Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ-Ubuntu based Live Dvd -OS

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.694
Αντιδράσεις
1.409
Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ είναι ένα λειτουργικό σύστημα LINUX που μπορεί να καλύψει όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις του χρήστη κατευθείαν από το ίδιο το Live DVD. Πρόκειται για μια παραμετροποιημένη διανομή με βάση το Ubuntu interprid που με τις κατάλληλες προσθήκες έχει γίνει ένα ολοκληρωμένο και πανίσχυρο λειτουργικό σύστημα. Έχει γίνει προσπάθεια όλα σχεδόν τα παρεχόμενα προγράμματα καθώς και το ίδιο το λειτουργικό να είναι μεταφρασμένα στην Ελληνική γλώσσα, υποστηρίζει πλήρως όλα τα γνωστά είδη πολυμέσων και στοιχείων του διαδικτύου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως Μedia Center.Περιέχει ακόμη πλήρη σουίτα γραφείου με λειτουργικό ορθογραφικό έλεγχο στα Ελληνικά και διαθέτει γραφικό περιβάλλον με καλαίσθητα γραφικά διαθέσιμα ακόμη και για υπολογιστές που δεν έχουν δυνατότητες πλήρους 3D υποστήριξης.Έχει συμβατούς οδηγούς για όλα σχεδόν τα σύγχρονα υποσυστήματα ενός υπολογιστή (κάρτες γραφικών/ήχου) όπως και για πλήθος περιφερειακών (εκτυπωτές/πολυμηχανήματα/ασύρματες κάρτες δικτύου) και πολύ χαμηλές απαιτήσεις σε πόρους συτήματος πράγμα που το καθιστά ιδανικό για χρήση σε φορητούς υπολογιστές.Περιλαμβάνονται ακόμη προγράμματα για επαγγελματική επεξεργασία εικόνας, βίντεο και ήχου όπως και όλα τα απαραίτητα για διαδικτυακή επικοινωνία και μεταφόρτωση αρχείων από το διαδίκτυο.Είναι διαθέσιμες φυσικά όλες οι επίσημες ενημερώσεις ασφαλείας που ισχύουν και για το Ubuntu μέσω internet οι οποίες εγκαθίστανται στο σύστημα αν το επιθυμεί ο χρήστης. Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ αποτελεί ουσιαστικά το πιό πλήρες ΔΩΡΕΑΝ Ελληνικό λειτουργικό σύστημα.
Δηλαδη.....

Eξελληνισμενο λειτουργικο βασισμενο στην διανομη του Linux,Ubuntu που τρεχει απευθειας απο το DVD ....

http://www.monomaxos.tk/

Y.Γ. Παντως το ονομα ακουγεται καπως .... μαλλον προκειται για αστοχη επιλογη .

Ας το ονομαζε πχ ΗELlinux ή Σπαρτακος ή Spartacux
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μακαρι να ειναι καλη προσπαθεια. Απορια: ποιος ειναι αυτος ο MacOS-esque WM?
 
Οχι, το screenlets ειναι ενα πακετο που προσθετει widgets - στη συγκεκριμενη φωτο δεν υπαρχει κανενα. Αν η ερωτηση αφορα την maclike μπαρα στο κατω μερος της οθονης αυτη ειναι αποτελεσμα του avant-window-navigator.
 
καλο ακουγεται ,ελπιζω να εχει και installer,θα βολεψει οσους δυσκολευονται με τα αγγλικα.
 
Paspartoo είπε:
Οχι, το screenlets ειναι ενα πακετο που προσθετει widgets - στη συγκεκριμενη φωτο δεν υπαρχει κανενα. Αν η ερωτηση αφορα την maclike μπαρα στο κατω μερος της οθονης αυτη ειναι αποτελεσμα του avant-window-navigator.
Ναι σωστά. Με τόσες χαζομάρες που έχω βάλει τα μπέρδεψα. :D Είναι πράγματι το Avant Window Navigator. Μπορεί να φαίνεται ωραίο αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι και πολύ χρήσιμο, βέβαια γούστα είναι αυτά. Για τα RSS feeds καλό είναι, αλλά γενικά δεν προσφέρει και τίποτα που δεν στο δίνει και μια κλασσική μπάρα.
 
μπορει να γινει κανονικη εγκατασταση δεν ειναι μονο livedvd,εχει και το avast περασμενο!

το avant window navigator εχει τη ταση να μπερδευεται λιγο με τις καρτελες που ανοιγουν στο κατω μερος.

βγαζει οτι θελει κωδικο το rapidshare???αφου δε χρειαζεται λεει.....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Y.Γ. Παντως το ονομα ακουγεται καπως .... μαλλον προκειται για αστοχη επιλογη .Ας το ονομαζε πχ ΗELlinux ή Σπαρτακος ή Spartacux
Οντως, το όνομα είναι λιγάκι...... :xm: . Υπάρχει ήδη μια UBUNTU based διανομη με όνομα HELIX..... To Spartacux είναι, όμως ψαρωτικό...... :D
Ωραιο θα ήταν και το "THIS-IS-SPARTUX" ....... :D

Κατι μου θυμίζει αυτό.... :rolleyes: :p

Μπραβο στους δημιουργούς για το χρόνο που αφιέρωσαν και εύχομαι να συνεχίσουν να το ανανεώνουν..... :)

Αλλά...... θα πω και την κακία μου............. :)

OXI ΑΛΛΟ UBUNTU..........:nervous: ΕΛΕΟΣ !!!!! :cry:

MΠΟΥΧ'ΤΣΑ UBUNTU !!!! :cry:
 
εχει...σουξε το ubuntu ,γιαυτο και ακουγεται τοσο πολυ.....βλεπω να ασχολουνται και ατομα με το λινουξ που δε θα το περιμενα εξαιτιας του,εχει γινει και καπως μοδα,διαφημιζει ομως το λινουξ παρα πολυ και σε ασχετο κοσμο με ολα αυτα,ακομη ομως υπαρχει η αντιληψη το λινουξ ειναι ολο εντολες,κατι που δεν ισχυει και τοσο,δε χρειαζεται να ξερεις και πολλα,μαλλον λιγα για να το δουλεψεις.

απο αποψη μαρκετινγκ συνεισφερει περισσοτερο απο καθε αλλη διανομη,η διαδοση του οφειλεται στο οτι ειναι οντως και πολυ ευκολο,ισως και η πιο ευκολη διανομη,αλλα αυτο ειναι ισως και καπως πλασματικο,γιατι η δυναμη του ειναι οι κοινοτητες και οι οδηγοι που υπαρχουν.

πχ ελληνικη κοινοτητα αφιερωμενη μονο σε μια διανομη δε νομιζω να υπαρχει αλλη εκτος τoυ ubuntu,τοσο μεγαλη,αν ισχυε το ιδιο και για αλλες διανομες εξισου ευκολες θα ακουγαμε περισσοτερο αυτες.

καποια στιγμη ομως ολοι βαριουνται και προχωρανε και σε αλλες διανομες,αυτο ειναι το καλο οτι υπαρχει επιλογη για καθε γουστο.
 
Πίσω
Μπλουζα