Νέος ζητά βοήθεια WB

marios

RetroN00b
Joined
14 Οκτ 2007
Μηνύματα
11
Αντιδράσεις
0
Παιδιά ως νέος χαιρετώ όλα το μέλη του GRM και εύχομαι να μπω στην ωραία παρέα σας.

Ελπίζω να μπορέσετε να μα βοηθήσετε για να θυμηθώ της παλιές ένδοξες μέρες που σίγουρα όλοι έχουμε ζήσει και δεν θέλουμε να ξεχάσουμε.

Έχουμε και λεμέ, πριν από λίγο ανακάλυψα την παλιά μου Amiga 1200 80HD ROM 3.0.Την έπλυνα την καθάρισα και προς καλή μου τύχη δουλεύει τέλια, το μονό πρόβλημα που έχω είναι ότι μου έχουν καταστραφεί όλες οι δισκέτες που έχω (είχα) και πριν την αποθηκέψω είχα κάνει format στον σκληρό…Πανέξυπνο.

Λοιπόν θα ήθελα να μου πείτε;

α) Που μπορώ να βρω το Workbench 3.0 για να κάνω την αρχή.

β) Μπορώ με το WB3.0 να περάσω ADF σε δισκέτα η χιάζομε και το WB1.3.

γ) Πόση τόποι υπάρχουν για περάσω τα ADF σε δισκέτα και ποιος είναι ο πιο εύκολος.
 
1.mporeis na agoraseis to wb3.1 (trexei kanonika sto kickstart3.0 pou exeis) apo to http://www.amigakit.com h mporeis kapoios konta na sou kanei mia kopia... kapoios tha vrethei :)

2.molis kaneis egkatasthash mporeis na peraseis oti programma theleis pou na grafei adf, opos to adf-blitzer (des sto http://www.aminet.net gia paromoia progs)

3. o poio eukolos tropos apo adf se disketa einai meso amigas. to PC den mporei na grapsei amiga disketes. exei bgei mia eidiki pci karta, to catweasel MKIV pou epitrepei se pc na grapsei amiga disketes (opos kai alla trela format) des to amigakit.com pali...
 
marios είπε:
Πόσoi τρόποι υπάρχουν για περάσω τα ADF σε δισκέτα και ποιος είναι ο πιο εύκολος.
Aφου σε καλωσορισω αρχικα και σου ευχηθω μαζι μας να θυμηθεις ολες τις παλιες καλες στιγμες,θα σου συστηνα αυτον εδω τον τροπο! :)
 
Μάνο παιδί μου, σ'ευχαριστώ για τη διαφήμιση.Φέρε μου σε παρακαλώ ένα ποτήρι νερό, γιατί θα πω σοβαρά πράγματα :D

Λοιπον Μαριε, μπορείς και με το 3.0 και με το 3.1. Καλυτερα να βαλεις ομως 3.1 για να εισαι... πιο cool.

Ο πιο εύχρηστος, κατά την άποψή μου και προσωπική εμπειρία μου, τρόπος είναι αυτός που σε παραπέμπει ο Μάνος. Κοστίζει ένα γελοίο ποσό, και έχει ως μοναδικό μειονέκτημα τα περίπου 5-6 λεπτά για την κάθε δισκέτα. Αλλά πιστεύω ότι αξίζει η υπομονή. Τώρα επειδή έχεις το 1200, εάν μπορείς να διαθέσεις ακόμα ενα 20άρικο, μπορείς να βάλεις και μια κάρτα δικτύου PCMCIA και να τρέχεις το εν λόγω πρόγραμμα μέσω ethernet αντί για σειριακή, με ταχύτατα αποτελέσματα βεβαίως. Επίσης δοκιμασμένο.

Δισκέτες μπορείς να βρεις ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ 720KB μάρκας TDK από το http://www.amigakit.com προς 33€ η πενηντάδα μαζί με τα μεταφορικά (ερχονται απο Αγγλια). Και αυτό δοκιμασμένο.

Ο πιο γρήγορος τρόπος πάντως είναι αυτός που γράφει ο keropi πιο πάνω με την ειδική κάρτα, αλλά θες ένα 100άρι ευρώ. Η κάρτα αυτή αξίζει γιατί γράφει πολλών ειδών σπάνιες δισκέτες, αλλά το θέμα είναι εάν θα χρειαστούν σε αυτόν που τη θέλει.
 
marios είπε:
το μονό πρόβλημα που έχω είναι ότι μου έχουν καταστραφεί όλες οι δισκέτες που έχω
Καλώς ήρθες Μάριε στο φόρουμ και καλό ταξίδι στις αναμνήσεις..

Στο θέμα μας τώρα όταν λες δεν δουλεύουν οι δισκέτες σου μου ακούγετε λίγο κουφό...Δεν δουλεύουν?Πολύ δύσκολα...αυτές οι δισκέτες είναι αθάνατες..Μήπως χάλασε το drive σου? Το λέω αυτό γιατί το έχω πάθει..τα drive της 1200 είχαν βγει πολύ ευαίσθητα...
 
Της δισκέτες της είχα αποθήκευση σε μια κουτά στο πατάρι πίσω από ένα παλιό ηχείο χωρίς μαγνητική θωράκιση (αλί εξυπνάδα) όχι μονό αλλά χάλασε και η αποχέτευση του πάνω διαμερίσματος, κατάλαβες είχαν γίνει όλες μαύρες από την μούχλα. Κατάφερα και έσωσα μονό το Lemmings (το είχα μέσα σε νάιλον σακουλάκι). Οι δισκέτες με το WB ήταν τέλειος κολλημένες οπός και άλλες 50, ούτε με το χέρι δεν γύρναγαν.
 
Πίκρα....τότε θα κινηθείς στις λύσεις που σου έδωσαν τα παιδιά!!!
 
Σας ευχάριστο παρά πολύ. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μου δίνετε και από ότι κατάλαβα δεν είναι δύσκολο να πέρασης τα ADF σε δισκέτα. Βλέπετε έχω να ασχοληθώ με την Amiga περίπου 12 χρονιά.

Λοιπόν PCMCIA (16bit) CF 1GB και συριακό καλώδιο 25pf-9pm έχω.Έχω κατεβάσει όλα τα προγράμματα που χιάζονται: transdisk adf2disk ADF Sender cfd.lha fat95.lha κ.τ.λ.

Τη κάρτα PCMCIA Ethernet θα μου προτείνατε και άμα μπορώ να βρω εδώ στην Ελλάδα (λογικα 16bit).

Επειδή έχω πολύ άσχημες εμπειρίες με της αγορές μου από εξωτερικό (ειδικά από Αγγλία) μπορεί κανένας από εσάς μα μου γράψει το WB και θα το πληρώσω κανονικά.
 
Ειδες ζημιά το αμιγκάκι;;; 4.25 το πρωί και ακόμα ξάγρυπνος :D
 
Μέρα…

Όλα δουλεύουν καλά. Απλά κάνω προετοιμασία γιατί γυρνάω νυχτερινή βάρδια.
 
Μάριε συνωνόματε, θα στο γράψω εγώ το wb. Μένουμε και δίπλα.
 
Ο.Κ. φίλε Μάριε. Πώς θα συναντηθούμε.
 
Πίσω
Μπλουζα