Μόδα με κάδρα ''καλημέρα''

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας BETTY BOOP
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Αντιδράσεις
7.492
Κάποτε ήταν πολύ στη μόδα σε υπνοδωμάτια, τα κάδρα που έγραφαν τη λέξη ''καλημέρα''.

Δεν νομίζω να κυκλοφορεί σήμερα η μόδα αυτή...

Θυμάστε;

Σίγουρα δεν κυκλοφορεί πια, συνήθως ήταν κεντημένη η λέξη. Επίσης σε πολλά σπίτια ήταν κάποτε πολύ της μόδας οι ''καλημέρες'' δηλαδή οι τρεις χάριτες
attachment.php

(φωτογραφία από google)

Πολύ παλιότερα η χρήση της ήταν να μπει σε ειδικό κάδρο με μια βεργούλα στο κάτω μέρος που κρεμούσαν πετσέτες και η θέση του ήταν πάνω από τον κομό και πίσω από το ''λαβουμάνο'' που ήταν η λεκάνη με το κανατάκι που έπλεναν τα χέρια τους όταν δεν υπήρχαν βρύσες στα μπάνια και τις κουζίνες...Έτσι πέρα από τη διακοσμητική χρήση της, ήταν και ένα είδος κρεμάστρας για πετσέτες που σκουπιζόντουσαν μετά το πλύσιμο των χεριών και του προσώπου

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η γιαγιά μου στο χωριό έχει αυτό το κάδρο με το "Καλημέρα". Ήταν ένας τρόπος να ξυπνάς με αισιοδοξία;

johnny19818 είπε:
Η γιαγιά μου στο χωριό έχει αυτό το κάδρο με το "Καλημέρα". Ήταν ένας τρόπος να ξυπνάς με αισιοδοξία;
κι εγώ είχα σκεφτεί την ιδέα ''να ξυπνάς με αισιοδοξία''...με μια ''Καλημέρα'' στο ντουβάρι!!!

Έτσι πέρα από τη διακοσμητική χρήση της, ήταν και ένα είδος κρεμάστρας για πετσέτες που σκουπιζόντουσαν μετά το πλύσιμο των χεριών και του προσώπου

Ορισμενες ειχαν και καθρεφτη οβαλ.

Πίσω
Μπλουζα