Ο Σκαθαροζούμης - Beetlejuice (1988)

snakeyes08

RetroActive
Joined
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
339
Αντιδράσεις
120
Είδος: Κωμωδία Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Tim Burton

Πρωταγωνιστούν:

Alec Baldwin/Adam Maitland

Geena Davis/Barbara Maitland

Michael Keaton/Beetlejuice

Catherine O'Hara/Delia Deetz

Jeffrey Jones/Charles Deetz

Winona Ryder/Lydia Deetz

Περίληψη (από Star Channel):

Ο Άνταμ και η Μπάρμπαρα Μέιτλαντ μόλις μετακόμισαν στο καινούργιο σπίτι τους. Οι δύο νέοι είναι τρελά ερωτευμένοι και γοητευμένοι από τη φιλόξενη και χαρούμενη διάθεση των γειτόνων τους. Η ατμόσφαιρα της μικρής πόλης στην οποία έχουν εγκατασταθεί είναι ειδυλλιακή μέχρι τη στιγμή που το ζευγάρι σκοτώνεται ξαφνικά σε δυστύχημα. Μπορεί να μην είναι πια ζωντανοί, όμως δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το καινούργιο σπίτι τους! Έτσι ο Άνταμ και η Μπάρμπαρα εξακολουθούν να ζουν εκεί σαν φαντάσματα. Στο μεταξύ, το σπίτι πωλείται σε μία οικογένεια απΚΌτη Νέα Υόρκη. Ο Τσαρλς, η Λίντια και η Ντέλια Ντιζ έχουν μεγάλα σχέδια για να ανακαινίσουν το σπίτι, σχέδια που δεν βρίσκουν όμως σύμφωνους τους παλιούς ιδιοκτήτες τουβ¦.

Κριτική (από Star Channel):

Βασισμένος σε κόμικ του θρυλικού Τεξ Έιβερι, ο δαιμόνιος και χαρισματικός Τιμ Μπάρτον μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη τον πληθωρικό χαρακτήρα του Σκαθαροζούμη συνδυάζοντας, με το μοναδικό του στιλ, την κόμικ αισθητική με ένα θεοπάλαβο και ευφάνταστο μαύρο χιούμορ. Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ μακιγιάζ (Στιβ Λα Πορτ, Βι Νιλ, Ρόμπερτ Σορτ) ενώ ο Μάικλ Κίτον προσφέρει έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του ως ο πληθωρικός Σκαθαροζούμης.

beetlejuice.jpg
Προβολή συνημμένου 124348

Beetlejuice Trailer

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την έχω δει αρκετές φορές. Ο Μαϊκλ Κίτον είναι φοβερός ως Σκαθαροζούμης. Για χρόνια συζητούν για σίκουελ , αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη. Σουρεάλ η σκηνή στη μετά θάνατο ζωή που είναι στο θάλαμο αναμονής.
 
Κι εγω την ειχα "λιωσει" στο παιξιμο. Μου αρεσε πολυ εκεινη την εποχη.

Οταν μεγαλωσα ανακαλυψα το λογοπαιγνιο με το ονομα του Σκαθαροζουμη: το κανονικο του ονομα ειναι Betelgeuse (προφ. μπιτλτζουζ), το Αραβικο ονομα του αστρου α Ωριωνος :D
 
Το ειχα δει στο σινεμα...Αστρον ή Αθηναιον.

Εντελως παλαβη ταινια.
 
Wally είπε:
Το ειχα δει στο σινεμα...Αστρον ή Αθηναιον.
Εντελως παλαβη ταινια.
Πράγματι, η ταινία είναι εντελώς παλαβή. Καλή απλά για fun, τίποτα άλλο.
 
Beetlejuice 2 και με Μόνικα Μπελούτσι!


 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα