Ο Ψαλιδοχέρης - Edward Scissorhands (1990)

snakeyes08

RetroActive
Joined
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
339
Αντιδράσεις
119
Είδος: Δράμα Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Tim Burton

Πρωταγωνιστούν:


Johnny Depp



Winona Ryder



Dianne Wiest



Vincent Price


Περίληψη (από greektvsubs.gr):

Μια πλασιέ καλλυντικών Peg Boggs (Dianne Wiest) εντελώς τυχαία θα ανακαλύψει σε ένα κάστρο τον Εντουαρντ (Johnny Depp) ο οποίος έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, αντί για χέρια έχει ψαλιδιά. Θα τον βάλει στην ζωή της και στο σπίτι της. Αλλά η συνύπαρξη με του κάτοικους τις πόλης και ο ερωτά του με την κόρη της Kim Boggs (Winona Ryder) θα δημιουργήσει απρόσμενες, δυσάρεστες καταστάσεις.

EdwardScissorhands-tf.org-free-2008


 
Απιστευτη ταινια!!!!!!Ο Tim Burton ειναι απο τους αγαπημενους μου σκηνοθετες αν κ τωρα τελευταια δεν τον αφηνουν να δημιουργησει οπως πρεπει κ τον "κουκουλωνουν" με τις εμπορικες παρεμβασεις!!!Αυτο πηγαινε για την τελευταια του ταινια Alice In Wonderland που θα μπορουσε να γινει ενα μαγικο παραμυθι αν δεν εβαζε το χερακι της η ντισνευ!!

Τελος παντων το Edward Scissorhands ειναι τοσο ωραιο οπτικα οσο κ σεναριακα!!Ειδικα το τελος ειναι λες κ διαβαζεις ενα παμπαλαιο ξεχασμενο παραμυθι!!!Ειδη κλασσικο!!!!! :)
 
ο ψαλιδοχερης βασικα ειναι ηδη κλασσικο απο το 1990!!!
 
Από τις καλύτερες ταινίες του Tim Burton! O καλύτερος σκηνοθέτης των τελευταίων 30 ετών! Όλες του οι ταινίες είναι φοβερές :D Το έψαχνα πόσο καιρό και το βρήκα στα Seven σε DVD! Πρέπει να το βγάλουν σε Blue-Ray, θα είναι φοβερό!
 
Λατρευω Τιμ Μπαρτον και ως καθε ᾽πειραγμενο᾽ κοριτσακι που σέβοταν τον εαυτό του ειχα δει τα πάντα απο 20 φορες το καθένα. (με εξαιρεση το ριμεικ του πλανητη των πιθήκων που τελος πάντων... ας το ξεχάσουμε). Τον δε Χριστουγενιατικο Εφιάλτη (μη μου πειτε πως η σκηνοθεσια ειναι του Χ.Σελικ η ταινια ειναι μπαρτονική) το έχω δει περιπου 40. Ο Ψαλιδοχερης ειναι αριστουργημα. Θα επανελθω με έκθεση!
 
Από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς εκείνης. Και η Wynona αγνώριστη σε σχέση με το Dracula. Πως και δε βγήκε καμιά παρωδία...
 
johnny19818 είπε:
Από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς εκείνης. Και η Wynona αγνώριστη σε σχέση με το Dracula. Πως και δε βγήκε καμιά παρωδία...

Έχει βγει παρωδία, αλλά όχι ακριβώς κωμωδία... εχμ.... ;) :sealed:
 
Από τις λίγες σοβαρές ταινίες του Τιμ Μπάρτον, αρκετά καλή θα έλεγα
 
Για πολλα χρονια την απαξιωνα χωρις καποιον ιδιαιτερο λογο απλα με την ειχε καρφωσει ετσι.Οταν ομως εκατσα και την ειδα μαρεσε πολυ μπορω να πω.
 
Την είχα δει τότε και την έχω στη συλλογή μου μόνο και μόνο για τον αξεπέραστο Vincent Price, κατά τα άλλα είναι άλλη μια γλυκανάλατη σαχλαμπούχλα του παρλαπίπα Burton.
 
Oμορφη,ρομαντικη και συναμα δραματικη ταινια. :)

Ο Tim Burton μας χαριζει αλλη μια υπεροχη ταινια -μετα το ΒΑΤΜΑΝ - με το μοναδικο

και γνωστο ατμοσφαιρικο του στυλ,με ωραιες ερμηνειες.

Ο Johnny Depp ερχομενος απο την επιτυχια της τηλεοπτικης

σειρας 21 Jump Street ερμηνευει μοναδικα τον Ψαλιδοχερη.

(πραγματικα δεν θα μπορουσα να φανταστω αλλον σε αυτο τον ρολο)

Η Winona Ryder στο ρολο της Kim...απλα υπεροχη!

Ρολος που ειναι κομμενος και ραμενος για αυτην.

 
Πολύ καλή ταινία γα το ειδος της με ωραία ατμόσφαιρα. Λυπάμαι μόνο όταν βλέπω στα τελευταία του τον λατρεμένο Price. Για εκείνη την περίοδο μου άρεσαν γενικά οι ταινίες του Μπάρτον και δεν είχε καταντήσει αηδία όπως σήμερα. Άσε που θεωρώ ότι έχει ξεφτιλίσει το horror σαν είδος. Μετά από κάποιες εισπρακτικές αποτυχίες, ελπίζω τελικά να καταλάβει ότι ο συνδυασμός γκρίζου τοπίου, κατάλευκων προσώπων σαν φαντάσματα, Johnny Depp και της γυναίκας του Helena Bonham Carter δεν αποδίδει πια!
 
Πίσω
Μπλουζα