Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας

ΤΑΚΗΣ

Retro Member
Joined
18 Ιουν 2010
Μηνύματα
141
Αντιδράσεις
75
Μια απο τις πιο ενδιαφέρουσες αλληγορίες στο ελληνικό σινεμά.

Για την ακρίβεια , η απεικόνιση ενός τρόπου ζωής που όλοι, έστω και για λίγο ονειρευόμαστε!

Ένας αστός, ( Βασίλης Διαμαντόπουλος), κληρονομεί τη πανέμορφη και σε ειδυλλιακό τοπίο βίλα του αδερφού του. Εγκαθίσταται εκεί με τους τρεις γιους του ( Νικ. Τσακίρογλου, Δημ. Πουλικάκος, Γ. Διαλεγμένος) και σταδιακά οι τέσσερις άνδρες καταλήγουν , καθώς όλα τους τα προβλήματα είναι λυμένα , να κοιμούνται διαρκώς , ξυπνώντας μόνο για να φάνε ή να απολαύσουν τα κάλλη της ωραίας υπηρέτριας που τους περιποιείται (Όλγα Καρλάτου)..

Σκηνοθετημένη απο τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, με καλή φωτογραφία , μια ταινία που αξίζει!
 
Βρε παιδιά..στις παρουσιάσεις καλό είναι να μην δίνουμε spoilers για όσους δεν την έχουν δει. Προσωπική παράκληση! :) Κατά τ' άλλα την συγκεκριμένη την έχω δει και γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για εξαιρετική ταινία!! Δείτε την!
 
Mandrake είπε:
στις παρουσιάσεις καλό είναι να μην δίνουμε spoilers για όσους δεν την έχουν δει.
άποψή μου είναι ότι παράθεση κάποιας εικόνας ή trailer -ασχέτως εάν την έχει δει ή όχι κάποιος την ταινία ή και οποιαδήποτε ταινία- βοηθάει πολύ καλύτερα στη παρουσίαση και δεν στερεί την περιέργεια σε όποιον θέλει να την δει. απεναντίας... την εξάπτει.

sorry για το o.t
 
Δεν αναφερόμουν σ' εσένα αλλά σ' αυτόν που παρουσίασε την ταινία αλλά περισσότερο για να πω το παράπονό μου, γενικά. Την συγκεκριμένη την έχω δει, όπως και αρκετές άλλες αλλά πολλές που μ' ενδιαφέρουν ή και που δεν τις έχω δει! Και τα spoilers μου είναι πραγματικά. Άλλο ν' αναφέρεις μια σκηνή που σου θυμίζει κάτι για να θυμηθούμε και τυχόν να γελάσουμε, κλάψουμε ή τρομάξουμε κι άλλο να αναφέρεις τι παίζεται γενικά σε όλη την ταινία με πολλές και συγκεκριμένες στιγμές ή ακόμα χειρότερα..το τέλος! Δεν ξέρω την "γραμμή" του φόρουμ σε τέτοια θέματα, αλλά επειδή συζητάμε για την ψυχαγωγία μας, καλό θα ήταν τις εκπλήξεις να μην τις χαλάμε. Ορισμένοι τέλος πάντων τις χρειαζόμαστε. Με κάθε καλή διάθεση, επαναλαμβάνω πως δεν "την λέω" σε κανέναν. Επειδή το έχω προσέξει σε ορισμένες περιπτώσεις, απλά βρήκα μπροστά μου ένα thread παρουσίασης ταινίας που έχω δει και που μ' ενδιέφερε να διαβάσω, και το ανέφερα. Και βέβαια να υπάρχουν videos με σκηνές ή φωτογραφίες! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εντάξει βρε παιδιά, δεν έγραψα και το τέλος της ταινίας, όπως έκανε και το '' Βήμα'' στη κασετίνα με τις ταινίες του Παναγιωτόπουλου...

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σοβαρά μιλάς; Ελεεινό. Να 'ταν και η πρώτη φορά που το συναντάμε, βέβαια...
 
απιστευτες ατακες
"γιατι ειστε ξυπνιοι εσεις?"
"και αν σε πατησει κανενα αυτοκινητο?"
"θες να με κανεις να κλαιω?"
(ευχαριστω για τα κλιπακια, εγω τα ειχα ανεβασει)
 
Η πανέμορφη Όλγα Καρλάτου δύο μόλις χρόνια πρίν την σαγηνευτική και απαστράπτουσα παρουσία σαν αστυνομικίνα στην Έξοδο Κινδύνου, έδωσε και σε αυτήν την ταινία διαπιστευτήρια και με το παραπάνω του ερωτισμού και του αισθησιασμού της που ήταν διάχυτος χωρίς καν να το προσπαθήσει ή να το διατυμπανίσει. Πόσο μεγάλη διαφορά από συναδέλφους (???) της σε πολύ μεταγενέστερα χρόνια που προσπαθούσαν οι καημένες με αποκαλυπτική εμφάνιση και ενδυμασία να τραβήξουν την προσοχή των ανδρών και την ζηλοφθονία των γυναικών, αλλά με την αντικειμενική ματιά προκαλούσαν την χλεύη και την αποστροφή.
Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Τάκης στην ταινία ξεσήκωνε με τα κάλλη της τους τρείς τεμπέληδες γιους, όπως και στην Έξοδο ξεσήκωσε τους τρεις άντρες πρωταγωνιστές που την διεκδικούσαν. Και αυτό χωρίς να δείξει σε καμμία από τις δύο ταινίες ίχνος γυμνού. Απλά είναι τόσο αισθησιακή η αύρα της που απορρέει ερωτισμό, κάτι που είναι απλησίαστο για τις απογυμνωμένες "προσωπικότητες" της έβδομης τέχνης των τελευταίων ετών. Τι να συγκρίνουμε τώρα....Μάταιος κόπος και ανίερη η σύγκριση γιατί τα μεγέθη είναι πολύ διαφορετικά.
Η ταινία αποκτά περίσσειο ειδικό βάρος με την ογκωδέστατη υποκριτικά παρουσία των πολύ καλών και δοκιμασμένων διαχρονικά ηθοποιών Διαμαντόπουλου και Τσακίρογλου κατά πρώτο ρόλο και Πουλικάκου στην συνέχεια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα