Οκτώμισι (αλλαγή ώρας μετάδοσης δελτίων ΕΡΤ-2, 1983)

stakovios

Human RetroDatabase
Joined
21 Αύγ 2009
Μηνύματα
3.242
Αντιδράσεις
922
Με την εκπομπή "Οκτώμισι", την οποία παρουσίαζαν οι: Γιάννης Δημαράς, Κώστας Χαρδαβέλλας και Ευγενία Χριστοπούλου, η ΕΡΤ-2 έκανε μία βραχύβια προσπάθεια αναμόρφωσης των δελτίων ειδήσεων. Με το φρέσκο λογότυπο, τριπλό 2, αλλά και έχοντας αποστρατικοποιηθεί, η ΕΡΤ-2 ήθελε να κάνει επαναστατικές αλλαγές. Έτσι, από τις 18/8/1983 το δελτίο ειδήσεων των 9:30 μεταφέρθηκε νωρίτερα σε 8:30. Επιπλέον, το απογευματινό δελτίο των 6 μεταφέρθηκε στις 5:30 και το νυχτερινό των 12 στις 23:30. Η αλλαγή του δελτίου ήταν και η έλευση της εκπομπής "Οκτώμισι", η οποία περιελάμβανε ένα δελτίο ειδήσεων. Ή εκπομπή μεταδιδόταν από Δευτέρα ως και Πέμπτη και μάλιστα οι παρουσιαστές κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα ελικόπτερο για να σπεύδει όταν χρειαστεί για ρεπορτάζ. Οι αλλαγές της εποχής συμπεριελάμβαναν μόνο 2 δελτία την Παρασκευή , Σάββατο και Κυριακή για την ΕΡΤ-2: δηλ. το απογευματινό των 5:30 και το νυχτερινό των 23:30. Την Παρασκευή στις 20:30 μεταδιδόταν η εκπομπή "Σήμερα είναι αργία", η οποία δεν περιείχε ειδήσεις.

Για προφανείς αιτίες, το πείραμα απέτυχε και εγκαταλείφθηκε η ιδέα, πριν καλά καλά κλείσουν 2 εβδομάδες. Στα τέλη Αυγούστου του 1983, το δελτίο των 9 και μισή επέστρεψε στην παλιά του ώρα. Οι ειδήσεις των 6 επίσης επαναφέρθηκαν, όπως και των 12 τη νύχτα, αλλά και των 1 και μισή τα Σαββατοκύριακα. Το "Οκτώμισι" συρρικνώθηκε και ΔΕΝ περιελάμβανε δελτίο ειδήσεων. Μεταδιδόταν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Πολύ αργότερα, το 1989, η ΕΤ-2 πια είχε εκπομπή με την ονομασία "Σάββατο και Οκτώμισι" , η οποία άλλαξε την μουσική της τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς, βάζοντας μουσική από ταινία του Φελίνι! (να ταίριαζε άραγε σε ειδησεογραφική εκπομπή ;) .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα