Οικογένεια Βλαμμένου (1986 ΕΡΤ)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Αντιδράσεις
31.008
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια απορία! Στην βάση έχουμε την "Οικογένεια Βλαμμένου" ως μίνι σειρά 6 επεισοδίων! Bambinella είσαι σίγουρη πως η φωτογραφία αυτή ανήκει σε θεατρική παράσταση του "Θεάτρου της Δευτέρας";

Μandrake, πραγματικα δεν ξερω. Ως φωτογραφια απο το Θεατρο της Δευτερας, αναφερεται η συγκεκριμενη στο αρχειο της ΕΡΤ.

Μου εκανε και μενα εντυπωση οταν την εβαλα εδω, γιατι φαινεται να προερχεται απο εξωτερικο γυρισμα, σπανιο πραγμα για θεατρικο της Δευτερας, αλλα απο την αλλη σε μερικα το εχουμε δει και αυτο.

Εγώ πάντως θυμάμαι την "Οικογένεια Βλαμμένου" ως τηλεοπτικό σίριαλ στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '80 (1987 αν δεν απατώμαι...) με τον Ρηγόπουλο και τον Χατζηκουτσέλη...

Υστερα απο οσα ειπαμε παραπανω, σκεφτομαι μηπως η Οικογενεια Βλαμμενου γυριστηκε σε σηριαλ, αλλα και σε θεατρικο της Δευτερας. Λεω, δεν ξερω....

Παραθετω μερικες ακομα φωτογραφιες απο το αρχειο της ΕΡΤ μηπως θυμισουν οτιδηποτε σχετικο με το ερωτημα που τεθηκε.

getMedia.aspx

Οικογενεια Βλαμμενου - Καιτη Λαμπροπουλου, Κωστας Ρηγοπουλος, Αθηνοδωρος Προυσαλης

getMedia.aspx

Οικογενεια Βλαμμενου - Ντινα Γιαννακου, Μιχαλης Μητρουσης, Αθηνοδωρος Προυσαλης, Ελπιδα Μαζαρακη, Χρηστος Καλοου, Καιτη Λαμπροπουλου

getMedia.aspx

Οικογενεια Βλαμμενου - Καιτη Λαμπροπουλου, Ολινα Ξενοπουλου, Κωστας Ρηγοπουλος

getMedia.aspx

Οικογενεια Βλαμμενου - Κωστας Ρηγοπουλος, Αθηνοδωρος Προυσαλης, Καιτη Λαμπροπουλου, Πανος Χατζηκουτσελης (στη φωτογραφια)

Κι εν τω μεταξύ είναι σίγουρα "Βλαμμένου" και όχι "Βλαμένου"; Θα πρέπει να κάνουμε τις αντίστοιχες διορθώσεις. Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες!! Στο αρχείο της ΕΡΤ έχουν τόσες πολλές για όλες τις θεατρικές παραστάσεις; Μήπως υπάρχουν περισσότερες εδώ επειδή έχουμε να κάνουμε με σειρά; Το να υπήρξε πριν ή να έγινε μετά σειρά μια κινηματογραφική ταινία, το έχουμε δει ορισμένες φορές. Σε θεατρική παράσταση πάλι ποτέ και δε μου ακούγεται και λογικό... Αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις.

Δεν το βρισκω και τοσο παραλογο ενα σηριαλ να προερχεται απο θεατρικη παρασταση η και το αντιστροφο. Η Μανταμ Σουσου ( του 1972 και του 1986) ηταν σηριαλ πολλων επεισοδιων και αργοτερα παιχτηκε και στο θεατρο. Βεβαια δεν προβληθηκε ποτε στο Θεατρο της Δευτερας, θα μπορουσε ομως, απο τη στιγμη που υπαρχει ως θεατρικο εργο.

Στο αλλο σου ερωτημα τωρα, Mandrake. Συνηθως τοσες φωτογραφιες υπαρχουν για καθε παρασταση. Δεν ειναι τιποτα πρωτοφανες αυτο. Αν μπεις στο αρχειο της ΕΡΤ αλλωστε, θα το διαπιστωσεις και μονος σου.

Η σωστη ορθογραφια ειναι Βλαμμενου - με δυο "μ" δηλαδη - και ετσι υπαρχει και στο αρχειο. Η λεξη προερχεται απο το ρημα "βλαπτω" που το θεμα του τελειωνει σε "πτ" αρα στη μετοχη το "μ" διπλασιαζεται.

