Οι κληρονόμοι (1964)

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.240
Αντιδράσεις
5.958
Οι κληρονόμοι (1964)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9F%CE%B9_%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CE%B9_(1964)

Κωμωδία σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη και σενάριο Πολύβιου Βασιλειάδη και Νικου Τσιφόρου με τους Κώστα Βουτσά, Κώστα Χατζηχρήστο, Ντίνο Ηλιόπουλο, Μάρθα Καραγιάννη, Έλσα Ρίζου, Χλόη Λιάσκου και άλλους ηθοποιούς.

Τέσσερα μακρινά ξαδέρφια, ο κουρέας Παναγιώτης (Κώστας Χατζηχρήστος), ο άνεργος Σωτήρης (Κώστας Βουτσάς), η χορεύτρια Μαίρη (Μάρθα Καραγιάννη) και ο Ερρίκος (Ντίνος Ηλιόπουλος), διευθυντής οίκου υψηλής ραπτικής κληρονομούν τον ιδρυτή του οίκου. Κάθε ανηψιός παίρνει το 24% της περιουσίας και η ανηψιά το 28% αλλά τέσσερα μερίδια είναι πολλά για μια κληρονομιά όταν υπάρχουν άσχετοι με το επάγγελμα. Οι τρεις κληρονόμοι προσπαθούν να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου και η Μαίρη κλέβει την καρδιά του Ερρίκου, παριστάνοντας το μανεκέν και αποκτά τον έλεγχο του οίκου. Στο μεταξύ ο Σωτήρης ερωτεύεται την Καίτη (Χλόη Λιάσκου) και ο Παναγιώτης τη Φώφη (Έλσα Ρίζου), δύο υπαλλήλους της επιχείρησης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
146.jpg
146.jpg
 
Διαφημιστικά της ταινίας

 


168.jpg
168.jpg

167.jpg
167.jpg
 
Με την έμπνευση του Γιάννη Δαλιανίδη να κολλήσει φτερά κατάσαρκα στο κορμί της Μάρθας Καραγιάννη...
 
Μπα, το Ροζικλαίρ στην Ομόνοια έπαιζε κανονικές ταινίες τότε? Για άλλου είδους ήξερα ότι ήταν γνωστό (δεν ήταν τυχαίο ότι στο σχετικό τραγούδι την Αλεξάντρα την είδανε να βγαίνει χέρι χέρι μαζί με τον Χαράλαμπο από το Ροζικλαίρι)
 
tonytony είπε:
Έγχρωμη φωτογραφία από την ασπρόμαυρη ταινία της Φίνος Φιλμ "Οι κληρονόμοι". 


129.jpg
Προβολή συνημμένου 92432
Nemo είπε:
Η ποιο αισθησιακη εμφανιση της Μ.Καραγιαννη .Ολα τα λεφτα η ατακα του Κ.Βουτσα στην ταινια

"Πρωτη φορα βλεπω τοσο ωραιο κοτοπουλο"

Ενω εχει αναφερθει και απο τον ιδιο τον Δαλιανιδη σε video/συνεντευξη οτι προκειται πουπουλα κολλημενα ενα ενα στο χερι ..

και για του λογου το αληθες το quote

http://vlahopoulou.blogspot.gr/2010/10/1.html

::)Tην "καλη" φωτο μας την κρατας για μετα ???

(γκουχ γκουχ -υπαρχει και απο καμια αλλη γωνια ληψης ???? :p )
 
Ο διευθυντής του οίκου, Ερρίκος, δεν είχε συγγένεια ούτε με τους άλλους κληρονόμους, ούτε με τον ιδρυτή του οίκου. Απλώς, ο μακαρίτης  του άφησε ένα μερίδιο του οίκου, πιθανότατα σε ένδειξη της εκτίμησης που θα του είχε για την προσφορά του στην επιχείρηση. Εξάλλου θα ήταν κάπως άκομψο να παντρεύονται στο τέλος τα ξαδέρφια Ερρίκος και Μαίρη έστω και αν ήταν μακρινά.
 
Πίσω
Μπλουζα