Ο Φρίξος και η Νέλλη

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rinus Cesar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rinus Cesar

RetroNuts!
Αντιδράσεις
323
Τη θυμάστε αυτή την παιδική σειρά φίλοι μου ??? Παιζόταν στην Κρατική Τηλεόραση στα μισά των 80ς και, αν δεν απατώμαι, προβαλλόταν σε μέρα αργίας [νομίζω Σάββατο απόγευμα, αν κάνω λάθος με διορθώνετε] !!!

Φρίξος και Νέλλη λοιπόν .... Πρωταγωνιστούσαν δύο νέοι ηθοποιοί, τους οποίους θυμάμαι πάντα χαρούμενους και με εύθυμη διάθεση, να ψυχαγωγούν, με τον πλέον έντιμο τρόπο, εμάς τους τόοτε μικρούς σε ηλικία τηλεθεατές [ιδίως το χαμόγελο της μελαχρινής κοπελιάς που υποδυόταν τη Νέλλη ήταν τόσο γλυκό :flower: :flower:...] .... Συνήθως έπαιζαν σκετσάκια, ενώ αρκετές φορές τραγουδούσαν και τραγουδάκια που είχαν γραφτεί ειδικά "για την περίσταση" του επεισοδίου !!!

Η καινοτομία της εκπομπής ήταν η εξής : Αρκετές φορές τα σενάρια για τα σκετσάκια που παίζανε τα είχανε γράψει οι ίδιοι οι μικροί τηλεθεατές !!! Αν θυμάμαι καλά, σε κάποιο επεισόδιο κάποιος από τους πρωταγωνιστές έλεγε την "κεντρική ιδέα", πάνω στην οποία θα κινηθεί η ιστορία, την οποία έπρεπε να γράψουν οι μικροί τηλεθεατές !!! Και στο επόμενο επεισόδιο ο Φρίξος και η Νέλλη πρωταγωνιστούσαν στην ιστορία, της οποίας το σενάριο είχε επιλεγεί ως "το καλύτερο" !!! Θυμάμαι μια φορά σε κάποιο επεισόδιο, ένα κοριτσάκι, του οποίου το "σενάριο" είχε επιλεγεί, διάβασε στην αρχή την ιστοριούλα της και τους διαλόγους των ηρώων : "Ο Φρίξος συναντιέται με έναν φίλο του κι αυτός του λέει : "Φρίξο, έχω να σού αποκαλύψω ένα μυστικό, αλλά μην το πεις σε κανέναν, μόνο στη Νέλλη να το πεις"". Και στη συνέχεια η μικρή διάβασε τις περιπέτειες, τις οποίες "σκαρφίστηκε" για τον Φρίξο και τη Νέλλη !!! Και μετά ... τα είδαμε όλα αυτά, που διάβασε το κοριτσάκι, να "ζωντανεύουν" σε ένα σκετσάκι που θύμιζε παιδικό θέατρο !!! Και, πραγματικά, ήταν πολύ όμορφο να βλέπεις αυτά που διάβαζε μια παιδική φωνούλα να "μετουσιώνονται" σε μικρή θεατρική παράσταση !!!

Πολλές φορές η εκπομπή φιλοξενούσε και παιδάκια, διαφόρων ηλικιών !!! Συγκεκριμένα, μετά από κάποιο σκετσάκι του Φρίξου και της Νέλλης μια κυρία, που συντόνιζε την εκπομπή, μάζευε γύρω της τα παιδάκια, προκειμένου να συζητήσουν και να προβληματισθούν για όσα είδαν στο σκετσάκι !!! Θυμάμαι ένα μελαχρινό αγοράκι, περίπου 13 ετών, μετά από κάποιο σκετσάκι .... τα "έπιασε όλα τα θέματα" και ... τα ανέπτυξε με τρόπο που ... θα ζήλευε ακόμη και "μεγάλος" : "Στο σκετσάκι είδαμε το Φρίξο και τη Νέλλη να συνεργάζονται για να μαζέψουν τις πατάτες, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να συνεργάζονται μεταξύ τους" .... "Στο σκετσάκι είδαμε το Φρίξο και τη Νέλλη να μη γυρίζουν στην κατασκήνωση μετά τη λήξη του ωραρίου αλλά να συνεχίζουν τη βόλτα στο δάσος !!! Έπρεπε να γυρίσουν στην κατασκήνωση, στην κοινωνία που ζούμε πρέπει πάντα να τηρούμε τους νόμους και τους κανόνες" κλπ κλπ ....

