "προχωρημένο" το άκουσμα για τα γούστα μου και την ηλικία μου.

Πάντως το Παυσίπονο ακόμα το βάζω "τέρμα" καμιά φορά όταν μου τη δίνει!
 
Πίσω
Μπλουζα