Ο Ελαφοκυνηγός – The Deer Ηunter (1978)

metsgr

RetroActive
Joined
1 Οκτ 2008
Μηνύματα
518
Αντιδράσεις
9
Ο Ελαφοκυνηγός β The Deer Ηunter (1978 )







Με νωπές ακόμη τις μνήμες από τον πόλεμο του Βιετνάμ η ταινία του αμερικανού σκηνοθέτη Michael Cimino πραγματεύεται τις συνέπειες του πολέμου στη ζωή μιας παρέας φίλων από μια επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ.

Τρεις φίλοι θα βρεθούν στο Βιετνάμ, όπου θα πιαστούν αιχμάλωτοι από τους Βιετκόνγκ. Χαρακτηριστικές οι σκηνές της Ρώσικης Ρουλέτας, που αναγκάζονται να «παίξουν» οι κρατούμενοι προς διασκέδαση των φρουρών τουςβ¦

Οι ήρωες θα δραπετεύσουν, αλλά η ζωή τους πλέον έχει αλλάξει για πάντα. Κανείς δεν είναι ίδιος μετά τον πόλεμο, είτε σωματικά είτε πνευματικά...

Η υπερηφάνεια που νιώθουν οι τρεις φίλοι στην αρχή της ταινίας, επειδή θα υπηρετήσουν την πατρίδα, καταρρακώνεται τελικά με τη συνειδητοποίηση της εκμετάλλευσης του πατριωτισμού τους από τους πολιτικούς/στρατιωτικούς της εποχής.

Μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου, οι Robert De Niro, Christopher Walken, John Savage, ερμηνεύουν καταπληκτικά τους κεντρικούς ρόλους της ταινίας, ενώ πλαισιώνονται εξίσου επάξια από τους Meryl Streep, George Dzundza και John Cazale, που θα είναι και η τελευταία του ταινία.

Ο Ελαφοκυνηγός προτάθηκε για εννέα Όσκαρ, κέρδισε τελικά τα πέντε, μεταξύ των οποίων εκείνα της Καλύτερης Ταινίας, της Καλύτερης Σκηνοθεσίας και του Καλύτερου ΒΚΌ Ανδρικού Ρόλου (Walken).

Ο De Niro είχε προταθεί για το Όσκαρ Καλύτερου ΑΚΌ Ανδρικού Ρόλου, αλλά το έχασε από τον Jon Voight, που υποδυόταν επίσης ένα βετεράνο του πολέμου του Βιετνάμ, στην ταινία Coming Home.

The_Deer_Hunter_poster.jpg
Προβολή συνημμένου 131678

Το μουσικό θέμα της ταινίας, η «Cavatina», μια σύνθεση του Βρετανού Stanley Myers, κέρδισε το βραβείο Ivor Novellο της Βρετανικής Ακαδημίας Συνθετών.



http://www.youtube.com/watch?v=yZHfOtuTjm0

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ταινιαρα!!!

Ο Robert De Niro και ο Walken δινουν ρεσιταλ ηθοποιιας στην κορυφαια σκηνη της Ρωσικης ρουλετας....

[edit] dead picture [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mιά από τις καλύτερες όλων των εποχών...

Το θεωρούσα μεγάλο κατόρθωμα που την είχα γράψει σε βιντεοκασσέτα και μπορούσα να τη βλέπω όποτε ήθελα...

Από τα αγαπημένα μου και το τραγούδι που ακουγόταν πριν φύγουν για τον πόλεμο...

You're just too good to be true

Can't take my eyes off of you

You'd be like heaven to touch

I wanna hold you so much

At long last love has arrived

And I thank God I' m alive...



 

 


 
Καταπληκτική ταινία. Συγλονιστική η σκηνή της ρώσικής ρουλέτας
 
H μουσικη αυτης της ταινιας μου εχει μεινει καρφωμενη στο μυαλο.
 
Απ τις καλυτερες αντιπολεμικες ταινιες.Το μονο που με χαλασε ηταν λιγο η σκηνη με το γαμο που κατανταει λιγο βαρετη..
 
Η σκηνη με τον γαμο ειναι όμως κλασσική επίσης! Ειναι επίτηδες βαρετή γιατί θέλει να δειξει την ζωή τους πριν και μετά. Απο αυτή την ταινία αγάπησα (τι αγάπησα δηλαδή έπαθα ψύχωση και έχω δει τα άπαντα καλώς ή κακώς) τον Κρίστοφερ Γουόκεν ο οποιος ειναι από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς και τον ειχα και σε αφίσα με το κοκκινο μαντήλι και το πιστόλι στον κρόταφο (αχ μανα πόσα πέταξες, πόσα!). Συγκλονιστική ταινία και πολύ απαισιόδοξη και εκει που τραγουδάνε τον Εθνικό Υμνο καταλαβαίνεις πόσο μάταιο πρἀγμα είναι ο ηρωισμος και καλύτερα να είχαν βάλει όλοι μέσο για να μείνουν στο παγωμένο σπιτάκι τους και να κυνηγάνε ελαφάκια.
 
Ο Τζων Καζάλε (Σταν) ο οποίος ήταν ζευγάρι με την Στριπ, έπασχε από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο. Όταν τον έμαθαν οι παραγωγοί, θέλησαν να δώσουν σε άλλον τον ρόλο, αλλά αντέδρασαν έντονα ο σκηνοθέτης Μάικλ Τσιμίνο και η Μέριλ Στριπ. Απείλησαν με αποχώρηση και μπροστά στην επιμονή τους, οι παραγωγοί κάμφθηκαν.

Η ταινία ήταν η τελευταία του Καζάλε, ενος πολύ καλού ηθοποιού, που είχε παίξει μέχρι τότε σε πολύ καλές ταινίες ( ο νονός, η συνομιλία, σκυλίσια μέρα)....
 
Ταινιάρα από όλες τις απόψεις. Πολύ καλό και το Η Χρονιά του Δράκου του ίδιου σκηνοθέτη.
 
Συγκλονιστική η σκηνή που είναι αιχμάλωτοι οι DeΝiro,Walken και τους βάζουν να παίξουν ρωσική ρουλέτα
 
Πίσω
Μπλουζα