Οι Τελευταίοι Του Ρούπελ (1971)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.470
Αντιδράσεις
49.804
Οι Τελευταίοι Του Ρούπελ (1971)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Οι_τελευταίοι_του_Ρούπελ

 


Πολεμική περιπέτεια του 1971 παραγωγής Τζαίημς Πάρις , σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου , σενάριο Γιάννη Μαρή και μουσική Γιώργου Πάρις. Πρωταγωνιστούν ο Χρήστος Πολίτης , η Βέρα Κρούσκα , ο Φερνάντο Σάντσο , ο Δημήτρης Μπισλάνης , ο Θόδωρος Κατσαδράμης , ο Γιάννης Κατράνης , ο Στέφανος Στρατηγός , ο Γιώργος Σίσκος κ.α. Η ταινία έκοψε 202.293 εισιτήρια και ήρθε 26η ανάμεσα στις 87 ταινίες της χρονιάς.


 


Υπόθεση :

Ο αξιωματικός Αλέξανδρος Κομνηνός και ο στρατιώτης Κοσμάς Γεωργίου αναλαμβάνουν μια αποστολή κατασκοπείας των γερμανικών δυνάμεων μέσα στα βουλγαρικά εδάφη. Ο Νικήτας και η Όλγα Πάβλοβα θα τους βοηθήσουν στην αποστολή τους.





[deadpics // yt deadlink]


Οι τίτλοι της ταινίας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aπό τις καλές του είδους. Είχε και ωραία μουσική...
 
Αξιοπρεπής παραγωγή, σκηνοθετημένη ευσυνείδητα από τον πολύ καλό επαγγελματία Γρηγόρη Γρηγορίου. Πολύ σωστοί στους ρόλους τους ο Χρήστος Πολίτης και ο Στέφανος Στρατηγός και πειστικές οι σκηνές μάχης (Τζέιμς Πάρις γαρ).
 
Προβλήθηκε πρόσφατα στο Ε, αλλά με διαφορετικούς τίτλους αρχής.

Υπερβολικά συναισθηματική η ερμηνεία του Πολίτη, στα πλαίσια ασφαλώς του υπερπατριωτικού ύφους που εξ αρχής ήταν βέβαιο ότι να κινηθεί η ταινία.

"Μορφή" ο Φερνάντο Σάντσο, παίζει όπως πάντα με το αργό και λιτό στυλ του και λέει πολλά με τις εκφράσεις του προσώπου του, και εξαιρετικός ο μάλλον αδικημένος Μπισλάνης που νομίζω ότι ήταν για (πολύ) μεγάλη καριέρα.
 
Κυκλοφορησε σε dvd?? ξερει κανεις???
 
Συγκινηθηκα πολυ στο τελος που οι Γερμανοι λενε: "Ηταν μονο 300 και κρατησαν τοσες μερες. Σαν τους 300 του Λεωνιδα."
 
Βλέπεται πολύ ευχάριστα αυτή η ταινία και βοηθά πολύ το σενάριο του σπουδαίου Γιάννη Μαρή.
 
Πίσω
Μπλουζα