Οι πραγματικές δυνατότητες του Mega Drive στον ήχο

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
399
Ενα απο τα πολλα μειονεκτηματα του Mega Drive, οπου διαρκως αναφεροταν στο μακρυνο παρελθον, ειναι οι υποδιεστερες ηχητικες του ιδιοτητες σε σχεση με τον υπολοιπο ανταγωνισμο.

Τα περισσοτερα παιχνιδια του Mega Drive, ειχαν σαφως χειροτερο ηχο απο τα υπολοιπα συστηματα με κοινες κυκλοφοριες τιτλων, κατι οπου κατακριθηκε γιαυτο ουκ ολιγες φορες.

Ενας χομπυστας προγραμματιστης, με ψευδωνυμο Stef, γνωστης του υλικου του Mega Drive, εβαλε ως στοχο να αποδειξει πως ο επεξεργαστης Z80 ηταν και παραμενει ικανος για πολυ περισσοτερα πραγματα απο οσο γνωριζουμε, και αναδημιουργησε μερος του ηχου του Street Fighter 2 για το μηχανημα, με το παρακατω αποτελεσμα.

[video=youtube;-iE5GJNkOqs]

Οι αλλαγες ειναι πολλες, και το αποτελεσμα ακρως εντυπωσιακο. Αν και δυστηχως αυτη η τεχνικη μπορουσε να υλοποιηθει απο τοτε, για ακομα μια φορα αποδειχτηκε οτι ελαχιστοι προσπαθησαν να αξιοποιησουν τις δυνατοτητες του Mega Drive και στον ηχητικο τομεα.

Μερος της ερευνας του υπαρχει στον παρακατω συνδεσμο:

http://gendev.spritesmind.net/forum/viewtopic.php?t=1813
 
Πέρα από την Sega, λίγες εταιρείες πρόσφεραν ποιοτικές δουλειές στον ήχο με τον ήχο όπως η Treasure, η Konami, η Game Freak...
 
Θυμίζει την SONY με το PS3 με τον ιδιαίτερο CELL CPU
 
Tι εννοεις mib, οτι το PS3 δεν εχει καλο ηχο?
 
Οχι εννοει οτι λιγοι εκμεταλλευτηκαν τον Cell. Υπηρχαν καποιες μεταφορες στο Ps3 που ηταν αθλιες π.χ. Βayonetta.
 
DarkSynbios είπε:
Οχι εννοει οτι λιγοι εκμεταλλευτηκαν τον Cell. Υπηρχαν καποιες μεταφορες στο Ps3 που ηταν αθλιες π.χ. Βayonetta.
Σωστός!

κρίμα για τον CELL . καλός αλλά δεν ήταν ευκολος στον προγραμματισμό SW για αυτόν,

Το ίδιο και με το mega drive , αλλά και με το saturn
 
Ασχέτως των βελτιώσεων , εμένα οι ήχοι αυτοί μου ανέβασαν το ηθικό ! Είχα καιρό να ακούσω αυτά τα ντουπ και νταπ με τις γροθιές και τα πεσίματα . Εκείνη την εποχή δεν είχαμε παράπονο . Εξάλλου ακουγόταν καλλύτερα απ'ότι στις ταινίες του Τζάκυ Ταν , όπου λες και κλότσαγαν ντουλάπες !
 
Καπως σχετικο με το θεμα, υπαρχουν πλεον διαφορες ανεξαρτητες αναλυσεις, με τις διαφορες στον ηχο ανα εκδοσεις του Mega Drive. Ανωτερη θεωρειται παντως η πρωτη, "HD graphics" του συστηματος.

[video=youtube_share;hn2-K8TkXCs]

Για περισσοτερο διαβασμα, δειτε εδω:

http://retrorgb.com/genesisversions.html

Τελος, υπαρχει μια σχετικα προσφατη κυκλοφορια, οπου προσθετει ενα επιπλεον κυκλωμα ηχου, και διορθωνει τα νεωτερα Mega Drive / Genesis συστηματα.

https://www.videogameperfection.com/...mp-1-2-review/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα