Ντόλυ [Εκδόσεις Στρατίκη]

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
14.095
Αντιδράσεις
15.418
Θυμάται κανείς μια σειρά παραμυθιών στις αρχές του 80', που λεγόνταν η Ντολλυ δασκάλα, δεν είμαι σίγουρη αν ήταν αυτή η ονομασιά, αν το κοριτσάκι το έλεγαν Ντολλυ ή κάπως αλλιώς! Ήταν μια σειρά με ένα ξανθό κοριτσάκι και τις περιπέτειες του, είχε πολύ ωραια εξώφυλλα, πολύ προσεγμένα και είχε διαφορες ονομασιες, η ντολυ στο σχολείο, η ντολλυ μαμά, η ντολλυ με τον καλυτερο της φίλο κτλ. Το θυμάται κανείς; ήταν πολύ διαδεδομένη σειρά για κεινη την εποχή! να λεγόταν Κλάρα το κοριτσάκι, η μνήμη μου με απατά! πάντως η εικονογράφηση ηταν πολύ προσεγμένη, αξιοπρόσεκτη!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω, εγώ τη θυμάμαι τη σειρά! Νομίζω κυκλοφορούν ακόμα αυτά τα βιβλιαράκια, κάπου τα πήρε το μάτι μου πρόσφατα... Τα είχα σχεδόν όλα όταν ήμυν μικρή, αλλά δεεεεεεεν επέζησαν... Το κοριτσάκι το έλεγαν όντως Ντόλυ. Κυκλοφορούσαν από τις εκδόσεις Στρατίκη σε δύο μεγέθη, κανονικό και μεγαλο. Βάζω κι ένα εξώφυλλο που αλίευσα από μια πρόχειρη αναζήτηση για να τα θυμηθούμε καλύτερα! :D

picture.php
 
:thanx2: :thanx2: :thanx2: Χίλια ευχαριστώ φραουλίτσα μου για το εξώφυλλο, αυτή είναι η συναισθηματική μου κατάσταση που το ξαναβλέπω μετά από 20:hurrah: :hurrah: :hurrah: :hurrah: :hurrah: :hurrah: :wub: χρόνια ξανά , αυτό το παραμυθάκι βρισκόνταν στο υποσυνείδητο μου!!!
 
Ωραία, χαίρομαι που σε βοήθησα να το ξαναδείς! :D :D :D Κι εγώ κάπως έτσι ήμουν όταν το ξαναείδα μετά από 20 σχεδόν χρόνια στο βιβλιοπωλείο, οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα! ;)
 
Συγνωμη που επεμβαινω κι εδω, αλλα αυτη η σταση που καθεται αυτη η νοσοκομα στο εξωφυλλου του παραμυθιου αυτου, δεν ειναι καπως προκλητικη???? :D :D
 
Αχαχαχαχα έλεος είσαι εσύ! Αχαχαχαχαχα! Βρε από όλο το θέμα τη στάση της νοσοκόμας πρόσεξες;;; :p :p :p :p :p :p
 
Μα τωρα σοβαρα, ειναι αυτο εξωφυλλο για παιδικο βιβλιο???

Ασχετο, νομιζω οτι κατι τετοια παραμυθια αναζητουσε και η Αναστασια..!!! Ξερουμε που πουλανε τετοια βιβλιαρακια???

ΥΓ. Την Ντολλυ με μια κατσικα η' με μια αγελαδα δεν ψαχνεις Αναστασια μου??? Θυμαμαι καλα?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
9789993270706.jpg
Μήπως είναι η Ντολυ Βοσκοπούλα?? Πωλούνται ακόμα είδα τα βιβλιαράκια! Μιλάμε για απίστευτη ποικιλλία τίτλων!!
 
Μια χαρά εξωφυλλο είναι για κοριτσίστικο παιδικό βιβλιαράκι! :p Εγώ δηλώνω φαν της Ντόλυ! :D

Είναι εύκολο να τα βρεις, νομίζω και σε συνοικιακά βιβλιοπωλεία πρέπει να υπάρχουν. Σίγουρα έχω δει τα παραμύθια αυτών των εκδόσεων σε συνοικιακό, για τη Ντόλυ δε θυμάμαι... :xm:

Penny, ναι, είναι η ίδια Ντόλυ! :D :D :D Εγώ θυμάμαι ότι είχε γίνει και δασκάλα και αεροσυνοδός και δε θυμάμαι και πόσα ακόμα..
 
Mα που τα εχετε δει να πωλουνται αυτα??? Νομιζω η Ντολη η βοσκοπουλα πρεπει να ειναι αυτο που ψαχνει η Αναστασια..!!!! Πο πο αν το δει θα σοκαριστει..!!!!! Για....στελτε μου πριβε μηνυμα να δουμε πως θα το εντοπισουμε αυτο το βιβλιαρακι..!! :D
 
Υπήρχε η Ντολλυ νοσοκόμα, δασκάλα, η Ντολλυ στο νηπιαγωγειο, στα χιόνια, με το σκυλάκι της και πολλά άλλα, με άλλα λόγια τα άπαντα της Ντολλυ! ευτυχώς μου τα θυμίσατε και θα τα ψάξω πια για τις ανηψίες μου!

#) ηταν καλή σειρά!
 
εγω θυμαμαι μια αλλη σειρα που κυκλοφορησε με τη Ντολυ τελη '80 με αρχες '90 70325.jpg "η Ντολυ αγαπα τα ζωα" ,αρεσε τοσο πολυ στην αδερφη μου αυτο το παραμυθι οταν της το εφεραν δωρο που αγοραστηκε ολοκληρη η συγκεκριμενη σειρα με τα παραμυθια
 
Προσφατα αγορασα αρκετα για την κορη μου απο παλαιοβιβλιοπωλειο στην Αθηνα γιατι τα αγαπουσα πολυ και εγω. Ας μου γραψετε να σας πω που πωλουνται αν και γενικα ειναι ευρεως διαδεδομενα ειδικα στην επαρχια και κανουν λιγοτερο απο ενα ευρω. Ομολογω παντως πως και εμενα που το μυαλο μου κανει γωνια δεν μου περασε ποτε απο το νου να δω ως εκφυλη την Ντολυ νοσοκομα! Ενδιαφερουσα αποψη πάντως (μας εφαγε η πολιτικη ορθοτητα!).
 
Πίσω
Μπλουζα