Μωρέ μια χαρά ξέρω πως γράφεται η λέξη, αλλά ρίξε μια ματιά στα πόστερ και τα πανό των φωτογραφιών που παρέθεσες. ;) Γι' αυτό και η απορία μου αυτή. Όσο για το αν μια θεατρική παράσταση γίνεται σήριαλ και το αντίστροφο, κυρίως αναφερόμουν στα ήδη υπάρχοντα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά δεδομένα που έχουμε! Και στο να "μοντάρουν" μία σειρά και να την κάνουν θεατρική παράσταση και το αντίστροφο, όπως ακριβώς έγινε με τις κινηματογραφικές ταινίες που αναφέρω παραπάνω! Όχι να γίνει μεταφορά του έργου!

Τα εχω δει τα ποστερ και τα πανο, αλλα στο αρχειο της ΕΡΤ μου βγαζει το συγκεκριμενο εργο μονο με διπλο "μ". Αν κανω αναζητηση με ενα, δεν βρισκει αποτελεσμα.

Εντάξει μπορεί εκεί να έχουν λάθος... Ξέρεις πόσα λάθη έχω πετύχει; Δυο πέτυχα σε γυναικεία ονόματα ηθοποιών από φωτογραφίες θεατρικων του αρχείου τους, μόλις χθες πάλι! Μία που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι που γράφουν την Τζέσυ Παπουτσή ως Τζένη Παπουτσή. Εν πάση περιπτώσει θα το έχουμε κατά νου μήπως βρούμε τι συμβαίνει με δαύτο! :)

Η αληθεια ειναι οτι εχουν κανει αρκετα λαθη. Τα εχω δει κι εγω καποιες φορες. Ενα τελευταιο που θυμαμαι απο χθες, ειναι απο τη δευτερη φωτογραφια του ποστ 5.

Την ηθοποιο Ελπιδα Μαζαρακη ετυχε να την ξερω, και μολις την ειδα διαπιστωσα και το λαθος τους. Ετσι εβαλα το σωστο ονομα κατω απο τη φωτογραφια, γιατι αν πας στο αρχειο της ΕΡΤ την αναφερουν ως Ντορα Σιμοπουλου.

Όντως και μπράβο σου!! Μόλις το τσέκαρα. Την πέρασα απο 'σένα σωστά μιας και στο αρχείο ήταν όντως λάθος! Προσωπικά δε θα περίμενα να έχουν τόσο τραγικό λάθος και απλά την Ντόρα Σιμοπούλου θα την έλγχα αν είναι γραμμένη σωστά και τίποτε παραπάνω! Ωστόσο οι πληροφορίες των φωτογραφι'ων γράφουν Σάββατο, "1 Νοεμβρίου 1986-Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 1986" οπότε υποθέτω πως εκεί παίχτηκαν τα 6 επεισόδια της σειράς (τα τελευταία 2 το Σαββατοκύριακο 29-30 Νοεμβρίου 1989 για να μην πιάσει Δεκέμβρη φαίνεται (άφνωστοι λόγοι)). Επειδή κι εκεί ο Δημήτρης Ψαθάς ορίζεται ως συγγραφέας, φυσικά, φαντάζομαι πως μπερδεύτηκαν και "πέταξαν" τις φωτογραφίες σ' αυτή την κατηγορία. Δεν ήταν η Ντόρα Σιμοπούλου το μόνο λάθος τους λοιπόν. :) Οπότε μιλάμε για "τηλεοπτική σειρά" πλέον.

Mandrake είπε:
Όντως και μπράβο σου!! Μόλις το τσέκαρα. Την πέρασα απο 'σένα σωστά μιας και στο αρχείο ήταν όντως λάθος! Προσωπικά δε θα περίμενα να έχουν τόσο τραγικό λάθος και απλά την Ντόρα Σιμοπούλου θα την έλγχα αν είναι γραμμένη σωστά και τίποτε παραπάνω! Ωστόσο οι πληροφορίες των φωτογραφι'ων γράφουν Σάββατο, "1 Νοεμβρίου 1986-Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 1986" οπότε υποθέτω πως εκεί παίχτηκαν τα 6 επεισόδια της σειράς (τα τελευταία 2 το Σαββατοκύριακο 29-30 Νοεμβρίου 1989 για να μην πιάσει Δεκέμβρη φαίνεται (άφνωστοι λόγοι)). Επειδή κι εκεί ο Δημήτρης Ψαθάς ορίζεται ως συγγραφέας, φυσικά, φαντάζομαι πως μπερδεύτηκαν και "πέταξαν" τις φωτογραφίες σ' αυτή την κατηγορία. Δεν ήταν η Ντόρα Σιμοπούλου το μόνο λάθος τους λοιπόν. :) Οπότε μιλάμε για "τηλεοπτική σειρά" πλέον.
Καλησπέρα παιδιά.

