Ολέθρια Σχέση - Fatal Attraction (1987)

ΤΑΚΗΣ

Retro Member
Joined
18 Ιουν 2010
Μηνύματα
141
Αντιδράσεις
75
Τί συμβαίνει όταν ένας καλοπαντρεμένος οικογενειάρχης , όταν γυναίκα και παιδί φεύγουν για γουικέντ , συνάπτει σύντομο (νομίζει..)ερωτικό δεσμό με γοητευτική κυρία;

Ο Μαικλ Ντάγκλας κυλιέται στο βούρκο της αμαρτίας με τη Γκλεν Γκλόουζ , η οποία αποδεικνύεται σούπερ psycho για να δεχθεί το τέλος της σχέσης και εκεί αρχίζουν οι μπελάδες. Το πρωταγωνιστικό ντουέτο τα πάει πολύ καλά, εμβληματική η σκηνή με το κατοικίδιο της μικρής κόρης του Ντάγκλας..

Καλή ταινία (για να μη μπαίνουν ιδέες σε μας τους παντρεμένους)..
 
I worship Alex Forrest.

[edit] dead picture [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προτιμω παντα τις πολυ παλαιοτερες ταινιες απο αυτες του '80, για λογους που δεν ειναι της παρουσης να αναλυσω.

Ωστοσο, η εν λογω ταινια ειναι πολυ καλη (για την εποχη της παντοτε) και απο τις λιγες που εκαναν τρελα εισιτηρια και ταυτοχρονα πηραν και διθυραμβικες κριτικες.

Το σεναριο βεβαια ειναι ελαφρως κατακλεμμενο απο το φιλμ, Play Misty for Me, του 1971, με τον Clint Eastwood. Κι εκει βλεπουμε μια ψυχωτικη γυναικα που περνα μια ερωτικη νυχτα με τον Clint, γνωριζοντας οτι αυτος ειναι δεσμευμενος με μια κοπελα που αγαπα πολυ. Παρ' ολα αυτα, κολλα σαν στρειδι πανω του και οταν εκεινος προσπαθει να της εξηγησει οτι δεν μπορουν να συνεχισουν, αυτη κανει αποπειρα κοβοντας τις φλεβες της.

Προς το τελος της ταινιας γινεται συγκατοικος της αγαπημενης του Clint και επιχειρει να τη σκοτωσει με μαχαιρι.

Νομιζω πως ολα αυτα θυμιζουν πολυ Fatal Attraction, δεκαεξι χρονια νωριτερα!
 
Νομιζα πως στα ελληνικά κυκλοφορουσε ως Ὀλεθρια σχέση᾽, ετσι το ηξερα. Πολύ καλή η συσχετιση με το Play Misty for me, μπράβο! Ειναι απο τις ταινιες του μέγα Κλιντ που δεν μου πολυαρέσουν αλλά πολύ καλή ταινία. Η 'Μοιραια Ελξη᾽ (ή Ολέθρια σχέση᾽) δεν ειναι τοσο καλή ταινία και χάνει σε υφος,αισθητική και ατμοσφαιρα αλλά κερδιζει σε camp στοιχεία και έχει την Γκλεν Κλοουζ σε κατάσταση αμοκ (αξέχαστη η σκηνη με το κουνέλι). Εχω ακουσει διάφορα το πιο ενδιαφερον ειναι πως η ταινια ειναι παραβολη για το Ειτζ και μας λεει να μην ξενοκοιτάμε διότι να αυτά συμβαίνουν. Η Κλοουζ πάντως άξια και ένα παραπάνω που ἐπεισε τους πάντες ως συμβολο του σεξ άσχετα αν μετά τυποποιηθηκε στο ρολο της σεξι ᾽μεγαλυτερης᾽ γυναικας.
 
Ευχαριστω, Domenica. Τον παραλληλισμο με το Play Misty for Me, τον εκανα γιατι οι ομοιοτητες ειναι οφθαλμοφανεστατες και δεν μπορουσα να τον αποφυγω. :)

Σαφως και ο ελληνικος τιτλος ειναι Ολεθρια Σχεση και με αυτον κυκλοφορησε και εγινε γνωστη η ταινια. Τωρα, και το Μοιραια Ελξη, μια χαρα ειναι και κυριως πιστο στον αυθεντικο τιτλο. Αυτου του ειδους οι αλλαγες δεν καταλαβαινω τι νοημα εχουν....