Επίσης, μού έχουν μείνει αποσπάσματα από το τραγουδάκι της εισαγωγής της εκπομπής !!! Το τραγουδάνε πολλά παιδάκια μαζί [θυμάμαι να κυριαρχούν οι κοριτσίστικες φωνές] και στην αρχή να πηγαίνει : "λα λα λα λα, λα, λα", ενώ, μετά, οι μόνοι στίχοι που θυμάμαι είναι : "να ζωντανέψουνε ξανά τις ιστορίες μας ο Φρίξος και η Νέλληηηηη, στις περιπέτειές μας οι δύο ήρωές μας.... " ....

Τέλος, μού έχει μείνει και ένα από τα τραγούδια που είχαν "φτιαχτεί" για τις ανάγκες κάποιου επεισοδίου !!! Αυτό έδειχνε τον Φρίξο σε ένα ... μαγικό χαλί, ντυμένο με κελεμπία να τραγουδάει :

Κάποτε στην Αραβία

σ' ένα ιπτάμενο χαλί

και με άσπρη κελεμπία

κυνηγούσα ένα πουλί !!!

[παρέμβαση Νέλλης] : Πώς το λέγαν ???

Πιγκουίνο !!!

Και τη "σκυτάλη" στο τραγούδι έπαιρνε η Νέλλη, η οποία εξηγούσε στον Φρίξο [τραγουδιστά] ότι οι πιγκουίνοι δεν ζουν στην έρημο της Αραβίας !!! Μετά ο Φρίξος τραγούδησε πάλι την ίδια στροφή και μετά :

[παρέμβαση Νέλλης] : Πώς το λέγαν ???

Βεδουίνο !!!

Και το τραγούδι τέλειωνε με τη Νέλλη να εξηγεί στον Φρίξο [τραγουδιστά] ότι οι Βεδουίνοι δεν έιναι πουλιά αλλά ... άνθρωποι σαν κι εμάς ::) : :) :darkglasses: :darkglasses: :D

Αν δεν κάνω λάθος ο Φρίξος ήταν ο Άκης Φλωρεντής.

Δε θυμάμαι πολλά απο εκείνη την εκπομπή πέρα του ότι κάποια εποχή μετά υπήρχε ένα παρόμοιο τηλεπαιχνίδι με ίδιο θέμα (παιδιά που γράφουν ιστορίες, παιδιά που ψηφίζουν την καλύτερη, και μετά οπτικοποίηση απο ηθοποιούς)

Rakeesh είπε:
Αν δεν κάνω λάθος ο Φρίξος ήταν ο Άκης Φλωρεντής[/url].
Χμμμ .... δεν το νομίζω φίλε μου [αλλά και πάλι ... ποιος ξέρει ???] ... Τον Φρίξο, πάντως, τον θυμάμαι λεπτό με μαύρα μαλλιά ...

θα είναι, όμως, χαρά μας αν απαντήσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα, τόσο ποιος ηθοποιός ήταν ο Φρίξος αλλά και ποια εκείνη η γλυκύτατη κοπελιά που υποδυόταν τη Νέλλη .....

Βασικα ειμαι 100% σιγουρος οτι ο Φλωρεντής κάποτε έκανε κάποιον Φρίξο, αν όχι σε αυτή, σίγουρα σε κάποια άλλη παιδική εκπομπή. Για να πω την αλήθεια, μου έχει μείνει για χρόνια η μορφή του ως 'Φρίξος' γιατί συνέχεια ξεχνούσα το πραγματικό του όνομα :)

Συμφωνα με τη RetroDB o Ακης Φλωρεντης επαιζει στο Γύρω-γύρω όλοι (1988 ). Δεν ξερω αν επαιζε και στο Φριξος-Νελλη. Ο Exetlaios θα μπορουσε να ερθει σε επαφη με τον κ Ακη και να μας λυσει την απορια.

Χμμμ... Ισως 'Φριξος' να ηταν το ονομα του στο Γυρω-γυρω ολοι. Κλεινω την παρένθεση :)

Οσο για την πρωταγωνιστρια, μια συντομη ερευνα μου εδειξε οτι ίσως ηταν η Αγγελική Μπαζίγου (αν το λέω σωστά). Η εκπομπή αναφέρεται στο βιογραφικό της

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενδιαφέρον το site της Αγγελικής Μπαζίγου! Δεν έχουμε στην βάση ούτε το "Φρίξος Και Νέλλυ", ούτε το "Άγγελος Στην Χώρα Των Θαυμάτων" (αυτός ήταν, αλήθεια, ο Ελληνικός τίτλος; )! Στο δεύτερο, δε, η φωτογραφία με την κούκλα εδώ, μου θύμισε την "Σουβλίτσα" του Μπαρμπα Μυτούση! Μοίαζει αλλά δεν είναι αυτή. Αυτό το "Children's Joy" τι είναι πάλι; "Η Χαρά Του Παιδιού"; Όσο για τον "Φρίξο" που αναφέρετε, μήπως ήταν ο Αργύρης Παυλίδης; Σαν να θυμάμαι αυτόν.

Πίσω
Μπλουζα