Μόλις αγόρασα το 1541 βοήθεια παρακαλώ!

noobsaibot

RetroActive
Joined
7 Σεπ 2007
Μηνύματα
230
Αντιδράσεις
17
Κάλησπέρα σας!όπως λέει ό τίτλος και επείδη κουράστηκα με το datassette απόφασισά να κάνω το μεγάλο βήμα.Πήρα το 1ο μόντέλο από γερμανία με 50€http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230618370229 απ ότι φαίνεται είναι απ τ αρχικά μοντέλα με τους πρώτους μηχάνισμους ejεct δισκέτας.Με μια γρήγορη μάτια στο google(στερνή μου γνώση να σ είχα πρώτα!ως ανίδεος πρώτα αγόρασα και μετά έψαξα) με έπιασε απογοήτευση για την αξιοπιστία του και εδώ ειναι που θέλω τα φώτα σας.

1.Ποσό συχνά απορυθμίζεται η κεφαλή και ποιές είναι οι αιτιές?

2.Είναι έυκολο να ρυθμιστεί η κεφαλή?

3.To πρόβλημα με το eject είναι συχνό?

4.έχω έναν p1 στα 133 απλό x1541 καλώδιο μου κάνει?
 
Αν βλέπω καλά πήρες το 1541 Ι ! Απ' όσο ξέρω υστερεί σε αξιοπιστία και απόδοση σε σχέση με το 1541 ιι όμως έτσι και αλλιώς η ταχύτητα και των 2 είναι απαράδεκτη!

Για μένα που έχω το 2 η ταχύτητα φορτώματος είναι ανάλογη με εκείνη της κασέτας για το σπέκτρουμ!

Όπως και να έχει εύχομαι να είναι καλοδούλευτο.

Να γνωρίζεις επίσης ότι δύσκολα θα βρεις δισκέτες!
 
για τις δισκέτες ξέρω.Έχω βρει εδώ http://www.floppydisk.com και κατά καιρους στο ebay.Δυστυχώς οτιδήποτε σε commodore είναι αγανάκτηση!σου έχει απορυθμιστεί καθόλου το 2?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δουλεύει τέλεια...νομίζω ότι το 2 είναι με ιμάντα και το άλλο με λάστιχο αλλά δεν είμαι σίγουρος...
 
Εγώ είχα και έχω το 1541 I, αλλά δεν το έχω δουλέψει εδώ και πολλλλλά χρόνια!! Όσο το δούλευα πάντως, δεν θυμάμαι να είχα κάνα πρόβλημα αξιοπιστίας!!
 
παιδιά ότι λέω τα λέω σύμφωνα μ αυτα που διάβασα στην wikipedia όπως είπα δεν έχω ιδέα!όσο για δισκέτες που δείξα και το site πιο πάνω η dd κάνουν έτσι;
 
Πίσω
Μπλουζα