Ο Μισσισιπής καίγεται - Mississippi Burning (1988)

ΤΑΚΗΣ

Retro Member
Joined
18 Ιουν 2010
Μηνύματα
141
Αντιδράσεις
75
Απο τις καλές προσπάθειες του Χόλυγουντ να δείξει τι ακριβώς συνέβαινε στον Αμερικανικό Νότο τη δεκαετία του'60.

Βασίζεται στη πραγματική ιστορία δύο πρακτόρων του FBI που παλεύουν να εντοπίσουν 3 μέλη του κινήματος για τα δικαιώματα των μαύρων. Ο Γουίλ Νταφόε παίζει τον Βόρειο που δε καταλαβαίνει το πώς νιώθουν οι Νότιοι και προσπαθεί να βγάλει άκρη '' με το σταυρό στο χέρι'' , ενώ ο (πάντα πολύ καλός) Τζιν Χάκμαν , ως ντόπιος ξέρει καλύτερα τα κατατόπια και καταφέρνει να ''σπάσει'' τη σιωπή της τοπικής κοινωνίας γύρω απο τη τύχη των τριών

Καλή ταινία, αξίζει..
 
Πολυ καλη ταινια και πολυ καλη η σκεψη του TAKH για παρουσιαση εδω.

Δωστε ομως και extra πληροφοριες - το link για το imdb - το τρεϊλερ της ταινιας στο youtube - μια α(μ)φισσα ισως - καποια trivia απο την παρουσια της στις αιθουσες κλπ κλπ. Να δειχνει πιο "παρουσιαση" το thread που ανοιγετε.
 
Πολύ καλή ταινία με αρκετές "σκληρές" σκηνές. Ήταν η αφορμή να ξεκινήσω το διάβασμα για οτιδήποτε αφορούσε την ΚΚΚ

ΥΓ. Βάζετε και κανένα tag (κάτω κάτω στην οθόνη σας) όταν ανοίγετε thread. Καημό το 'χω!
 
Ταινιάρα πραγματικά! Πρέπει να την είχα δει και 20-30 φορές στο βίντεο... Πως το φχαριστήθηκα όταν ο Χάκμαν "did it with his way" και σάπισε τον κακό αστυνομικό πάνω στην καρέκλα του κουρέα!!! :mad:
 
Όντος πολύ καλή ταινία. Ίσως η καλύτερη με θέμα τις φυλετικές διακρίσεις στον αμερικάνικο νότο.
 
Δεν την έχω δει την ταινία, αλλά θυμάμαι το εξής: όταν είμασταν έκτη δημοτικού θα την έβαζε η τηλεόραση και η δασκάλα μας, στο μάθημα της γεωγραφίας, μας μίλησε για την Αφρική και το απαρτχάηντ, και κατ επέκταση για τις φυλετικές διακρίσεις εις βάρος των μαύρων, και στο τελείωμα μας πρότεινε να δούμε την ταινία.
 
Tην ειχα δει σε οικογενειακη βραδια οταν βγηκε θυμαμαι τιτλο ,εξωφυλλο,πρωταγωνιστες και τιποτα αλλο,θα την ξαναβλεπα τωρα ,οχι.
 
απο τις καλυτερες ταινιες που αφορουν τον ρατσισμο..
 
Πίσω
Μπλουζα