Οι ασυγχώρητοι - Unforgiven (1992)

ΤΑΚΗΣ

Retro Member
Joined
18 Ιουν 2010
Μηνύματα
141
Αντιδράσεις
75
Τα σέβη μου.

Εικάζω πως τα γουέστερν ανήκουν εδώ. Ένα απο τα καλύτερα μας έδωσε μόλις το'92 ο Κλιντ Ίστγουντ

Οι ''Ασυγχώρητοι'' είναι η ιστορία του Γουίλιαμ Μάνι (Ίστγουντ) παλιού θανάσιμου πιστολά, που έχει ηρεμήσει και ζει ως φιλήσυχος αγρότης όταν τον ξαναβάζουν στα αίματα και γυρνάει στη παλιά καριέρα του. Σύντροφός του, ο πάντα πολύ καλός Μόργκαν Φρήμαν , θανάσιμος αντίπαλος ο επίσης σταθερότατος Τζιν Χάκμαν. Με εξαίρεση το τέλος, κάπως υπερβολικό για τα γούστα μου και όχι το ίδιο χαμηλότονο όσο η υπόλοιπη ταινία.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο τις καλυτερες και τις πιο ανθρωπινες ταινιες του Κλιντ Ιστγουντ και ενα απο τα ωραιοτερα γουεστερν ολων των εποχων! Ο Μοργκαν Φρημαν ειναι οπως παντα πολυ καλος (και πολυ πολυ ωραιος αντρας!!!). Να σημειωσω την χαμηλοφωνη αλλα εξαιρετικη ερμηνεια της Αννα Τομσον (που εκανε σπουδια καριερα στα 90ς στον ανεξαρτητο κινηματογραφο) στο ρολο της κακοποιημενης πορνης. Επισης ονειρικα τοπια, φωτογραφια και κουστουμια. Και ο Κλιντ παρα τα χρονια του παραμενει γοητευτικος και σε μια σπουδαια ερμηνεια. Ο Τζιν Χακμαν τωρα στο ρολο κακου προσωπικα δεν με πειθει αν και παιζει πολυ καλα, ισως επειδη παραειναι συμπαθητικος απο αλλες ταινιες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπέροχη ταινία του Κλιντ Ίστγουντ. Πολύ καλός και ο Ρίτσαρντ Χάρις!
 
Συγνωμη τον ξεχασα! Αλλος σπουδαιος ηθοποιος και ωραιος αντρας και αυτος παρα το προχωρημενο της ηλικιας! Μου αρεσε πολυ και αυτο στοιχειο δηλαδη πως οι ηρωες ειναι μιας καποιας ηλικιας και ολοι εχουν αντισυμβατικα ωραια εμφανιση (καλα ο Μοργκαν Φρημαν ειναι κλασσικα ωραιος!). Και συγκλονιστικο φιναλε που λεει πως το να συνεχιζεις την καθημερινοτητα σου ειναι επισης ηρωικη πραξη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με τον Κλιντ Ιστγουντ εχω μεγα παθος οποτε και αυτη δεν μπορουσε να μου ξεφυγει.Την εχω δει απειρες φορες και δεν ειναι μονο το εξαιρετικο καστ αλλα και το ασυνηθιστο σεναριο.Εικαζεται οτι ειχε το σεναριο στα χερια του απο την εποχη που γυριζε τα σπαγγετι στην ιταλια αλλα περιμενε να φτασει στη συγκεκριμενη ηλικια για να παιξει ο ιδιος τον πρωταγωνιστικο ρολο.
 
Πίσω
Μπλουζα