Οι προσωπικές μου αναμνήσεις απο τον Spectrum....

Spartan_X

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
514
Αντιδράσεις
169
Εγώ προσωπικά spectrum δεν είχα στη κατοχή μου ποτέ. Ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν ο Amstrad 6128.. Spectrum όμως είχε φίλος απο πολύ πρίν πάρω εγώ τον Amstrad το 1986 ( νομίζω απο '83 η '84 )... Και τον είχαμε σκίσει στα διπλά! Way of the exploding fist, Double Dragon, Διαγωνισμούς Jetpac.. και πολλά άλλα παιχνίδια.

Σκηνές που δεν μπορώ να ξεχάσω είναι πολλές... Θυμάμαι αυτό που αποκαλούσαμε "τα πλοκάμια του Spectrum" :p Εκει που ήταν η τηλεόραση και εκει που ακουμπούσαμε το μηχάνημα έπρεπε να απλώσουμε καλώδια για τη τροφοδοσία, το κασσετόφωνο, το χειριστήριο ( ο άλλος έπαιζε με τα πλήκτρα ). Επίσης θυμάμαι πόσο πολύ είχαμε "καεί" με το double dragon ( που σημειωτέων, μου άρεσε ποιό πολύ στον spectrum, απο ότι στον amstrad ). Στη κασσετά που το είχαμε ( η οποία έπινε γκρόγκ και είχε παπαγάλο στον ώμο... :D ) η 2η πίστα είχε χαλασμένα γραφικά. Οι χαρακτήρες φαινόντουσαν κανονικά, άλλα η πίστα είχε μπερδεμένα γραφικά. Ε, εμείς είχαμε λίωσει τόσο πολύ στο παίξιμο, που παρόλο που ήταν γρίφος το που έπρεπε να πατήσεις για να μη πέσεις, το χαμε μάθει απ'έξω!

Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω τις άπειρες ωρες loading κάθε προγράμματος... Τους παράξενους ήχους και χρώματα κατά το φόρτωμα .. Τον counter που έβγαινε σε μερικά προγράμματα στη loading screen ( όπως πχ στο Strider ) και μέτραγε πόσο ήθελε ακόμα... Η μυρωδία του καμμένου πλαστικού απο το τροφοδοτικό που ψηνότανε καλοκαιρίατικα και μας κυνηγούσαν οι μητέρες μας να το κλείσουμε να μη πάρει φωτία... :p Καλά κάνανε βέβαια γιατί ευτυχώς που δεν κολλάγαμε μόνο με τον spectrum μέσα και πηγέναμε και έξω, παίζαμε ποδόσφαιρο και τρέχαμε με τα ποδήλατα..

Γενικά περισσότερο τον spectrum επειδή ήταν και ποίο "παρειστικο" μηχάνημα για εμένα ( amstrad κυρίως ασχολιόμουν μονάχος ) τον έχω συνδέσει με ποιό όμορφες αναμνήσεις... και πάντα εκεί θα μείνει. Γιαυτό, όσο και να έχουν παλίωσει αυτά τα μηχανήματα και πλέων ακόμη και ένα κινητό τηλέφωνο να τα ξεπερνάει κατα πολύ σε ισχύ, έχουν μια αξία αξεπέραστη... τη συναισθηματική. Και αυτή είναι η σημαντικότερη για κάθε κομμάτι της ζωής ενώς ανθρώπου :)
 
Απλα να σημειωσω οτι ο Speccy διεθετε το πιο γρηγορο φορτωμα απο κασετα σε σχεση με τα υπολοιπα micros της εποχης. ;)

Ωραιο ποστ Spartan!
 
Πραγματικά πολύ όμορφο post !

Μου ξύπνησες αναμνήσεις θαμμένες στο χρονοντούλαπο του μυαλού μου...

Προσωπικά ο Spectrum - γομολάστιχας, ήταν η πρώτη μου επαφή με τους υπολογιστές σε ηλικία 14 ετών, μαθητής της B γυμνασίου. Είχαμε πάει 3-4 συμμαθητές στο σπίτι του τυχερού μας φίλου - ιδιοκτήτη Speccy - και θαύμασα τα γραφικά του Lunar Jetman και Lunar Jetpac.

Μετά από δυο μήνες τσίμπησα τον CBM 64 κατόπιν προτροπής του φίλου μου (για να έχουμε και CBM στην παρέα !) Το καλοκαιράκι θυμάμαι το λυώσιμο με το Exploding Fist I (διπλό) και το Ms Pacman, πάντα το μεσημεράκι μέχρι να πέσει λίγο ο ήλιος για να πάμε για basket !!! :cool: :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
geoanas είπε:
Προσωπικά ο Spectrum - γομολάστιχας, ήταν η πρώτη μου επαφή με τους υπολογιστές σε ηλικία 17 ετών, μαθητής της B γυμνασίου.
Τι άλλα χόμπι είχες μέχρι τότε; Φαντάζομαι θα πρέπει να ήταν πολύ ενδιαφέροντα για να μείνεις τόσες χρονιές στην ίδια τάξη. :biglaugh:
 
Όμορφο post, όμορφες αναμνήσεις! :)

alkis21 είπε:
Τι άλλα χόμπι είχες μέχρι τότε; Φαντάζομαι θα πρέπει να ήταν πολύ ενδιαφέροντα για να μείνεις τόσες χρονιές στην ίδια τάξη. :biglaugh:
Έπαιζε Exerion τότε, δεν είχε χρόνο για μαθήματα! :p
 
Είδες....τα γεράματα Άλκη :p :D....γράψε λάθος !
 
ωραίο post όντως. θυμήθηκα το λιώσιμο που είχα ρίξει σε cpc 6128 σε κάτι παιχνίδια επιπέδου basic -στο cpc- (λέγε με bubble bobble, cabal, outrun, super hang-on)...

γενικώς το spectrum ήταν πιο γρήγορο και τα games καλύτερα...

όχι οτι δεν υπήρχαν και καλύτερα στο cpc, anyway πιστεύω το spectrum είναι πιο καλό να παίζει σε ασπρόμαυρη tv επίσης!
 
Μου είχε αγοράσει η μάνα μου τον κλασικό 48άρη. Είχα τσαντιστεί λίγο διότι μου επέτρεψε να πάρω μόνο ένα παιχνίδι...ευτυχώς έπεσα διάνα. Πήρα το Kokotoni Wilf που το παίζω ακόμα και σήμερα. Ψύχωση!

Δυστυχώς ο πρώτος Σπέκτρουμ κάηκε όταν του έβαλα μετασχηματιστή απο κασετόφωνο...
 
Πίσω
Μπλουζα