Εννοείται ότι μιλάμε για τηλεοπτική σειρά, αλλά οι ημερομηνίες που αναφέρει η ΕΡΤ μαζί με τις φωτογραφίες είναι (για άλλη μια φορά) λανθασμένες!!

Η ημέρα προβολής της σειράς ήταν το Σάββατο και παρέμεινε μέχρι το τέλος της το Σάββατο. Μάλιστα, σύμφωνα με δύο έντυπα της εποχής (TV3 και εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), το πρώτο επεισόδιο μεταδόθηκε Σάββατο 8 Νοεμβρίου 1986 και το τελευταίο Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 1986 (μάλιστα τον Δεκέμβριο προβλήθηκαν δύο επεισόδια της σειράς, στις 6 και στις 13 του μήνα)...

EDIT: Τις παραπάνω ημερομηνίες που αναφέρω για τη σειρά, μόλις τις επιβεβαίωσα και με τρίτη πηγή: τα καθημερινά φύλλα ΤΩΝ ΝΕΩΝ της εποχής. Επιπλέον, στα ΝΕΑ βρήκα και τις ημερομηνίες της επανάληψης της σειράς το 1995 (πολύ φοβάμαι μάλιστα ότι αυτή ήταν και η μόνη επανάληψη που έχει γίνει για τη σειρά...) - όλα αυτά τα στοιχεία τα καταχώρησα και στη RetroDB.

Ωραίος ο Βερνάρδος! Μόλις είδα το post σου! Λύθηκε κι αυτό το μυστήριο! :)

Εγώ τη θυμάμαι πολύ μικρός ως θολή ανάμνηση! Θυμάμαι ότι παιζόταν Σάββατο κι εγώ με τον αδερφό μου δεν θέλαμε να πάμε σε ένα γάμο για να μην την χάσουμε!!!! Τελικά πήγαμε δαρμένοι, κλαμμένοι και με τα παπούτσια που με χτυπούσαν (ως συνήθως!!). Θυμάμαι επίσης ότι λέγαμε όλη μέρα "Οικογένεια Βλαμμένου" "οικογένεια Βλαμμένου" έως και 25654 φορές, έτσι για να τους σπάσουμε τα νεύρα!!!!

Ήταν μια διασκευή του χιουμοριστικού αφηγήματος του Δ. Ψαθά - κωμική σειρά σε σενάριο Χρήστου Δοξαρά και σκηνοθεσία Γιώργου Εμιρζά που προβλήθηκε από την ΕΡΤ1 το 1986.

Υπόθεση: Η ζωή, οι κοσμικές συναναστροφές και οι σχέσεις της οικογένειας του χονδρεμπόρου Ανδρέα Βλαμμένου, που αποτελείται από τον ίδιο, τη φανατική χαρτοπαίχτρα σύζυγο του, Ασπασία, και τα δυο τους παιδιά, τον κομψευόμενο Ζαν και την Άλεξ που έχει "ψώνιο" με τον κινηματογράφο και ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός.

Οι τίτλοι τέλους της σειράς:

cuKiNYgBzJQ8wΈνα μεγάλο ευχαριστώ στην Ηθοποιό Γιούλη Ζήκου για την παραχώρηση του υλικού.

attachment.php
περιοδικο Κατερινα του 19862.JPG

Και μία σκηνή...

&type=3&theater

Οικογενεια Βλαμμενου στην ΕΡΤ-2 πλεον απο αυριο το μεσημερι.

Aardvark είπε:
Οικογενεια Βλαμμενου στην ΕΡΤ-2 πλεον απο αυριο το μεσημερι.
Επιτέλους...!!!!!!!! Και μια σειρά που βγαίνει από το Αρχείο της ΕΡΤ μετά από 20 χρόνια...

Πίσω
Μπλουζα