Οδηγίες για κάψιμο cdi?

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Gryzor
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Gryzor

Human RetroDatabase
Αντιδράσεις
83
Καλημέρα!

Μετά τη μετακόμισή μου ξανάστησα το DC μου (πλυμμένο, καθαρισμένο, γιέα!) και θέλω να δοκιμάσω το lightgun μου σε μία CRT που έχω εδώ. Αλλά δεν θυμάμαι πια πώς να κάψω cdi's, και ο καθένας λέει ό,τι θέλει online για το DJ και το Alcohol!

Ήδη χάλασα τα 3 τελευταία μου CD με τα defaults του DJ (αν και η χαμηλότερη ταχύτητα που με αφήνει είναι 16x)...

Ευχαριστώ!

Θ

Imgburn? Σοβαρά; Αυτό το λες δοκιμασμένα ή σαν πείραμα;

Φόρτωσα το cdi στο ImgBurn, τα defaults που βγάζει είναι Mode2/Form1/2336. Σωστά μου ακούγονται, αν θυμάμαι καλά...

Δεν θυμάμαι με τι τα γράφαμε τότε, αλλα δεν εχω δει image file που να γκρίνιάζει με το Imgburn

Για .cdi καλυτερα DJ. Δεν το εχω μπροστα μου αλλα απο οτι θυμαμαι οι ρυθμισεις ειναι Mode2 - 2048 - Raw Write

@Saulot: α, άρα σαν πείραμα. Ας το δοκιμάσω κι αυτό...

@Wally: To DJ για κάποιο λόγο μου βγάζει, όταν φορτώνω το αρχείο, Αudio/2352, όχι RAW. Το Audio πιθανότατα όντως είναι προβληματικό, το 2353/2048 θέλει ψάξιμο, το RAW κι εμένα μου θυμίζει κάτι. Διάολε, και είχα κάψει τόσα!

Αν θυμαμαι καλα το Raw ειναι checkbox στο tab Αdanced και πρεπει να το τσεκαρεις καθε φορα

Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις την έκδοση 3 του DiskJuggler.Από οτι θυμάμαι΄όταν είχα βάλει την έκδοση 4 είχα προβλήματα.

Wally είπε:
Αν θυμαμαι καλα το Raw ειναι checkbox στο tab Αdanced και πρεπει να το τσεκαρεις καθε φορα
Ναι, ξέρω πού είναι, δεν θυμόμουν το περί τσεκαρίσματος...

Stormwatch είπε:
Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις την έκδοση 3 του DiskJuggler.Από οτι θυμάμαι΄όταν είχα βάλει την έκδοση 4 είχα προβλήματα.
Ωχ! Εγώ έβαλα την 6! :D

Το λοιπόν, το Alcohol γράφει άψογα και στα 16x...

ΑΛΛΑ το αρχείο που έχω είναι NTSC-U, και το light gun δεν υποστηριζόταν εκεί!!! Παίζει μόνο με PAL/NTSC-J.

Η πλάκα είναι ότι το έχω αγοράσει, αλλά με τη μετακόμιση ένας θεός ξέρει πού έχει καταλήξει...

To Alcohol δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ με την εγγραφή .cdi τα τελευταία 5 χρόνια. Μιλάμε για 500+ δισκάκια...Να το αποφεύγετε για τα bin/cue με audio tracks όμως, εκεί έχει σοβαρότατα bugs!

Το μόνο setting που έχει σημασία κάποιες φορές (εξαρτάται από τι drive έχεις βασικά...) είναι το Write Method. Συνήθως καλύτερα από το default DAO/SAO αποδίδει αν βάλεις το RAW DAO. To 16x είναι μια χαρά ταχύτητα εγγραφής. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη μείωση ταχύτητας έχουν μείνει στο 1998...

Το Disk Juggler δεν το συνιστώ γιατί υπάρχουν ασυμβατότητες μεταξύ των διαφόρων versions του προγράμματος και σαφώς πιό "μπερδεμένες" ρυθμίσεις. Το μόνο απόλυτα σίγουρο αν αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε και σας ρωτήσει αν πρέπει να κάνει "fix" κάποιο DC image, να απαντήσετε αρνητικά. Σε άλλη περίπτωση θα το αχρηστέψει!

Όσο για το Imgburn, δυστυχώς ακόμα δεν υποστηρίζει .cdi με 2 sessions οπότε είναι εντελώς ακατάλληλο για εγγραφή selfbooting Dreamcast ISOs.

ΥΓ: διαθέτομεν και τα κατάλληλα PAL αρχεία...

Λοιπόν, το Alcohol όντως εμφανίζεται πάρα πολύ καλό.

Βρήκα και το PAL, το έγραψα με την πρώτη, αλλά... και η εδώ λαμπάτη τηλεόραση είναι κατοστάρα. Φαίνεται πως δεν θα το παίξω ποτέ το ρημάδι... :( *

*και μην ακούσω για Γουή.

.......για Cube ίσως;;;; :P :P

Με lightgun? Πάλι δεν θα δουλέψει. Αμέσως, να πεις την κακία σου... :P

H μόνη εύκολη λύση πλέον είναι η αγορά οποιασδήποτε ξέφτιλης 14" CRT. :)

Εεεεε ναι, υποθέτω, αλλά δεν θέλω κι όλας - έχω μία shortneck Samsung στο καθιστικό που είναι ό,τι πρέπει, να την αντικαταστήσω από μινιατούρα, δεν λέει... :(

Πίσω
Μπλουζα