Ο Δρόμος [1969]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας αριαδνη
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

αριαδνη

candy fan
Αντιδράσεις
20.012
Αυτός ο δίσκος έχει συνδεθεί άρρηκτα με την παιδική μου ηλικία, τον έχω τόσο αγαπήσει γιατί σαν παιδί σιγοτραγουδούσα τα τραγουδια του.

http://www.e-orfeas.gr/singing/bestalbums/2066-article.html

τα τραγούδια παραμένουν δροσερά μέχρι σήμερα αφου οι φωνές της Κουμιώτη, του Πουλούπολου και της Αστεριάδη είναι διαχρονικές και έχουν σφραγίζει με τον δικό τους μοναδικό και ανεξίτυλο τρόπο το νέο κύμα αλλά και την δεκαετία του 60' ολόκληρη!

Ειχα μια συμμαθητρια που ειχε μια αρκετά μεγαλύτερη αδελφή από εμάς, που ήξερε κιθάρα τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού τοτε στα μέσα του 80' μαζευόμασταν σπίτι της, όλη η παρέα έξω στο μπαλκονάκι τα βραδάκια και εκείνη μας έπαιζε συγκινημένη τα τραγούδια του δίσκου , ιδιαιτερα το αγαπημένο της 'η μυρινη τ' άσπρα βάζει' και 'το άγαλμα'! αυτην η ανάμνηση μου έρχεται αμέσως στο μυαλό όταν ακούω τα τραγουδια αυτά ξανά και είναι μια από τις ομορφότερες αναμνήσεις που έχω!!

Eiναι που σε γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία !!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι από τους πλέον αγαπημένους μου δίσκους :dribble: (cd πιά) και μάλλον η μόνη κασσέτα (μαζί με το "Μαλακάααα..." του Κλυν) που είχα λιώσει στο παίξιμο και δε συμμετείχε ο Γιώργος Νταλάρας... :biglaugh:

Πάρα πολύ αγαπημένος δίσκος τον οποίο έπαιζα πολύ την εποχή που δούλευα σε ραδιόφωνο, μιας και όλα τα τραγούδια του ήταν και είναι ένα και ένα.

Ίσως να είναι η καλύτερη συνεργασία του Μίμη Πλέσσα με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και φυσικά όλες οι εκτελέσεις των τραγουδιών είναι φοβερές.

Πλέον δεν υπάρχει ο δίσκος και παρηγορούμε με την επανέκδοση του cd που έχω

από την ταινία της finos film Μια τρελλή τρελλή σαραντάρα (1970)

Εχω την εντυπωση οτι ειναι ο δισκος με τις περισσοτερες πωλησεις στην Ελλαδα...

Ακριβώς. Και με μεγάλη διαφορά από τον επόμενο!

Aν και δεν ανηκω στους πιο φανατικους φιλους του λαικου τραγουδιου, οφειλω να ομολογησω οτι προκειται για εναν εξαιρετικο δισκο του 1969.

Η ιδιομορφια που παρουσιαζει ειναι οτι σχεδον ολα του τα τραγουδια δεν εχουν ρεφρεν!

Τα δυο πιο αγαπημενα μου ειναι αυτα που εμηνευει η Ρενα Κουμιωτη.

Δωσε μου το Στομα σου, και Πρωτη Φορα. Ειδικα για το τελευταιο, ο Μιμης Πλεσσας ειχε πει σε μια τηλεοπτικη του συνεντευξη, οτι το θεωρει το τραγουδι με τους πιο ερωτικους στιχους που υπηρξε ποτε, και ισως να μην εχει αδικο!

Έχω τη μεγάλη ευτυχία και χαρά να κατέχω αυτή τη μέγιστη δισκάρα!!!

Πραγματικά,ο κορυφαίος δίσκος εν Ελλάδι!

Τις "Μέρες του Καλοκαιριού" τις έχετε ακούσει; Άλλος ένας ωραίος δίσκος του Μίμη Πλέσσα σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου με τους Γιάννη Πουλόπουλο, Ρένα Κουμιώτη και Γιάννη Θωμόπουλο.

mousikorama_meres_kalokairiou_1970.jpg

sparklingeagle είπε:
Τις "Μέρες του Καλοκαιριού" τις έχετε ακούσει; Άλλος ένας ωραίος δίσκος του Μίμη Πλέσσα σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου με τους Γιάννη Πουλόπουλο, Ρένα Κουμιώτη και Γιάννη Θωμόπουλο.
mousikorama_meres_kalokairiou_1970.jpg

Πράγματι.

Το έχω σε CD.

Τι όμορφος δίσκος!! Οι στίχοι του Παπαδόπουλου με τη φωνή του Πουλόπουλου και τη μουσική του Μίμη δένουν τόσο όμορφα μεταξύ τους. Αγαπημένα τραγούδια του δίσκου είναι η Μυρσίνη, μιας και είναι ένα πολύ όμορφα όνομα καθώς και το Δώσε μου το στόμα σου της Κουμιώτη. Για κάποιο λόγο δε μου αρέσει το Ξημερώνει Κυριακή.

Πίσω
Μπλουζα