Το εργο γυριστηκε το 1987, στην πρωτη Ειτζ εποχη και αποτελει κατα καποιον τροπο, ενα μηνυμα για απομακρυνση απο εξωσυζυγικες σχεσεις. Ειχα διαβασει οτι μετα την ολοκληρωση της προβολης του, οι απιστοι και απιστες συζυγοι στην Αμερικη μειωθηκαν σε ενα σημαντικο ποσοστο.

Ολα αυτα κατοπιν δημοσκοπησεως. Δεν ξερω βεβαια αν αναταποκρινονται πληρως και στην αληθεια!
 
Καλημέρα. Όντως ο σωστός τίτλος είναι ''Ολέθρια Σχέση'', δικό μου λάθος , γνώριζα τον αμερικανικό τίτλο (FATAL ATTRACTION) και τον απέδωσα στα ελληνικά. Και πάλι συγγνώμη , και αν το θεωρείτε αναγκαίο διορθώστε το!
 
Οντως η αποδοση ειναι πιο σωστή ως ᾽Μοιραια έλξη᾽! Απλά το ειπα επειδή έτσι το θυμομουν! Και εγώ εχω ακουσει τις φημες για και καλά μείωση των εξωσυζηγικών σχέσεων. Βεβαια ηταν τοτε και το Ειτζ και ένας γενικοτερος συντηριτισμος που στα 80ς αρχισε να εμφανιζεται. Χαρακτηριστικό ας πουμε στην ταινια ειναι πως τελικά αναλαμβάνει η νομιμη συζηγος να λυσει το ᾽πρόβλημα᾽.
 
Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό όταν την είδα,ότι θα μπορούσε να είναι ίσως μια παραβολή για το Έιτζ. Θα συμφωνούσα με το τελικό συμπέρασμα στο πρώτο post του ΤΑΚΗΣ.
Δεν θα έλεγα το "..τα 'θελες και τα 'παθες.." , ούτε το άλλο που λένε για μας περί "υπογραφής και..".
Ο ΤΑΚΗΣ ήταν λιτός και εύστοχος: " παντρεμένοι,μη σας μπαίνουν ιδέες".
 
''Ειναι γλυκο το πιοτο της αμαρτιας
Ποιος ειν' αυτος που δε λαχταρησε να πιει
Αυτή τη γλυκα της κλεμμενης ευτυχιας
Λιγο πολυ ολοι την εχουμε γευτει''
 
Εκπληκτικό ερωτικό θρίλερ για γερά νεύρα που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή ως το τέλος. Ο Μάικλ Ντάγκλας στις μεγάλες του δόξες, άλλωστε την ίδια χρονιά το 1987 βραβεύτηκε με Όσκαρ αντρικού ρόλου στην ταινία '' Wall Street''. Στο εν λόγω φιλμ όμως ατόπησε βαριά γιατί αποτόλμησε τελείως αδικαιολόγητα για μένα να απατήσει την ωραιοτάτη σύζυγο του με μια πολύ κατώτερη της εμφανισιακά (καλά για χαρακτήρα και προσωπικότητα δεν το συζητάμε καν).
Γιατί όσο και αν οι άντρες λένε προτιμούν τις ξανθιές, εμφανισιακά είναι ανίερη η σύγκριση μεταξύ της Άνν Άρτσερ και της Γκλεν Κλόουζ που η δεύτερη πάνω στην μούρλια τηες έτσι που της την σβούριξε η απόρριψη του Μάικλ πήγε να του διαλύσει το σπίτι και έβαλε στο στόχαστρο σύζυγο, παιδί, κατοικίδια ζώα και δεν συμμαζεύεται. Ψυχραιμία παιδιά και η απόρριψη είναι στο πρόγραμμα (μιλάω και για άντρες και για γυναίκες) και η ζωή συνεχίζεται με νέες προκλήσεις, νέες γνωριμίες, νέες παραστάσεις και φυσικά νέους έρωτες.
Αυτό που δεν είναι στο πρόγραμμα είναι η συζυγική απιστία. Οι συνέπειες μπορεί να είναι ολέθριες εξ ου και ο τίτλος του φιλμ. Είδατε τι έκανε η Γκλεν. Αφού το έπνιξε το κουνέλι μεταφορικά με τον Μάικλ, είπε να το μαγειρέψει μετά σε σιγανή φωτιά. Μακριά από μας αδέρφια!!!
 
Θυμαμαι την εποχη που βγηκε ειχε γινει ενας ψιλοχαμος με αυτην την ταινια ,γενικα σχολιαζοταν αρκετα και οχι μονο απο τους σινεφιλ.
Βγηκε και σε σειρα φετος την οποια δεν βρηκα κακη.
 
Πίσω
Μπλουζα