Ολυμπιάδα Τραγουδιού

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.542
Η Ολυμπιαδα Τραγουδιου ηταν ενας θεσμος που ετρεξε επι 7ετιας (μεταξυ 1968 εως 1973).

Ηταν κατα βαση διαγωνισμος τραγουδιου οπου συμμετειχαν πολλες χωρες και υπηρχαν και διασημοι καλεσμενοι.

Απο τα Επικαιρα της εποχης. Ομοιως. Ομοιως

Πουλοπουλος το 1968

Πληροφοριες και υλικο απο το Δισκορυχειο

1η Ολυμπιαδα Τραγουδιου

2η Ολυμπιαδα Τραγουδιου

4η Ολυμπιαδα Τραγουδιου

Πολυ καλυτερη μου φαινεται απο τη σημερινη ανοησια ονοματι Γιουροβιζιον.

Δεν το συζητω!

Μια ματια στους καλλιτεχνες που φιλοξενησε, καταρριπτει το μυθο οτι το 70 δεν ηρθαν μεγαλα ονοματα του εξωτερικου στην Ελλαδα!

Oυπς!Τωρα το ειδα το θεμα!Μα που τα ξετρυπωνεις ολα αυτα??Το τελευταιο βιντεακι πολυ 70s!

Καταπληκτικό το βιντεάκι πραγματικά. Νομίζω πως οι shocking blues είχαν ακουστεί αρκετά στα 70ς σε όλη την Ευρώπη. Πάντως με ξαφνιάζει που βλέποντας το συγκεκριμένο blog με τις Ολυμπιάδες, συνειδητοποιώ πως είχαν εμφανιστεί και ροκ καλλιτέχνες σε αυτές- και μου κάνει εντύπωση γιατί πίστευα πως η χούντα ήταν μάλλον εχθρική απέναντι στο ελληνικό ροκ τουλάχιστον

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βεβαιως

Έτσι λοιπόν την πρώτη μέρα (7/9/1972) εμφανίστηκαν ο Nicola Di Bari (νικητής των Sanremo 1971 και ʼ72) και ο Βρετανός Lally Stott με τους Black Jacks (ο Stott είχε γράψει το “Chirpy chirpy cheep cheep” –μεγάλη επιτυχία και για τους Middle of the Road– ενώ οι Black Jacks ήταν το συγκρότημά του στην Ιταλία, οι οποίοι έκαναν καριέρα βασικά ως Motowns, πριν ξαναγυρίσουν σε Black Jacks), την 8/7 έδωσαν συναυλίες ο Ντέμης Ρούσσος και ο Aris San, ενώ την Κυριακή 9/7 ανέβηκαν στη σκηνή του Παναθηναϊκού Σταδίου οι Ολλανδοί Shocking Blue και η Vicky Leandros.
Πηγη

Πίσω
Μπλουζα