Ο 'Ανθρωπος Αράχνη [Μαμούθ Κομικς]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Αντιδράσεις
4.619
Τον Spiderman τον γνωρισαμε στα μεγαλεια του μεσα απο τον Καμπανά,εκει τον μαθαμε και εκει τον ζησαμε,δυστυχως καποια στιγμη all good things come to an end και καποια στιγμη μετα το κλεισιμο της εταιριας τα ηνια του τιτλου τα ανελαβε η Μαμουθ η δευτερη μεγαλη μαρβελοεταιρια των 80ς.

Ολα αυτα εν ετει 1993 και για ενα χρονο 15νθημερα τευχη σε συνολο 24αρων.

Ο Σπαϊντυ δεν ηταν πια ο ιδιος,χασαμε τις ιστορικες μεταφρασεις,πανε οι ασπρογκριζομαυρες σελιδες,παει το compact μεγεθος μεγαλεια απο την Μαμουθ με εγχρωμες σελιδες οπως μας ειχε συνηθισει απο τους αλλους της τιτλους!

Ενα τευχακι μου

attachment.php

Θυμαμαι οτι η Μαμουθ ειχε πολυ καλυτερη αντιμετοπιση απο το αναγνωστικο κοινο της εποχης σε πολλους τομεις, οπως τιμη, ποιοτητα χαρτιου και ποσοτητα ιστοριων και αλλα. Απο καθαρη απορια, πιστευεις πως η εκδοση του Καμπανα υπερτερουσε καπου; Περαν του οτι προυπηρχε και υπηρχε διαφορετικο δεσιμο λογω παλαιοτερων βιωματων.

Οι εκδοσεις της Μαμουθ περα απο τον συναισθηματικο τομεα προτιμησης του Καμπανά υπερτερουσε κατα κρατος απο τον δευτερο,μεγαλο μεγεθος η Μαμουθ και εγχρωμο,ασπρομαυρο και μικρο ο Σπαϊντυ και ο Καμπανας.

Τωρα οχι οτι η Μαμουθ δεν ειχε τα προβληματα και τα παραπονα της με μεταφρασεις και τα τοιαυτα,τωρα και ο Καμπανάς εκανε μια εγχρωμη προσπαθεια (μετα τα 70ς της σκληρης γενιας) με τον Σουπερ Σπαϊντερμαν (υπαρχει θρεντ) που ειχε και αυτος εγχρωμες σελιδες και μεγαλο μεγεθος αλλα η ποιοτητα εκτυπωσης και το πως πατικωνοταν το χρωμα στις σελιδες ηταν κατιτις αθλιο.

Προσοχη οχι οτι του διναμε ιδιαιτερη προσοχη στις ατελειες τοτε!

Το 1993 ήμουν φαντάρος και το μόνο περιοδικό με το οποίο δεν έχασα επαφή ήταν το PIXEL.

Πρώτη φορά το βλέπω!

Nα βαλω και αλλο ενα ταιριαστο αταιριστο τευχακι της συλλογης μου εδω μεσα,ταιριαστο γιατι ειναι Σπαϊντυ,αταιριαστο γιατι δεν ειναι της σειρας που παρουσιαζουμε της Μαμουθ,ξεχωριστο δε γιατι ειναι του Καμπανά απο τα περιοδικα της Σκληρης Γενιας οπως διαφημιζε τοτε,σε μεγαλο μεγεθος μαζι με πληθωρα τιτλων Μαρβελ,πριν τα χωσει ολα στον μικρο Σπαϊντυ.

Το συγκεκριμενο ειναι καπου 77-79 παλιο ηταν ηδη οταν το αγορασα στα 80ς.

attachment.php

Ωραίο κομμάτι!

Έχω αρχίσει να ζηλεύω...

DINO είπε:
Έχω αρχίσει να ζηλεύω...
Αμ εγω....:dribble:

Να μου το θυμηθεις...το εχει βαλει στοιχημα ο Αρντυ να μας ξεκανει

(μεσω τον κομιξ) απο τις υποκλισεις....:biglaugh:

Για αλλη μια φορα προσκυνω... :bow2:

ΣΚΛΗΡΗ ΓΕΝΙΑ... αυτά είναι!

Πάντως η σειρά της Μαμούθ όντως πολύ καλή, δημοσίευσε και τα πρώτα τεύχη του νεου Spider-Man του Todd McFarlane.

Πίσω
Μπλουζα