Ξέρξης [Xerxes]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rinus Cesar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rinus Cesar

RetroNuts!
Αντιδράσεις
324
Αυτή τη μίνι νεανική σειρά τη θυμόσαστε φίλοι μου ??? Προβλήθηκε στην Κρατική Τηλεόραση στις αρχές των 90ς [τη χρονολογώ γύρω στο 1990 / 1991] !!! Τη θυμάμαι να την παρακολουθώ με συμφοιτητές μου στο φοιτητικό μου δαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη από την παλιά, ασπρόμαυρη τηλεόραση που είχα εκεί για τις ... φοιτητικές ανάγκες μου !!!

Μόλις ανακοίνωσε η εκφωνήτρια του προγράμματος ότι "επρόκειτο να προβληθεί το 1ο επεισόδιο μιας καινούριας νεανικής σειράς Σουηδικής παραγωγής", το πρώτο που σκέφθηκα ήταν : "ωωχ, λες να με απογοητεύσει, όπως συνέβη με τον Adrian Mole που είδαμε πριν λίγα χρόνια ???" ??? Ευτυχώς, όμως ... δεν συνέβη ετούτο !!! Διότι ο πρωταγωνιστής της σειράς ήταν ένα συμπαθέστατο αγόρι, με αρκετές ευαισθησίες [εν αντιθέσει με τον φλεγματικό και εγωιστή Adrian Mole] !!!

Τα λίγα που θυμάμαι από την εν λόγω σειρά, η οποία ήταν Σουηδικής παραγωγής [έτους 1988] και στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Xerxes και η συνομήλικη παρέα του, είναι τα εξής : Α/ Σε κάποιο επεισόδιο ο 18-19 ετών Xerxes - που μόλις έχει τελειώσει το σχολείο - ρωτάει κάποιον μεγαλύτερό του "από πού προέρχεται το περίεργο όνομά του" !!! [σκεφθείτε ... να εισαι Σουηδός και να ονομάζεσαι "Ξέρξης" ... δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο !!! ] !!! Εκεί ο συμφοιτητής μου, με τον οποίον βλέπαμε το επεισόδιο, παρατήρησε : "εεεπ, ντροπή σου, να μην έχεις ρωτήσει μέχρι τώρα "ποιος ήταν ο Ξέρξης του οποίου έχεις το όνομα" !!! Β/ Τον Ξέρξη, λοιπόν, τον είχε πιάσει "άγχος για τα ερωτικά, σεξουαλικά" κλπ κλπ !!! Έτσι, τον θυμάμαι σε ένα καφέ - μπαρ να ρωτάει έναν γέρο, μεγάλης ηλικίας : "είμαι 19 ετών και ακόμη δεν έχω κάνει έρωτα !!! Πες μουμ εσύ πότε έκανες πρώτη φορά έρωτα ??? Η πρώτη φορά πώς ήτανε ???" ??? Και μετά ... είδαμε τον γέρο, με νυσταγμένο και κουρασμένο βλέμμα, να προσπαθεί να ... θυμηθεί αυτά που τον ρωτούσε ο μικρός !!! Όμως ... τίποτα δεν του ερχόταν στο μυαλό !!! Γ/ Τέλος, ο μικρός Ξέρξης κάποια στιγμή πήγε και "κόλλησε" σε μια ξανθιά κοπέλα στο καφε - μπαρ - φαστ φουντ κλπ κλπ, όπου σύχναζε αυτός και η παρέα του !!! Και ... τι ζήτησε από την κοπέλα για ενθύμιο : :o :O:sealed: τη στάμπα από την κυλότα της [αυτή που λέει το μέγεθος, τη φίρμα κλπ] !!! Η κοπέλα στην αρχή αντέδρασε .... πετώντας του ένα ποτήρι καφέ στα μούτρα !!! Όμως, μέχρι να έρθει ο φίλος της [με τον οποίον είχε ραντεβού], τού έκανε το χατίρι του μικρού Ξέρξη !!! Αυτή τη σκηνή [περισσότερο "τρυφερή και δροσερή" παρά ... "διαστροφική"] μπορείτε να τη δείτε στα πρώτα 2 : 30 λεπτά του παρακάτω βιντεακίου !!! Φυσικά, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν τη βλέπαμε με "ελληνικούς υπότιτλους", όπως στις αρχές των 90ς :

http://youtu.be/KbDmnuAZ958

Πίσω
Μπλουζα