Οδηγός χρήσης για το ΜΑΜΕ32?

ambu_dare

RetroMasteR
Joined
19 Φεβ 2006
Μηνύματα
1.278
Αντιδράσεις
54
Προσωπικά ασχολούμαι αρκετό καιρό με το ΜΑΜΕ / ΜΑΜΕ32 και μετά από συμμετοχή μου στο αδελφό http://www.mame.gr και συζητήσεις για την χρήση του, αποφάσισα να γράψω έναν απλό οδηγό χρήσης για αρχάριους ή αυτούς που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το ΜΑΜΕ.

Τον οδηγό σε μορφή PDF, θα τον βρείτε στο download section του παραπάνω site.

Βεβαίως σαν πρώτη έκδοση, έχει αρκετά λαθάκια (bugs ;) ), άλλα ασήμαντα άλλα λίγο πιο σημαντικά (άλλα τελείως ηλίθια!). Ουσιαστικά όμως οι πληροφορίες εγκατάστασης, χρήσης και αναβαθμίσεων των παιχνιδιών του αλλά και των extras που έχει (μέσω του ClrMamePro) είναι εν ισχύ και πιστεύω ότι θα βοηθήσει όποιον έχει κάποιες ερωτήσεις.

Διαθέσιμος πάντα για τις παρατηρήσεις σας, ώστε η επόμενη έκδοση του οδηγού αυτού να είναι καλύτερη και απροβλημάτιστη... ;)
 
Μια και που εισαι πλεον ο ιδικος στο mame να σε ρωτησω κατι οσο αφορα ενα παιχνιδι!Το monaco gp της sega!

Aυτο το παιχνιδι ηταν πλεον απο τα λατρεμενα μου αλλα στο mame που το εχω,δεν παιζει σωστα.Το κατεβασα πολλες φορες αλλα τζιφος τα ιδια ενω σε pc φιλου επαιζε οκ!!Εψαξα σε σελιδες και εμαθα οτι υπαρχει καποια ασυμβατοτητα με το παιχνιδι !!Γνωριζεις κατι?Μηπως μια καινουρια version στο mame να ειναι οκ?
 
Nα υποθέσω ότι μιλάς για το:

Super Monaco GP της Sega μιας και άλλο άνευ το πρόθεμα Super δεν υπάρχει στην λίστα του ΜΑΜΕ.

Εγκατέστησε την τελευταία έκδοση του ΜΑΜΕ 0.106 (όχι το update 0.106u1 διότι είναι "υπό κατασκευή" και ίσως σου βγάλει προβλήματα).

Λοιπόν θα παίξεις το parent παιχνίδι...:

Super Monaco GP (set 8, World, Rev B, 'Twin', FD1094 317-0126a)

Βάζοντας τις default επιλογές στα Options μιας και υποθέτω ότι είναι θέμα ρυθμίσεων, διότι σαν παιχνίδι είναι αρκετά παλιό για να έχει μεγάλες απαιτήσεις σε hardware.

Θέμα ασυμβατοτήτων δεν γνωρίζω, μιας και το ΜΑΜΕ ακόμα "φορτώνει" στον κεντρικό επεξεργαστή ότι χρειάζεται για να τρέξει ένα παιχνίδι. Δεν ξέρω βέβαια μήπως και το ίδιο το παιχνίδι έχει κάποιο bug (αν και όπως σου ανέφερα, δείχνει να τρέχει στον υπολογιστή μου μία χαρα / όσο ασχολήθηκα. Χαρακτηριστικά Υ/Η: P4 2,53 - 768RAM - chip γραφικών IntelR 82845G shared - WinXP Home SP2).

Για τυχόν ρυθμίσεις - στον οδηγό έχω εικόνες από όλα τα Properties που είχα ρυθμισμένο τον υπολογιστή μου. Δεν είναι απαραίτητο αυτά να είναι και τα "ιδανικά" για σένα, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις με αυτά σαν βάση.

(απενεργοποίησε το Display / run in a window. Μπορείς να δοκιμάσεις αρχικά και χωρίς το Advance - DirectDraw).

Εάν συνεχίσεις να έχεις προβλήματα, θα πρέπει να αναφέρεις ακριβώς την φύση του και σε ποιο σημείο το βγάζει.
 
Ξέχασα.

Ειδικός δεν είμαι, απλά χρήστης και γνώστης κάποιων χαρακτηριστικών του (μετά από πειραματισμούς και έρευνα). ;)
 
Ευχαριστω φιλε θα το κοιταξω!
 
Πίσω
Μπλουζα